Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:19, 24. 2. 2016.

| Sport

Rutinska pobeda Naise protiv Kikinde

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
VAK-2823.JPG
Dominantna igra i ubedljiva pobeda niških rukometašica; foto: Vanja Keser

Rukometašice Naise ostvarile su četvrti uzastopni trijumf ubedljivom pobedom nad Kikindom rezultatom 36:23 (16:12). Mrlju na ubedljivu pobedu niške ekipe baca povreda najbolje igračice i kapitena Hristine Nedeljković.

Nišlijke su u evidentnom usponu forme. Trijmfi u teškim utakmicama protiv kvalitetnih ekipa Sloge, Radničkog i Medicinara učinila je da igračice dodatno očvrsnu, dobiju na samopouzdanju, a najbolji pokazatelj je partija u sredu protiv Kikinde gde su dominantnom igrom svih 60 minuta lako izašle na kraj sa banatskim sastavom.

Jedina briga u ovom trenutku trenera Svetislava Jovanovića je povreda Nedeljkovićeve, koja se u jednom napadu sudarila sa saigračicom Katarinom Radović, nakon čega je iznešena sa terena sa bolnom grimasom na licu. Prve informacije ukazuju na povredu zgloba desne noge.


Od prvog sudijskog zvižduka Naisa je diktirala tempo i kontrolisala utakmicu, pa je već na startuu stekla lep rezultatski suficit. Prednost je konstantno rasla (3:0, 5:2, 8:4), a evidentno je bilo da je kvalitet na strani niškog sastava.

Odbrana je bila pokretljiva i bez rupa, protok lopte u napadu izuzetno tečan sa velikim brojem raspoloženih igračica, koje su raznovrsnim rešenjima lako matirale golmana Kikinde Selenu Aleksić.

Jedine žute minute izabranice Svetislava Jovanovića imale su pred kraj prvog perioda, kada su dozvolile gošćama da priđu na samo gol zaostatka (12:11), ali su Radović, Milojević i izrazito nadahnuta u ovom meču Marija Filipović na poluvreme svoj tim odvele sa prednošću od +4 - 16:12.

U nastavku je na parketu Čaira postojala samo jedna ekipa. Niške rukometašice su zujale po terenu i poput vodenice “samlele” protivnika. Prednost je iz minuta u minut progresivno rasla, pa je već sredinom drugog poluvremena bilo jasno da bodovi ostaju u Nišu.

Jovanović je odlično rotirao, skoro sve igračice su dobile šansu i upisale se u listu strelaca. Vidno demotivisanim Kikinđankama nije ostalo ništa, no da “položje oružje”. Sevale su kontre jedna za drugom, raspoložena Filipovićeva je postigla 7 od svojih 9 pogodaka u nastavku, pa je posle 60 minuta igre na semaforu stajalo 36:23 za domaći sastav.


Trener Naise Svetislav Jovanović istakao je posle meča da je dobro kada se ostvari pobeda i u rezultatski nebitnom meču.

Jeste da je nebitan meč i za nas i za Kikindu, jer se bodovi ne prenose, ali je bitno da se sačuva kontinuitet pobeda. Okrećemo se narednom meču protiv Kučeva, koji takođe nema značaj, ali će poslužiti kao priprema za meč poslednjeg kola protiv Železničara iz Inđije. Taj meč moramo da pobedimo, jer će i Železničar najverovatnije u plej-of, pa će nam se pobeda u tom meču preneti u doigravanje - rekao je on.

Jovanović je dodao da će Naisa u Kučevu najverovatnije igrati bez Nedeljkovićeve, jer je otok na zglobu veliki, pa će kapiten biti pošteđen igranja.

NAISA - KIKINDA 36:23 (16:12)

Hala Čair, Niš

Sudije: Nikola Vasilijić (Niš) i Predrag Zlatković (Leskovac)

Sedmerci: Naisa 3 (2), Kikinda 2 (2)

Isključenja: Naisa 2, Kikinda 4 minuta

NAISA: Petković 11 odbrana, Popović 6 odbrana, Nikolić 3 (1), Veljković, Milojević 4, Karalić, Pešić 1, Đoković 1, Stefanović 3, Radović 3, Nedeljković 5, Zdravković 1, Mitrović 2, Vučković 3 (1), Tanasković 1, Filipović 9

KIKINDA: Aleksić 10 odbrana, Đurašinović, Bajkin, Šicar 1, Mitrović 4, Ardala 3, M. Agbaba 2, Lazendić 2, Kovačić 5, J. Agbaba 4, Đurašinović, Stepanović, Sivčev, Lazić 1, Ristić 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: