Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 6. 6. 2014.

| Sport

"Uz Nišlije do Svetskog prvenstva"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-1014.JPG
Momir Ilić i Nenad Vučković

Rukometaši Srbije u subotu, 7. juna od 21h u hali Čair u Nišu dočekuju Češku u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo i veruju da uz veliku podršku sa tribina mogu do povoljnog rezultata pred revanš.

Selekcija Srbije će opet u Nišu voditi bitku za veliko takmičenje. 

- Zahvalio bih se Nišu što nas svaki put ovako dočeka, nije slučajno izabrano da se važne utakmice igraju u ovom gradu. Ovaj grad živi za rukomet i reprezentaciju Srbije i reprezentacija živi za ovaj grad i mislim da je ta podrška jako bitna i da će hala biti ispunjena do poslednjeg mesta. To će biti dodatni igrač i vetar u leđa da ostvarimo bolji rezultat i naš cilj, plasman na Svetsko prvenstvo - ističe Vladan Matić, selektor Srbije.

Srbija će na tribinama, kao i do sada, sigurno imati veliku podršku sa tribina.

- Ubeđen sam da ćemo svojim zalaganjem, odnosom prema dresu opravdati poverenje i da će ovi momci uraditi sve da Niš i Srbija budu ponosni na njih - kaže Matić.

Od juče selekcija Srbije je kompletna pošto se priključio i Marko Vujin.

- Sve su to pravi momci, profesionalci. Odlučili smo se za ovaj sastav i nisu slučajno izabrani. To su pravi ratnici, pravi sportisti i svi su zdravi. Imamo još jedan trening i nadam se da će tako ostati. Uveren sam da će nakon utakmice svi biti ponosni na njih - dodaje Matić.

Srbija i Češka će se četvrti put za redom sastati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prvi susreti, 2006. godine, pripali su Češkoj, zatim dve godine kasnije Srbija je prošla na veći broj postignutih golova u gostima i plasirala se na Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj. Zatim, 2010. godine Srbija je u Čairu pobedila Češku i to je bilo dovoljno da se plasira na Svetsko prvenstvo u Švedskoj.

- Odlučili smo da igramo u Nišu jer nam je publika puno puta pomogla i imali fenomenalnu podršku. Imamo dobru atmosferu, cilj nam je odlazak na Svetsko prvenstvo i napravimo kontinuitet velikih takmičenja. Protivnik je ozviljan ekipa, ali se nadamo dobroj igri našoj, da uživamo u utakmici - ističe Momir Ilić.

Karte za ovu utakmicu su u prodaji po ceni od 200 dinara i važiće za duel Srbije i Češke, ali i susret rukometašica Srbije i Slovenije koji će biti odigran 15. juna od 20h u Čairu. Sav prihod od prodatih karata ići će u humanitarne svrhe.

- Normalno je da ovde igramo rukometne utakmice jer je Niš povezan sa reprezentacijom. Niška publika se pokazala i dokazivala se kao najbolja rukometna publika. I ovog puta verujem u njih. Češka ima dosta kvalitetnih pojedinaca, poznajemo se dobro. Treba se okrenuti našoj igri, da bude svesni svojih kvaliteta i da apsolutno ne bude problema. Može se desiti da prva utakmica odluči ekipu koja će ići na Svetsko prvenstvo - veruje Nenad Vučković, reprezentativac.

Utakmica počinje u 21h, a revanš je 13. juna od 13:50h u Brnu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag

    02:49 // 7. 6. 2014.

    Samo hrabro, momci. Nadam se da ceti noseni podrskom publike uspeti da nakantate Cehe dobrim razlikom, pa da tamo ocuvamo. Posto pivote nemamo, ostaje nam da se nadamo da ce bekovi i krila procvetati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: