Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Opštinska izborna komisija

 • izbori

  Na ponovljenom glasanju u Vladičinom Hanu izlaznost preko 60 %

  Nakon što je poništeno glasanje na lokalnim izborima zbog propusta na biračkim mestima u Vladičinom Hanu - 7 u Centru kulture i 47 u selu Jagnjilo, birači su juče opet izašli na birališta. Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije, na oba biračka mesta glasanje je proteklo bez problema, a na ponovljene izbore je izašlo 390 od 612 upisanih birača.

  (4) detaljnije
 • glasanje

  Upravni sud poništio odluku OIK u Svrljigu, nema ponovnog glasanja u selu Okolište

  Izborne kalkulacije u Svrljigu konačno su završene nakon što je Upravni sud kasno sinoć poništio rešenje Opštinske izborne komisije da se izbori u selu Okolište ponove, a koje je donešeno nakon žalbe predstavnika Jedinstvene Srbije kojima je na lokalu nedostajalo 18 glasova kako bi prešli cenzus.

  (2) detaljnije
 • izbori

  Komisija u Svrljigu konačno objavila rezultate izbora, ponovno glasanje u selu Okolište

  Opštinska izborna komisija je, nakon 3 dana od glasanja, objavila rezultate lokalnih izbora prema kojima će u Skupštini Svrljiga apsolutnu većinu imati koalicija SNS, USS i PUPS sa 62,4%, a odbornike će, bar za sada, imati još samo Pokret za spas Svrljiga i SPS. Najbliža prelasku cenzusa bila je još Jedinstvena Srbija, koja je uložila prigovor, a OIK doneo odluku da se izbori ponove u selu Okolište.

  detaljnije
 • izbori

  SNS u Toplici dobio ubedljivu većinu, mogu sami da formiraju vlast

  Rezultati izbornih komisija u Toplici samo su potvrdili već objavljene preliminarne rezultate po kojima je Srpska napredna stranka ubedljivo odnela izbornu pobedu, tako da će u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji ta stranka moći samostalno da formira lokalnu vlast.

  detaljnije
 • izbori

  U ponoć počinje predizborna tišina

  Svoj program ili poruku političke stranke i grupe građana glasačima će moći da saopšte do ponoći, kada u Srbiji počinje izborna tišina. Ona će trajati do 21. juna u 20 sati, kada budu zatvorena izborna mesta, a građani koji izlaze na glasanje treba da dođu sa važećom ličnom kartom ili pasošem, a zbog epidemije virusa korona, nošenje zaštitnih maski je obavezno.

  (3) detaljnije
 • Foto: Vanja Keser

  Predstavnici Srpske desnice snimali štampanje glasačkih listića za izbore u Medveđi

  Društvenim mrežama kruži snimak na kome predstavnik Srpske desnice snima štampanje glasačkih listića za lokalne izbore u Medveđi koji će se održati u nedelju, 8. septembra. Dok predsednik Opštinske izborne komisije negira da se u štampariji snimalo, Borko Stefanović iz Saveza za Srbiju kaže da za Srpsku desnicu ne postoji zakon jer su oni Vučićeva opozicija.

  (2) detaljnije
 • opština crveni krst

  Izborna komisija u Crvenom Krstu - članovi iz vlasti, bez opozicije

  U novoj izbornoj komisiji Opštine Crveni Krst među članovima nema predstavnika opozicije, pa gradski odbornik Branislav Jovanović pita se da li se priprema izborna krađa. Predsednik Skupštine ove Opštine odgovara da opozicija nije ni tražila da bude u komisiji.

  (2) detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Srpska lista prešla cenzus u Preševu

  Nakon ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu, nezvanični rezultati pokazuju da se Srbi, nakon dužeg vremena, vraćaju u lokalni parlament gde bi trebalo da imaju 2 odbornika. Alternativa za promene čiji je lider Šćiprim Arifi odnela je pobedu na lokalnim izborima i imaće 15 odborničkih mandata.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Izbori u Preševu se ponavljaju samo na jednom biračkom mestu

  Iako je u više navrata najavljivano da će se glasanje ponoviti na više izbornih mesta, odlukom Upravnog suda vanredni lokalni izbori u Preševu biće ponovljeni u nedelju, 28. januara, samo na biračkom mestu broj 5 u centru grada, gde je zbog nepravilnosti na dan izbora prekinuto glasanje.

  detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Srbi ipak prešli cenzus u Preševu

  Iako je prema prvim rezultatima vanrednih lokalnih izbora u Preševu koalicija 6 srpskih stranaka ostala ispod cenzusa, Opštinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate po kojima će Srbi ipak ući u lokalni parlament. Izbori se ponavljaju na 6 biračkih mesta, ali to, kažu upućeni, neće bitno uticati na već osvojene mandate.

  (6) detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Poništeni izbori na 6 biračkih mesta u Preševu

  Prekobrojni listići u glasačkim kutijama, nepopunjene potvrde za glasanje van biračkog mesta i nesuglasice među članovima jednog biračkog odbora, razlog su što će na 6, od 38 biračkih mesta u Preševu, izbori biti ponovljeni.

  detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Još nema rezultata izbora iz Preševa, glasalo se i posle 20 sati

  Zbog redova birača koji su se stvorili na nekoliko biračkih mesta u Preševu, glasanje je nastavljeno i posle 20 sati. Preliminarnih rezultata iz te opštine još nema, a Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Šćiprima Arifija već slavi pobedu.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Incident na jednom biračkom mestu u Preševu

  Glasanje na vanrednim lokalnim izborima u Preševu prekinuto je danas oko 14 sati na biračkom mestu broj 5 u samoj zgradi Skupštine, nakon što je polovina članova biračkog odbora zbog nesuglasica napustila biračko mesto. Na ostalim biračkim mestima zasad bez problema.

  detaljnije
 • 490x370-glasovi.jpg
  Izbori 2016

  SNS-u najviše mandata nakon ponovljenih izbora u Babušnici

  Posle ponovljenih izbora u subotu u selu Donji Striževac i na biračkom mestu broj 7 u Babušnici, OIK je saopštio konačne rezultate prema kojima je SNS-u pripalo 8 od 23 mandata, a census je prešao i Tadićev SDS koji će imati jednog odbornika.

  detaljnije
 • Bela Palanka
  Izbori 2016

  Opozicija u Beloj Palanci uz krivične prijave traži nove izbore

  Zbog toga što su izbori završeni nizom nepravilnosti, opozicija je podnela veliki broj krivičnih prijava i traži od tužilaštva da istraži falsifikovane zapisnike, kaže Rade Mitrović, predsednik SPS-a u Beloj Palanci. Za to vreme Opštinska izborna komisija ne odgovara na pozive novinara.

  (3) detaljnije
 • lampa
  Izbori 2016

  Za koga i gde će Nišlije glasati 30. aprila i 4. maja

  Konačno je jasno -   u subotu 30. aprila na jednom biračkom mestu glasaće se i za opštinske i gradske odbornike, na jednom samo za opštinske, a na 19 samo za gradske. Posle toga, 4. maja, na 3 biračka mesta koja će "raditi" i u subotu i 2 dodatna - glasaće se za poslanike.  

  (9) detaljnije
 • Crveni-Krst.jpg
  Izbori 2016

  Za SNS dve trećine odbornika u Crvenom Krstu

  U Opštini Crveni Krst, u kojoj je Srpska napredna stranka zabeležila najbolje rezultate posmatrajući sve niške opštine, toj stranci pripalo je čak 14 odnosno dve trećine odborničkih mesta u opštinskoj skupštini, dok će po 2 imati SRS, "Niš, moj grad" i SPS-JS, a jedan "Iskreno za Niš".

  (6) detaljnije
 • 2
  Izbori 2016

  Apsolutna većina u Svrljigu za koaliciju USS - SNS

  Od 62,2 % izašlih birača, najviše poverenja dobila je koalicija Ujedinjene seljačke stranke i SNS-a koja je na izborima osvojila 65,15 % glasova. Osim manjinske Zelene stranke, sve liste prešle cenzus u Svrljigu.

  detaljnije
 • 2dfcc829-8d79-459b-8ac6-c9baef676cca.jpg
  Izbori 2016

  Naprednjaci ubedljivi i u Kuršumliji

  Na osnovu 90 odsto obrađenih podataka, SNS u Kuršumliji je osvojila 15 mandata, DSS - Dveri 3, SPS, DS i SRS po 2 i jedan mandat u lokalnom parlamentu će imati Gvozdeni puk, podaci su OIK-a.

  detaljnije
 • oik-lebane.jpg
  Izbori 2016

  Produženo glasanje za 1 sat zbog zaključane kancelarije

  Nakon što nisu uspeli da na vreme pronađu ključ i otključaju sudsku kancelariju u kojoj je smešteno najbrojnije biračko mesto u Lebanu, glasanje će trajati sat vremena duže, kažu iz Opštinske izborne komisije.

  detaljnije