Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:49, 15. 5. 2016.

| Sport

Radnički pobedio Partizan u Nišu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RADPAR3.jpg
U najvećem delu utakmice Radnički je kontrolisao igru; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog savladali su u pretposlednjem kolu plej-ofa Superlige Partizan 1:0 (1:0) maestralnim pogotkom Saše Marjanovića u 40. minutu, pa će u poslednje kolo ući sa šansama za plasman u Evropu.

U utakmici sa malo izglednih prilika za gol odigranoj po lošem vremenu jedan potez odlučio je pobednika. Radnički je najveći deo meča kontrolisao igru i rezultat i zasluženo tek iz 4. pokušaja savladao Partizan ove sezone.

Nišlije će u poslednjem kolu morati da pokvare šampionsko slavlje Crvenoj zvezdi u Beogradu trijmfom, a uz to će morati da da ne pobedi Vojvodina ili Čukarički.


Bomba Marjanovića obeležila prvo poluvreme

U uvodnim trenucima meča oba tima stajala su visoko na terenu više orijentisana na napad nego na odbranu. Gosti su u prvih 10 minuta imali dve poluprilike preko Božinova, da bi prvu zrelu šansu za gol imao Radnički preko kapitena Jovanovića.

RADPAR2 foto: Vanja Keser

Posle kombinacije Đuričkovića i Marjanovića, lopta je u kaznenom prostoru došla do krilnog fudbalera Nišlija, koji je sa 10 metara iskosa šutirao preko prečke.

U narednih pola sata igralo na travnatoj podlozi Čaira nije se zbilo ništa vredno spomena, u međuvremenu je počela jaka kiša nošena jakim vetrom, a onda je niotkuda Radnički poveo.

U 40. minutu Petrović je poslao dubinsku loptu ka Marjanoviću, koji je ušao u šesnaesterac i pravom bombom iz poluvoleja matirao Jovičića - 1:0.


Bez uzbuđenja u nastavku

I u nastavku je vreme bilo loše, ali po domaći sastav dobro, jer je Radnički napadao niz vetar. Uz to, Nišlije su bile odlučnije i blago dominantne, ali je i dalje težište igre bilo na sredini terena.

RADPAR foto: Vanja Keser

Do kraja meča Radnički je imao nekoliko polušansi preko Mrkića, Marjanovića i Đuričkovića, dok je Partizan uglavnom pokušavao iz kontri, sa kojima je odbrana domaćeg tima lako izlazila na kraj, pa je na semaforu nakon 90 minuta zasluženo stajalo 1:0.


U poslednje kolo Radnički ulazi sa  5. mesta i 35 osvojenih bodova, jednim manje od Vojvodine i Čukaričkog koji se nalaze na 3. i 4. mestu. Ukoliko posle poslednjeg kola neko od ovih timova bude imao isti broj bodova, gledaće se položaj na tabeli nakon 30 odigranih kola.

RADNIČKI - PARTIZAN 1:0 (1:0)

STADION: Čair, Niš

STRELAC: Marjanović u 40. za Radnički

SUDIJA: Milorad Mažić (Vrbas)

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanvić, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Marko Tomić, Saša Marjanović, Petar Đuričković, Aleksandar M. Jovanović, Andreja Apostolović (od 84. Miodrag Todorović), Marko Mrkić

PARTIZAN: Marko Jovičić, Sedrik Gogua, Nikola Milenković, Miroslav Bogosavac, Everton Luiz, Nebojša Kosović, Saša Lukić, Marko Golubović, Alen Stevanović, Valeri Božinov (od 64. Dušan Vlahović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    11:00 // 17. 5. 2016.

    Jedno je samo jasno, da bi imali bilo kakve sanse mi moramo da dobijemo Cigane, ni u jednom slucaju nereseno nam ne odgovara.. tako da momci, znate sta vam je ciniti.. svi u napad od prvog minuta nega prsti pa sta bude..

  • Meraklija 83

    10:56 // 17. 5. 2016.

    Po meni nama je jedina sansa Radnik. Partizan ce sigurno izgubiti od Vojvodine ili bar odigrati nereseno i to je jasno, ali Radnik ako dobije Cukaricki sto nije nemoguce posle nasih 5 komada i poraz od Vozdovca proslo kolo, mi imamo sanse... naravno ako nasi momci daju sve od sebe protiv Cigana tri boda su nasa..

  • shaft

    19:08 // 16. 5. 2016.

    Sramotna odluka FK Partizan,da utakmicu odigra sa rezervistima!Od cega ih odmaraju,zarad koje utakmice ih stede!Ponizenje za sve ljubitelje fudbala a i za Grobare!Naravno,to ne umanjuje pobedu Radnickog!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: