Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:14, 30. 5. 2012.

| Sport

Železničar pobedio Veliku Britaniju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zelja velika britanija
Pre utakmice

Rukometaši Železničara pobedili su rezultatom 32:29 (16:17) reprezentaciju Velike Britanije u prijateljskom meču u hali Čair.

Oproštaj od domaće publike u ovoj sezoni rukometaši Železničara su imali u prijateljskom meču sa reprezentacijom Velike Britanije koja se na Kopaoniku sprema za Olimpijske igre.

Iako su mnogi sumnjali u veštine i rukometni talenat domaćina Olimpijade, selekcija Velike Britanije se nije obrukala u Nišu. Borbenost gostiju je par puta i izazvala aplauze oko 200 gledalaca u hali Čair.

Niški rukometaši su u meč ušli opuštenije, pa je do 9. minuta bila izjednačena borba (4:4). Železničar je nakon toga napravio seriju od 5:0 do 13. minuta. Usledilo je opet malo opuštanje domaćina što je selekcija Velike Britanije iskoristila i velikom željom, pre svega uz par grešaka, došla do izjednačenja (11:11) u 21. minutu. "Želja" je u 27. minutu vodio sa 16:14, ali do kraja poluvremena nije postigao gol dok su gosti dali 3 što im je donelo prednost na poluvremenu.

Pauza između dva poluvremena koristila je obema ekipama, a Britanci su se u nastavak meča vratili sa velikom željom da pobede ekipu najvišeg ranga videprvaka Evrope. Gosti su vodili i sa dva gola razlike u 39. minutu, ali zahvaljujući manjku iskustva i većim brojem grešaka, prednost se "istopila" i od 45. minuta Železničar je preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Najefikasniji u timu Železničara bili su Vladimir Đurić i Bojan Brnjas sa po 7 golova. U timu Velike Britanije Mekdermot i Haukins su postigli po 6 golova. Reprezentaciju Velike Britanije predvodi naš stručnjak Dragan Đukić koji nije bio na utakmici u Nišu jer je u Londonu bio žreb za Olimpijske igre.

- Vidi se da je selektor, naš čovek, odlično spremao tim. Dobra su i uigrana ekipa, mladi su i želim im svu sreću na Olimpijadi jer će im trebati. Zahvalio bih se publici što je došla da nas gleda i u prijetaljskom meču. Bila je korektna utakmica za kraj sezone - rekao je Vladimir Đurić, kapiten Železničara.

Za Veliku Britaniju je ovo bila odlična provera priprema u Srbiji, a za Železničar uigravanje za meč protiv Obilića koji je u subotu, 2. juna od 19h u Beogradu.

ŽELEZNIČAR: Novaković, Milosavljević, Ćućuz 16 odbrana, Pavlović, Petković, S. Jovanović 3, Stanojić, N. Jovanović, Mitić, Vasiljević 4, Veljković 1 (1), Mađar, Anđelić, Đurić 7 (1), Đukić 2 (1), Dolić 1, N. Jovanović, Pavlović, Basarić 1, Stanković 3. Brnjas 7, Stanić 1.

Sedmerci: 3/3
Isključenja: 6 minuta

VELIKA BRITANIJA: Parker, Vajt 7 odbrana, Setčvel 5 odbrana, Marej 4, Vilijams 3, Prieto 1, Li, Vudel, Mor 3 (1), Harington 1, Larson 1, Her, Mekmilan, Vitlin, Hokins 6, Mekdermot 6, Garnham, Henesi, Fru, Vinsent 3, Taraui 1.

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 6 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: