Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 14. 4. 2011.

| Sport

Rukomet: Naisus dočekuje Planinku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
RK Planinka; foto: facebook.com

NIŠ - U 24. kolu Superlige rukometaši Naisusa dočekuju ekipu Planinke u subotu, 16. aprila od 18h u sali OŠ "Dušan Radović". Vranje dočekuje Metaloplastiku.

Rukometaši Naisusa će pokušati na svom terenu da upišu prvu pobedu posle dva uzastopna poraza. Pre te negativne serije, niški tim je nanizao 4 meča bez poraza, a još jedna takva serija bi ih približila ostvarenju cilja.

- Prekinuli smo niz koji smo napravili, ali nam je prvo u goste došao trenutni prvak države. Pružili smo maksimum, ali nismo uspeli da iznenadimo. Nemam šta da zamerim igračima ni u meču sa Metaloplastikom, igrali smo bez trojice standardnih prvotimaca. Raduje me što su igrači kompletni na treninzima. Moramo da pobedimo Planinku jer svaki izgubljeni bod u Nišu nas stavlja u neprijatnu poziciju - rekao je Miloš Stanić, trener Naisusa.

- Znamo da nas ova utakmica protiv Planinke približava ostvarenju planova. Igrali smo dobro i spremali se za ovu utakmicu. Očekujem pobedu i da ostanemo u sredini donjeg dela tabele. Jači smo za njihovog najboljeg igrača iz prošle polusezone. Pozivam publiku da dođe i podrži nas - rekao je Miloš Milosavljević, igrač Naisusa.

Planinka se trenutno drži na 7. mestu Superlige, dok Naisus i dalje nije obezbedio opstanak u elitnom rangu. Ekipa iz Kuršumlije je u prvom delu sezone na svom terenu savladala niški tim rezultatom 24:23.

- Biće ovo teška utakmica i za nas i za njih. Rezultat je neizvestan, ali verujem da će biti lepa utakmica za gledanje. Petković i Kosanović su im velika pojačanja i ako oni igraju kako treba, biće nam teško da pobedimo - rekao je Dragan Petković, sekretar Planinke.

Meč se igra u subotu, 16. aprila od 18h u sali OŠ "Dušan Radović", a ulaz je besplatan.

Ostali parovi 20. kola

16.04. u 18h Priboj - Kolubara
16.04. u 19h Vranje - Metaloplastika
16.04. u 19h Radnički - Vojvodina
16.04. u 19h Požarevac - Partizan
16.04. u 19:30h Dinamo - Crvenka
16.04. u 20h PKB - Smederevo
16.04. u 20:30h Crvena zvezda - Jugović


Problemi u Naisusu

Problemi koji su pratili rukometaše Naisusa i dalje nisu rešeni. Račun Rukometnog kluba je opet blokiran, a radi se o tužbi na ime neisplaćenih ličnih dohodaka u RK Železničar u periodu od 1995. do 2008. godine. Naime, bivši rukometaš Železničara Goran Stevanović Šminker tužio je klub, pa je račun Naisusa, kao naslednika Železničara i ORK Niša, u blokadi.

- Skinuli su deo blokade, ali je ostalo još nekih 300.000 dinara. Klub se stalno bori i u strahu smo da još neki bivši igrač može da nas tuži. Obezbedili smo dodatna sredstva od 1,5 do 2 miliona dinara preko prijatelja kluba, a još Grad treba da nam uplati dogovoreni iznos. Do sada je Naisus na ime dugovanja Železničara uplatio 10,5 miliona dinara, a sa tim sredstvima smo mogli da platimo igrače i da se ne brinemo - rekao je Nikola Dokman, sportski direktor Naisusa. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: