Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska skupština Leskovac

  • lampioni

    Povučen predlog ugovora za LED osvetljenje u Leskovcu sa firmom “Keep light”

    Iako su na današnjoj sednici lokalnog parlamenta odbornici trebali da raspravljaju i usvoje predlog ugovora o zameni sijalica u Leskovcu, koji je u postupku javne nabavke za 895.000 evra dobila beogradska firma Keep light , predlog je povučen pred samo zasedanje. Kako je obrazložio gradonačelnik, sporan je izbor savetnika koji je radio na projektu. Opozicionar Nebojša Cakić kaže da je zadovoljan što je tačka povučena, ali da ovo pokazuje realno stanje (ne)funkcionisanja sistema.

    (2) detaljnije
  • završni račun 2018. Leskovac

    Za vlast prošla finansijska godina dobra, za opoziciju Leskovac nazaduje

    Dok gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, navodeći projekte koji su završeni u prošloj godini, smatra da su finansije Grada stabilne, opozicija smatra da je stanje loše jer su plate sve manje, zbog čega građani napuštaju Leskovac. Odbornici su, nakon višečasovne rasprave, usvojili završni račun za 2018. godinu.

    detaljnije
  • grupa za leskovac zajedno

    Deo leskovačke opozicije se vratio u skupštinske klupe

    Odbornici grupe "Za Leskovac zajedno" učestvovaće u današnjem zasedanju Skupštine jer, kako kažu, žele da debatuju o pojedinim odlukama o kojima bi inače vladajuća većina ćutala. Odbornici Demokratske stranke i Pokreta "Dveri" i dalje bojkotuju rad lokalnog paralmenta.

    (1) detaljnije
  • ulaz

    Novinari i dalje ne smeju do odbornika u niškoj Skupštini, Prokupčani dežuraju na smenu

    Odbornici Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera i dalje zaključani u skupštinama u Leskovcu, Nišu i Prokuplju, gde najavljuju dežurstva na smenu. U Nišu je pak ulaz u gradski parlament zabranjen za sve, pa i za novinare kojima su vrata i danas zatvorena "ispred nosa".

    (4) detaljnije
  • ivan đorđević

    Đorđeviću potvrđen mandat na čelu leskovačkog GAS-a

    Nakon konkursa na kome je doskorašnji vršilac dužnosti direktora GAS-a Ivan Đorđević bio jedini kandidat, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su ga za rukovodioca ovog preduzeća na mandat od 4 godine.

    detaljnije
  • budžet

    Bez velike rasprave usvojen rebalans leskovačkog budžeta

    Prvim ovogodišnjim rebalansom leskovački budžet umanjen je za 220 miliona dinara, te sada iznosi oko 4,2 milijarde dinara. Do smanjenja je došlo jer će se umesto projektovanih 400 miliona, uzeti manji kredit. Odbornici nisu dugo raspravljali o ovom predlogu.

    detaljnije
  • gradsko vece leskovac

    Gradsko veće Leskovca dobilo nove članove

    Odbornici leskovačke Skupštine potvrdili su mandate novim gradskim većnicima - Stefanu Kitanoviću i Slobodanu Glišiću. Obojica su kadrovi Srpske napredne stranke, a prethodno su radili kao pomoćnici gradonačelnika. Za njihovo imenovanje glasalo je 55 od 58 odbornika.

    detaljnije
  • leskovačka skupština

    Deo leskovačkih opozicionara ponovo bojkotuje rad Skupštine

    I 30. sednica leskovačke Skupštine održava se bez dela opozicionih odbornika. Rad lokalnog parlamenta bojkotuju odbornici Demokratske stranke, grupe “Za Leskovac zajedno” i Dveri. U sali su od opozicije ostali jedino odbornici Jedinstvene Srbije.

    (1) detaljnije
  • jedinstvena srbija leskovac

    JS: Inicirali smo uvođenje besplatnog prevoza za Leskovčane

    Iako su još pre dva meseca podneli preporuku Skupštini grada Leskovca da se razmotri uvođenje besplatnog prevoza za osnovce, srednjoškolce, penzionere i starije od 65 godina, iz Jedinstvene Srbije, koja na lokalu nastupa na strani opozicije, kažu da za ovo pitanje ne postoji volja vladajuće većine.

    (1) detaljnije
  • skupstina

    Deo leskovačke opozicije bojkotuje rad lokalnog parlamenta

    Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

    (7) detaljnije
  • opstina leskovac

    Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

    Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

    detaljnije
  • skupština leskovac

    Leskovački odbornici novac od dnevnica uplatiće NURDOR-u

    Odbornici u leskovačkom parlamentu dnevnice sa sednice koja je završena kasno noćas, ukupno 138.375 dinara, uplatiće Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR. Da se dnevnice uplate u dobrotvorne svrhe predložila je odbornica Demokratkse stranke Jelena Spirić, a podržali su je i opozicioni i odbornici vladajuće većine.

    detaljnije
  • opozicija leskovac

    Opozicija u Leskovcu napustila sednicu Skupštine

    Sinoćno zasedanje lokalnog parlamenta u Leskovcu prošlo je bez odbornika opozicije. Oni su zbog "nemogućnosti da rade u normalnim uslovima”, oko 1 sat posle ponoći napustili sednicu, nakon odbijanja predloga da se rasprava po tačkama dnevnog reda nastavi danas.

    (1) detaljnije
  • skupština leskovac

    Povučen predlog novog poslovnika leskovačke Skupštine

    Nakon dvočasovne rasprave o tome da li je novi poslovnik urađen kako treba, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su da ovaj predlog ipak povuku sa dnevnog reda današnje sednice. O novom poslovniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

    detaljnije
  • opstina leskovac

    Novi poslovnik leskovačke Skupštine - vlast bez komentara, opozicija kritikuje

    Leskovački parlament diskutovaće u sredu o nacrtu novog poslovnika, a jedna od novina je i da će, umesto dosadašnjih 5 minuta po odborniku za diskusiju po tački dnevnog reda, odbornici imati 3 minuta. Opozicija smatra da se donošenjem novog poslovnika u lokalnom parlamentu neće čuti, ali i da je ceo postupak nezakonit i netransparentan, dok vlast odbija da bilo šta komentariše pre sutrašnje sednice.

    detaljnije
  • skupština leskovac

    Usvojen budžet Leskovca - za vlast kvalitetan, za opoziciju nerealan

    Žustra rasprava obeležila je jučerašnju raspravu o budžetu za 2019. godinu u leskovačkoj Skupštini Grada, pa su tako predstavnici većine opisivali budžet kao realan i sveobuhatan, te istakli da njegov rast pokazuje i rast privrede, dok ga je sa druge strane opozicija okarakterisala kao nerealan i teško ostvariv i napominjala da je veći u odnosu na ovogodišnji jer će Grad uzeti kredit.

    detaljnije
  • opstina leskovac

    Opozicija tražila da se većnicima ukinu plate, gradonačelnik Leskovca ih "branio"

    Odbornik opozicione Demokratske stranke u leskovačkom parlamentu Saša Stojanović podneo je predlog da se gradskim većnicima ukinu mesečne naknade koje ukupno, za sve većnike, prema njegovim rečima, iznose oko 10.000 evra. Ovaj predlog je odbijen, a gradonačelnik Goran Cvetanović ih je "branio" činjenicom da su njima plate smanjene dva puta po 10% lokalnim i republičkim uredbama.

    (1) detaljnije
  • skupština leskovac

    Odbornici u Leskovcu ubuduće će u radu koristiti tablet računare

    Umesto gomile štampanog materijala koje odbornici u Leskovcu dobijaju uoči skupštinskog zasedanja, njima će uskoro materijali stizati u digitalnom obliku na tablet računarima. Sistem elektronskog parlamenta počeće da se koristi od septemba ove godine.

    (1) detaljnije
  • sps

    Jelena Mihajlović novi šef odborničke grupe SPS u Leskovcu

    Odborničku grupu Socijalističke partije Srbije u leskovačkom parlamentu od sada će predvoditi Jelena Mihajlović. Ona je na mesto predsednika odborničke grupe zamenila Dragana Savića, koji je sa ove funkcije smenjen zbog kršenja partijske discipline, jer je samostalno nastupio na nedavnim izborima za Savete mesnih kancelarija.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: