Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Jedinstvena Srbija

  • đorđević

    SNS osudio prebijanje niške odbornice koje se nije ni desilo

    Nakon što je tokom jučerašnjeg dana “Kurir” pisao o pretnjama koje je pre dve godine, tada odbornica Dveri iz Niša, a danas Zavetnica Jelena Đorđević, navodno dobijala od lidera te stranke Boška Obradovića, SNS je osudio to, ali i “njeno prebijanje”, za koje i ona sama kaže da se nije desilo. Nijedan nadležni organ do sada nije potvrdio nijedno krivično delo u ovom slučaju.

    (14) detaljnije
  • Palma

    Palma obišao doljevačka sela i najavio investitore

    U trku za vlast u Doljevcu, pred izbore koji će biti održani sredinom decembra, uključio se i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je obišao sela u ovoj opštini na jugu i obećao građanima investitore koji će da ih zaposle. Još jedno od predizbornih obećanja je i da će “Doljevac biti mala Jagodina” ako dođu na vlast.

    (12) detaljnije
  • jedinstvena srbija doljevac

    Jedinstvena Srbija predala listu za doljevačke izbore

    Veće subvencije za poljoprivrednike, podela besplatnih sadnica, izgradnja sportskog centra, dovođenje investitora uz pomoć Dragana Markovića Palme, kao i ekskurzije u Grčku, neka su od predizbornih obećanja Jedinstvene Srbije pred doljevačke izbore 16. decembra.

    (2) detaljnije
  • JS

    JS: Samo 5 naših članova “preletelo” u SNS, neka vrate mandate

    Laž je da Jedinstvena Srbija u Nišavskom okrugu više ne postoji, tvrdi potpredsednik stranke Vojislav Vujić, a to potvrđuje brojem od 3.500 članova u ovom kraju. Samo petoro odbornika i funkcionera je juče iz partije Dragana Markovića Palme “preletelo” u Srpsku naprednu stranku, dodaje, a da su i dalje "snažni" pokazaće na lokalnim izborima u Doljevcu. Da li je i koliko sve ovo uzdrmalo koaliciju SNS-JS, kako kažu, pokazaće vreme.

    (10) detaljnije
  • prelaz js u sns

    Odbornici i funkcioneri niške Jedinstvene Srbije prešli u SNS

    Trojica niških odbornika Jedinstvene Srbije, uz odbornike Ruske stranke i Srpske narodne partije, prešli su u vladajuću Srpsku naprednu stranku. Jedinstvena Srbija u Nišavskom okrugu više ne postoji, kaže sada već bivši predsednik Okružnog odbora i potpredsednik JS Nikola Ilić, a ovim je stranka Dragana Markovića Palme izgubila i odborničku grupu u Skupštini Grada.

    (42) detaljnije
  • Jedinstvena Srbija Vranjska Banja foto Jedinstvena Srbija

    Jedinstvena Srbija formirala odbor u Vranjskoj Banji

    Na Izbornoj skupštini koja je u nedelju održana u Vranjskoj Banji, ponovo je, nakon raspuštanja prošle godine, formiran Opštinski odbor Jedinstvene Srbije. Za predsednicu je jednoglasno izabrana Milica Đorđević, master psiholog iz Vranjske Banje.

    (1) detaljnije
  • Jelena Đorđević

    Odbornica koja će glasati protiv poklanjanja aerodroma: Pratili su me od kuće do posla

    Zbog toga što je javno rekla da neće glasati za odluku da se Aerodrom “Konstantin Veliki” preda Republici na upravljanje, odbornica Jelena Đorđević kaže da je jedan od pritisaka da odustane od ovakvog stava i to što su je nepoznati ljudi pratili od kuće do posla.

    (18) detaljnije
  • Jelena Đorđević

    Odbornicu isključuju iz stranke, jer odbija da glasa za poklanjanje aerodroma

    Zbog toga što je javno rekla da neće dići ruku kada se u Skupštini Niša bude glasalo da se aerodrom ustupi na upravljanje Republici, Jelena Đorđević izbačena je iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija - Ruska stranka. Iz JS kažu i da su od centrale tražili da ona bude izbačena iz partije zbog drugačijeg mišljenja.

    (25) detaljnije
  • Jelena Đorđević

    Odbornica iz vlasti, uprkos pritiscima, protiv poklanjanja aerodroma Državi

    Iako nema podršku stranačkih kolega iz Jedinstvene Srbije, i kako kaže trpi pritiske iz vrha vlasti, gradska odbornica Jelena Đorđević odlučila je da na sednici Skupštine Niša, na kojoj će se odlučivati o sudbini Aerodroma “Konstantin Veliki”, glasa protiv odluke da vazdušna luka bude poklonjena Državi.

    (31) detaljnije
  • bojan krstić

    Bivši većnik Krstić prešao u Jedinstvenu Srbiju

    Nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke i bivši većnik resorno zadužen za obrazovanje Bojan Krstić, kako su saopštili iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu, postaće njihov član, a na sutrašnjoj konferenciji će ova stranka predstaviti grupu funkcionera SRS koja je prešla pod njihovo "okrilje".

    (7) detaljnije
  • JS Leskovac

    Palmino ime na listi Jedinstvene Srbije za izbore mesnih zajednica u Leskovcu

    Izbornoj trci za članove Savete mesnih zajednica u Leskovcu pridružila se i Jedinstvena Srbija, a kako je rekao njen lider u Leskovcu Nenad Filipović, lista nosi ime “Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma”.

    detaljnije
  • Dragan Marković Palma

    Palma u Nišu optužio Jankovića za ubistvo

    Da bi se srpska opozicija poubijala oko funkcija kad bi došla na vlast, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na stranačkom skupu u Nišu, pokušao je da dokaže tvrdnjom da Saša Janković “voli da puca iz pištolja, ubije čoveka, pa posle nije on”. Na taj način je stao u red sa onima koji već godinama optužuju lidera Pokreta slobodnih građana da je ubio svog druga, iako je istraga rekla drugačije.

    (12) detaljnije
  • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

    Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

    Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

    detaljnije
  • Dragan Marković Palma

    Palma u Nišu: Odbornici i članovi Gradskog veća da ne primaju plate u 2018.

    Predsednik Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine predložio je u Nišu da se ceo gradski vrh i svi odbornici odreknu plata i dnevnica u 2018. godini u korist građana, obećao je da će od jedne kafane u Nišu napraviti fabriku i zatražio je od poverenika SNS Zvezdana Milovanovića da smeni “sve koji se svađaju” među niškim funkcionerima i naprednjacima.

    (10) detaljnije
  • Pomoćnik gradonačelnika Vranja Aleksandar Tomić

    Vranje dobilo novog pomoćnika gradonačelnika

    Novi pomoćnik gradonačelnika Vranja je Aleksandar Tomić, inače na ovu funkciju postavljen kao kadar Jedinstvene Srbije, a kako je saopšteno iz Gradske uprave, on je zadužen za rudarstvo, šumarstvo, vodoprivredu, elementarne nepogode i vanredne situacije.

    (3) detaljnije
  • skupstina vranje foto i.m.

    Tri odbornika napustila JS u Vranju, Antić zamenik gradonačelnika

    Unutarstranački sukobi u Jedinstvenoj Srbiji kulminirali su napuštanjem te odborničke grupe odbornika Dragana Pavlovića, Gorana Stojkovića i Miloša Simića koji će ubuduće nastupati samostalno. Zbog ostavke Igora Andonova, Nenad Antić izabran za zamenika gradonačelnika.

    (2) detaljnije
  • polupana stakla na automobilu člana JS foto i.m.

    Odborniku Jedinstvene Srbije u Vranju polomljena stakla na autu

    Nakon što su u noći između srede i četvrtka na autu odbornika Jedinstvene Srbije u Vranju Miloša Simića polupana stakla, on kaže da zbog političkih nesuglasica sumnja da je nalogodavac predsednik te stranke u Vranju Dejan Manić. Iz Jedinstvene Srbije odbacuju optužbe.

    detaljnije
  • jedinstvena srbija vranje foto i.m.

    Članovi vranjskog DPS-a prešli u Jedinstvenu Srbiju

    Državotvorni pokret Srbije (DPS) koji u Vranju ima oko 400 članova, pridružio se Gradskom odboru Jedinstvene Srbije, saopšteno je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u prostorijama Jedinstvene Srbije.

    (1) detaljnije
  • sdps i js

    “Preleteli” iz Ljajićeve stranke kod Palme

    Trojica funkcionera Socijaldemokratske partije Srbije iz Niša Dušan Jović, Milan Petrović i Milan Ristić potpisali su pristupnice Jedinstvene Srbije i ubuduće će u gradskoj i skupštini u Opštine Pantelej predstavljati stranku koju vodi Dragan Marković Palma.

    (8) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: