Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:58, 9. 11. 2016.

| Sport

Šampion prejak za Naisu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Nišlijke nemoćne protiv šampiona; foto: Vanja Keser

Iako je odbrana ove sezone glavni adut rukometašica Naise, niški sastav nije uspeo da izbegne poraz na gostovanju najkvalitetnijem timu i aktuelnom šampionu Superlige Bekamentu iz Aranđelovca, koji je trijumfovao sa 34:27.

U zaostaloj utakmici 6. kola, koja je odložena zbog obaveza Bekamenta u Kupu EHF, viđen je  izuzetno efikasan rukomet. Domaći sastav je od starta kontrolisao rezultat i već na poluvremenu je bilo jasno da niški tim ne može do iznenađenja, jer su posle 30 minuta igre Aranđelovčanke imale velikih +7 - 20:13.

I u drugom delu ništa se značajnije nije promenilo na parketu aranđelovačke hale Šumadija. Branilac titule prvaka i prošlosezonski osvajač “duple krune” nije dozvolio protivniku da smanji zaostatak i utakmicu učini uzbudljivom i mirno priveo meč kraju.

Ponovo je u redovima Naise najefikasnija bila Katarina Radović sa 7 golova, a pratila je Dea Aleksić sa 5. U domaćoj ekipa najiskusnija Milica Danilović postigla je 8 pogodaka, a jedan manje dala je Tamara Žarković.

Loše smo otvorili utakmicu i dozvolili protivniku da brzo stekne veliku razliku. Nisam zadovoljan igramo u prvom poluvremenu, u drugom smo se u jednom trenutku primakli na 24:22, ali nismo pre svega imali znanja, a i sreće da se skroz vratimo u meč. Iako je Bekament igrački dosta bolja ekipa, dosta su i one grešile, igrale spor rukomet, ali mi to nismo umeli da kaznimo - istakao je posle meča trener Naise Svetislav Jovanović.

Bekament je sada 2. na tabeli Superlige sa 12 bodova iz 8 utakmica, dok je Naisa 5. sa 8 osvojenih poena.

Naisa naredni meč igra u nedelju 13. novembra kada će u Čairu gostovati lider na tabeli Medicinar iz Šapca.

BEKAMENT - NAISA 34:27 (20:13)

Hala: SRC Šumadija, Aranđelovac

Sudije: Vanja Antić (Beograd) i Jelena Jakovljević (Beograd)

Isključenja: Bekament 2, Naisa 10 minuta

Sedmerci: Bekament 7 (6), Naisa 6 (5)

Bekament: Nićiforović, Kačarević, Kojić, Preković, Žarković 7, Radoičić 1, Anić 2, Ilić 6, Karić, Rajović 1, Grbić 3, Danilović 8 (5), Petrović 6 (1), Tomić

Naisa: M. Petković, Popović, Nikolić 1, Stoiljković, Milojević, 3 Karalić, T. Petković, Stefanović 2, Radović 7, Aleksić 5, J. Zdravković 1, T. Zdravković 1, Belić 4, Tanasković, Filipović 3, Tatar

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: