Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 14. 6. 2014.

| Sport

Rukometašice Srbije žele na EP iz Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
800x600-DSC-5982.jpg
Foto: Vanja Keser

U nedelju, 15. juna od 20h ženska rukometna reprezentacija Srbije dočekaće Sloveniju u hali Čair u poslednjem kolu grupe V i pobedom bi ostvarile plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon pobede nad Švajcarskom rukometašice Srbije stigle su u Niš gde će odigrati poslednje kolo u grupi V protiv Slovenije.

- Jako smo zadovoljni što smo ponovo u Nišu i što ovdašnjoj publici možemo da pokažemo da smo pravi, baš kao što je to bilo ovde prošlog decembra na Svetskom prvenetvu. Čeka nas jako teška utakmica, protiv reprezentacije koja nas je pobedila u Ljubljani i mi smo spremni da im se revanširamo za taj poraz. Bez obzira na to što smo ih pobedili u finalu Meditranskih igara i što smo jako kvalitetniji, izgubili smo tu utakmicu prošlog oktobra, jer smo se spremali za Svetsko prvenstvo i sve misli su nam bile tamo okrenute, a ono što smo uradili na tom šampionatu je donekle i opravdalo poraz od Sovenije - kaže Saša Bošković, selektor Srbije.

Srbija i Slovenija su na drugom mestu u grupi sa po 6 bodova. Prva je Švedska sa 8 bodova.

- Svesni smo da sutra neće biti ni malo lako i da Slovenke vide neku svoju šansu da mogu da nas iznenade, međutim ja sam jako ponosan na devojke koje su umorne i iscrpljene i donekle malo povređene, ali su svesne da nam ova utakmica život znači. Naš najveći cilj je Olimpijada u Riju, tamo se ide sa Svetskog prvenstva u Danskoj, na koje ćemo lakše otići uz visok plasman na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj, a tamo nas vodi jedino trijumf nad Slovenijom - dodao je Bošković.

Srbiji samo pobeda donosi plasman na Evropsko prvenstvo koje će decembra biti održano u Hrvatskoj i Mađarskoj.

- Trenutno imamo malo specifičnu situaciju, jer je sezona jako duga, ne sećam se da smo poslednjih godina imali reprezentativne akcije do sredine juna. Međutim, kako je nama teško, pretpostavljam da je tamo i Slovenkama. Rovite smo, imamo sitnih povreda, ali sve to treba ostaviti po strani, jer ulog je veliki-Evropsko prvenstvo. Uvek je teško igrati utakmice biti ili ne biti, nebitno kod kuće ili na strani, ali igranje u Nišu je baš olakšavajuća okolnost. Znamo da je ova publika najbolja u Srbiji. Nadam se da ćemo uspeti da napunimo halu, kao i uvek do sada, a sve to ima i humanitarnu crtu. Pozivam ljubitelje rukometa da napravimo spektakl i da grmi Čair. Bile smo na utakmici rukometaša protiv Češke, bil je lepa atmosfera, ali ja mislim da mi to možemo i bolje - ističe Sanja Damnjanović, igračica Srbije.

Karte za ovu utakmicu su u prodaji na blagajni hale Čair i koštaju po 100 dinara. Sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen ugroženima u poplavama. A oni koji su kupili karte pre utakmice muške selekcije, moći će sa kuponom da uđu.

- Igramo poslednju utakmicu kvalifikacija, koja odlučuje da li ćemo igrati na Ep ili ne i baš mi je drago što smo u ovakvoj situaciji, jer je to za nas još jedan veliki test, posle Svetskog prvenstva gde smo uspele da napravimo veliko iznenađenje. Očekuje nas jako teška utakmica, Slovenija nije naivan protivnik, imaju izuzetno dobrih igrača, ali ja jedva čekam da meč počne, jer ovakve utakmice ne igraju se svaki dan u karijeri. Nadam se da će hala biti puna, oni koji dođu uživaće i neće se razočarati - smatra Dragana Cvijić.

Utakmica počinje u nedelju, 15. juna od 20h u hali Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: