Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:52, 5. 8. 2016.

| Sport

Radnički srušio “građevinare”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki---Rad---Vanja-Keser.jpg
Kec u Nišu; foto: Vanja Keser

Golovima Marka Mrkića i Lazara Arsića fudbaleri niškog Radničkog ostvarili su i drugu pobedu na svom Čairu u novoj sezoni Superlige savladivši Rad sa 3:0 (2:0).

Igra Nišlija na ovom meču bila je disciplinovana, organizovana sa dosta tečnih pasova pre svega na sredini terena, pa su 3 boda zasluženo ostala u Nišu.


Arsićeva borbenost za dva rana gola

Od prvog minuta domaći sastav je zaigrao ofanzivno sa visoko postavljenom odbranom, a svi napadi Nišlija kretali su od Saše Stojanovića. Upravo je popularni Caki prvi isprobao šut sa nekih 20 metara, ali je golman gostiju Filipović dobro bio postavljen.

Mrkic---Vanja-Keser 3 gola na 3 meča za Mrkića; foto: Vanja Keser

Sedam minuta kasnije zapretili su gosti. Posle slobodnog udarca i centaršuta na drugu stativu, lopta je preletela sve u šesnaestercu gde ju je spremno dočekao Ivica Jovanović, iz sve snage raspalio po njoj iz prve, ali je bio zamalo neprecizan.

U 16. minutu domaćin je poveo. Borbeni Lazar Arsić oduzeo je loptu Borku Veselinoviću, odložio je do Stojanovića, koji je smireno uposlio Marka Mrkića, a mladi ofanzivac Nišlija efektno je po zemlji pogodio dalji ugao Filipovićevog gola i drugim pogotkom u sezoni doveo svoj tim u vođstvo - 1:0.

Arsić---Vanja-Keser Borbenost na maksimalnom nivou; foto: Vanja Keser

Samo 6 minuta kasnije “Real sa Nišave” je udvostručio prednost, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Lazar Arsić. Bivši igrač surduličkog Radnika je ponovo oduzeo loptu u “opasnoj zoni” i efektnim udarcem sa ivici šesnaesterca iz punog trka pogodio samo raklje za 2:0.

Nakon duplirane prednosti tempo igre je do odlaska na odmor opao, a jedine dve šanse vredne pomene imali su “građevinari” sa Banjice. Prvo je Veselinović sa 16 metara šutirao tik iznad prečke, a zatim je Stanojević iz slobodnog udarca “zagrejao dlanove” Konovalova, ali se rezultat do kraja prvog dela nije menjao.


Mrkić osigurao pobedu

Početak drugog poluvremena, kao i prvog, bio je veoma dinamičan. Radnički je u dva navrata zapretio preko Mrkića, a posebna je interesantna ova druga, kada je njegov šut na 2 metra od gola izblokirao saigrač Pavkov, koji nije uspeo da se skloni, pa je lopta završila u gol-autu.

Caki-Stojanović---Vanja-Keser Cakijeve lopte imaju oči; foto: Vanja Keser

U 58. minutu gosti su pogodili stativu. Posle kornera najviši u kaznenom prostoru bio je kapiten Rada Nikola Maraš, čiji udarac glavom nije imao dovoljnu, no lopta je došla do Ivice Jovanovića koji je sa 2,3 metara loše zahvatio i pogodio samo okvir gola.

Sve dileme oko pobednika mogle su biti otklonjene u 69. minutu kada je Stojanović “spoljkom” između dva igrača Rada sjajno spojio sa golom rezervistu Aleksu Jovanovića, ali je ovaj traljavo reagovao.

Konovalov---Vanja-Keser Mreža ruskog golmana ostala netaknuta; foto: Vanja Keser

Mogli su gosti da unesu dramu u završnicu meča da je posle sjajnog duplog pasa Mladenovića i Stanojevića završio u golu, ali je čuvar mreže Konovalov bio odlično postavljen, pa je mreža Nišlija ostala netaknuta.

"Tačku na i" stavio je drugim pogotkom na meču Marko Mrkić. Ponovo je sjajno funkcionalisala konekcija između njega i Stojanovića, koji se još jednom istakao kao glavni arhitekta napada niškog tima i sjajno uposlio sina bivšeg igrača Radničkog Saše Mrkića, koji je rutinski odreagovao - 3:0.


Mažiću statuu "Cara Konstantina"

Mažić---Vanja-Keser Lep gest predstavnika Grada; foto: Vanja Keser

Utakmica između Radničkog i Rada imala je lepu uvertiru. Najboljem srpskom sudiji i deliocu pravde na ovom meču Miloradu Mažiću doskorašnji potpredsednik kluba i sadašnji gradski većnik za sport Branislav Kačar dodelio je statuu "Cara Konstantina" zbog odličnog predstavljanja Srbije na minulom Evropskom prvenstvu, gde je Srbin bez greške odsudio 3 utakmice i bio u najužoj konkurenciji za finalni meč.

RADNIČKI - RAD 3:0 (2:0)

Stadion: Čair, Niš

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

Žuti kartoni: Đenić, Ljubinković, Obradović, Stanojević (Rad)

Radnički: Ivan Konovalov, Radoš Bulatović, Miloš Petrović, Aleksandar Jovanović, Nikola Stanković, Pavle Popara (od 54. Petar Krstić), Lazar Arsić, Saša Stojanović, Andreja Apostolović (od 62. Aleksa Jovanović), Marko Mrkić, Milan Pavkov (od 86. Dušan Živković)

Rad: Nenad Filipović, Miloš Obradović (od 67. Nikola Drinčić), Zoran Ljubinković, Aleksandar Lutovac, Dejan Đenić, Ivica Jovanović (od 59. Bogdan Mladenović), Nikola Maraš, Petar Jovanović, Stevan Bates, Borko Veselinović (od 84. Milorad Dabić), Marko Stanojević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danka

    07:55 // 8. 8. 2016.

    Super

  • Milovan

    11:16 // 7. 8. 2016.

    Radnicki je igrao kao u ona stara dobra vremena.Nedostaje nam Evropske utakmice.Vreme je da i Radnicki zaigra u Evropi.Igra je bila briljantna protiv ekipe Rada. Rad je dobra ekipa ali Radnicki je ovaj put bio bolji. Nadam se da ce Radnicki nastaviti da igra ovim tempom da bi izborio daobr plasman.

    • Alex

      12:44 // 8. 8. 2016.

      Gde da igra te utakmice, u Jagodini? Stadion na Čairu ne ispunjava standarde UEFA, barem dok se ne završi zapadna tribina.

  • Aca

    22:07 // 6. 8. 2016.

    Zvezda ima dobar napad a veoma losu odbranu to trebamo iskoristiti mislim da Konovalov nece jos dugo biti prvi golman jer je dosta trom treba ga menjati!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: