Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sajam

  • studenti-stipendije

    Sajam stipendija sutra u Nišu

    Studenti svih stepena studija moći će sutra da se upoznaju sa stipendijama koje će ponuditi institucije i kompanije, kako navode organizatori, a ovaj sajam stipendija biće održan u svečanoj sali Univerziteta u Nišu od 10 sati.

    (2) detaljnije
  • Pirotski kačkavalj među brendovima Srbije

    Pirotski kačkavalj na sajmu hrane u Italiji

    Četrnaest proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije učestvovaće na Međunarodnom sajmu hrane u Torinu, a među njima će se naći i pirotska Mlekarska škola, koja će se prezentovati svojim kačkavaljem.

    detaljnije
  • Model

    Sajam modela i modne fotografije u Nišu

    Događaj na kome će se, prema najavama organizatora, sastati modeli, fotografi, šminkeri, videografi, dizajneri i ljudi ostalih profesija iz modne industrije, biće održan 22. jula u Oficirskom domu.

    (2) detaljnije
  • Sajam grnčarije u Poljskoj Ržani

    Čuvanje tradicije pirotskih grnčara

    Od raznoraznih posuda za domaćinstvo do suvenira od gline, tako je izgledao drugi Sajam grnčarstva održan u jednom od sela pirotskog kraja - Poljskoj Ržani. U selu u kojem je grnčarnstvo bilo decenijama zastupljeno, svoje radove predstavilo je 10 grnčara koji nastavljaju tradiciju svojih predaka.

    detaljnije
  • Programiranje

    U Nišu IT konferencija sa svetskim predavačima

    Sajam kompanija, radionice i konferencija, na kojoj će pričati najbolji svetski IT predavači, održaće se 17. aprila u niškom Oficirskom domu. Predavači su, kako kažu u organizaciji ITKonekt, iskustva sticali u Microsoftu, PayPalu i Operi i po prvi put će boraviti u Nišu.

    detaljnije
  • Sajam turizma

    Gastronomija i vino na niškom Sajmu turizma

    Konferencija o avanturizmu i promocija kulturnog nasleđa deo su programa 19. Sajma turizma i aktivnog odmora koji će biti održan u niškoj hali “Čair” od 29. do 31. marta. Organizatori najavljuju da će fokus Sajma biti na gastronomiji i vinu, a obećavaju posetiocima i degustaciju gastro specijaliteta i pića.

    (2) detaljnije
  • Pirotska peglana kobasica foto Milan Mitić

    Za vikend u Pirotu 6. Sajam peglane kobasice

    Oko 40 proizvođača pirotske peglane kobasice, dvadesetak vinarija i isto toliko proizvođača sira i kačkavalja izložiće svoje proizvode u subotu i nedelju, 27. i 28. januara u pirotskoj hali "Kej" na 6. Sajmu posvećenom ovom specijalitetu koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista iz zemlje i inostranstva.

    (1) detaljnije
  • Knjiško pivo sajam knjiga

    Crni bivo u srcu niške kulture

    Nadam se samo da na sledećem Sajmu knjiga, pošto nam biblioteke organizuju bostanijadu , a većnici za poljiprivredu su ujedno bili i većnici za kulturu nećemo na letku imati veprovu glavu, vezu mladog luka ili traktorsku gumu. Ili možda VC šolju? Pa nije neuobičajeno da baš tamo nastaju najgenijalnije ideje.

    (5) detaljnije
  • Penzioneri

    Sajam za penzionere za vikend u Nišu

    Na štandovima Sajma za penzionere će osim brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda koji su namenjeni starijima, kažu organizatori, biti organizovani i besplatni pregledi, savetovanja, kao i kreativne i edukativne radionice. Sajam za penzionere se održava u niškom Domu Vojske, 25. i 26. novembra.

    detaljnije
  • Golf ilustracija

    Od golfa do ronjenja - predstavljanje zdravog života u niškoj školi

    Retrospektiva srpskih i niških uspeha u sportu, predstavljanje 22 kluba, te štand sa zdravom hranom, biće izloženi u četvrtak, 26. oktobra, od 10 do 16 sati, u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u naselju Branko Bjegović. Sajam sporta i zdrave hrane je otvoren za sve posetioce, a organizatori kažu da se svake godine trude da predstave najrazličitije sportove, što je urodilo plodom, jer su jedina škola južno od Beograda, u kojoj se može trenirati golf.

    (2) detaljnije
  • hala cair sada

    Hala “Čair”, preko Opštine Pantelej, besplatno ustupljena privatnoj firmi za sticanje profita

    Iako se, za organizovanje sajmova i drugih manifestacija u niškoj hali “Čair”, uglavnom naplaćuje izdavanje ovog prostora, beogradska firma “Naš sajam” je za isti posao dobila halu potpuno besplatno. Da ne plate ni dinar zakup prostora koji su iznajmljivali učesnicima i od njih za to uzimali novac, omogućila im je Opština Pantelej, sa kojom su potpisali ugovor o saradnji.

    (9) detaljnije
  • sajam stipendija

    Finansijski podstrek za studente na niškom "Sajmu stipendija"

    Ustanove i firme koje dodeljuju stipendije studentima okupiće se i predstaviti svima koji su zainteresovani na “Sajmu stipendija”, koji će, kako navode organizatori, biti održan 5. oktobra u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu.

    (1) detaljnije
  • P1220039

    Proizvođači: Peglana kobasica što pre da postane brend Pirota

    Kvalitet peglane kobasice sa svakim sajmom sve je bolji, ukazuje prehrambena komisija i stručni žiri, međutim, da bi ovaj proizvod i zvanično postao pirotski brend, neophodno je da država donese pravilnike koji će legalizovati taj proizvod, kaže predsednik Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice Marjan Savić.

    (1) detaljnije
  • Sajam automobila

    Počinje niški sajam automobila

    Neki od najpoznatijih svetskih proizvođača automobila predstaviće deo svoje ponude na "Auto-moto festu" u niškoj hali “Čair” od 7. do 9. oktobra. Organizatori najavljuju sedam srpskih i desetak niških premijera novih modela automobila.

    (7) detaljnije
  • Niška Banja

    Tradicionalni "Etno sajam" u Niškoj Banji

    U Niškoj Banji ovog vikenda će se predstaviti folklorne grupe, kulturno-umetnička društva, pletilje i vezilje, spremači nacionalnih jela i ostali učesnici „Etno sajma“ koji predstavljaju srpsku tradiciju.  

    (1) detaljnije
  • SAJAM NAMESTAJA SVRLJIG foto Aleksandar Kostic

    Više od 500 proizvoda na Sajmu nameštaja u Svrljigu

    Na 1. Sajmu nameštaja jugoistočne Srbije koji se od 5. do 7. avgusta održava u Svrljigu u sklopu 11. “Belmužijade”, posetioce očekuje više od 500 proivoda na sajamskom popustu već od 10 odsto. Sajam je otvoren od 12 do 19 sati.

    detaljnije
  • Belmuzijada-Svrljig-foto-Aleksandar-Kostic.jpg

    Za vikend u Svrljigu 11. "Belmužijada“

    Pored takmičenja u spremanju belmuža u kome će učestvovati i ekipe iz Bugarske i Grčke, ove godine, pored pastirica, biraće se i najlepši pastiri, a posetioce od petka do nedelje očekuju i  koncerti grupe “Medeni mesec”, Željka Samardžića i Dejana Matića.

    (3) detaljnije
  • 490x370-490x370-490x370-Pirotska-peglana.jpg

    Piroćancima 15 nagrada na Sajmu poljoprivrede

    Članovi Opšteg udruženja preduzetnika iz Pirota primiće 13 medalja, pehar i Plaketu za svoje mlečne i mesne proizvode na predstojećem Sajmu poljoprivrede koji će biti održan od 14. do 25. maja u Novom Sadu.

    detaljnije
  • sajam-2

    I hologramski prikazi na sajmu u Visokoj tehničkoj školi

    Hologramski prikazi, aplikacije za mobilne telefone i pametne televizore koje su izradili sami studenti i simulacije telekomunikacionih linkova neki su od 24 projekta izloženih u Visokoj tehničkoj školi u Nišu na sajmu organizovanom povodom 40 godina njenog rada.

    detaljnije
  • sajam obrazovanja

    Na 9. Sajmu obrazovanja u Nišu 40 škola i fakulteta

    Budući srednjoškolci i studenti upoznaće se da ponudom preko 40 srednjih, visokih škola, privatnih i državnih fakulteta iz Niša, Srbije i inostranstva na Sajmu obrazovanja “Moja karijera - moj izbor” koji će biti održan 15. i 16. aprila u niškom Domu Vojske.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: