Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Udruženje skupštine stanara

  • bulatovic i kacar

    “Hapšenje Kačara je posledica sukoba u SNS"

    I predstavnici opozicije i udruženja građana ocenjuju da je hapšenje člana Gradskog veća Niša Branislava Kačara pokazatelj sukoba unutar SNS, odnosno "udar na samog gradonačelnika Darka Bulatovića i poruka njemu", jer je reč o najbližem saradniku.

    (16) detaljnije
  • tribina

    Tribina stanara o nelegalnim isključenjima struje

    Večeras od 18 sati, u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” u Nišu, predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara sa okupljenim građanima razgovaraće o nelegalnim isključenjima struje.

    (3) detaljnije
  • Radovi

    Stanari: Više para iz budžeta trošiti na uređenje niških sela

    Loši uslovi života u pojedinim niškim selima, u kojima nema kanalizacije i vode, trebalo bi da budu prioritet u budžetu za 2018. godinu, a osim toga građani su u anketi Udruženog pokreta slobodnih stanara tražili i čistiji i osvetljeniji Niš. Ove predloge izneće na javnoj debati koja počinje u 13 sati u Skupštini grada.

    (1) detaljnije
  • podstanica

    Zbog dugovanja za struju, pojedine zgrade u Nišu bez grejanja

    Koliko zgrada u Nišu je trenutno bez grejanja zbog toga što nema struje u podstanicama koje radijatore napajaju toplotnom energijom zasada nije poznato. U Elektrodistribuciji kažu da nisu isključili nijednu, u Toplani su početkom nedelje registrovali 9, a u Udruženom pokretu slobodnih stanara kažu da nema univerzalnog rešenja za ovaj problem i da zavisi od slučaja do slučaja.

    (8) detaljnije
  • Trg kralja Milana

    Stanari pozivaju građane da daju svoje predloge o trošenju para iz budžeta

    Zbog toga što javne rasprave, na kojima građani treba da daju svoje predloge o tome kako će se trošiti njihove pare, u Nišu nema skoro svake godine, Udruženi pokret slobodnih stanara je napravio anketu u kojoj Nišlije mogu da predlože koji su prioriteti za trošenje budžetskog novca.

    (8) detaljnije
  • vratite nam državu

    “Vratite nam državu” - veliki građanski protest u Beogradu

    Ispred zgrade Predsedništva republike Srbije u Beogradu, u subotu 7. oktobra, od 14 sati, biće održan protest građana koji će predvoditi Policijski i Vojni sindikat. Za Nišlije je, kako kažu organizatori, obezbeđen besplatan prevoz na protest, a polazak je u subotu, u 10 sati na parkingu kod “Tempa”.

    (6) detaljnije
  • Udruženi pokret stanara

    Stanari najavili tribinu na kojoj će govoriti o svojim aktivnostima u EU

    Niški Udruženi pokret slobodnih stanara ponovo organizuje tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”, na kojoj će, kažu, informisati građane o tome šta je dogovoreno prilikom njihove posete Energetskoj zajednici u Beču. Govoriće i o daljim akcijama i planovima, dodaju, a tribinu organizuju u petak 6. oktobra od 18 sati.

    (1) detaljnije
  • Radijator

    Toplana predložila subvencionisanje građana koji dobijaju enormne račune

    Iako je na gradskom sajtu bila najavljena kao javna tribina o ceni grejanja, namera rukovodstva Toplane i Grada je zapavo bila da na skupu u sali niške Skupštine, čuju predloge o tome kako da se “pomogne” onim Nišlijama koji dobijaju enormne račune od Toplane, jer žive u energetski neefikasnim zgradama. Rešenje je, kako se čulo na tribini, u subvencionisanju takvih korisnika.

    (12) detaljnije
  • đokica jovanović

    UPSS: Grad Niš za višak zaposlenih troši oko 32 miliona evra godišnje

    Broj zaposlenih u niškoj Gradskoj upravi i javnim preduzećima, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, od 1990. godine do danas porastao je za skoro 300 % i za proteklih 27 godina građani Niša su za njihove plate dali blizu milijardu evra.

    (15) detaljnije
  • brodić

    "Građanski front" pustio političke stranke niz Nišavu

    Partijsko zapošljavanje, kupljene diplome, odlazak naših stručnjaka u inostranstvo, ali i problemi koji građani imaju sa “Elektrodistribucijom”, bile su teme o kojima se razgovaralo na tribini "Građanskog fronta", održanoj 31. avgusta na amfiteatru pored Nišave. Pošto ovo Udruženje za te probleme krivi političke stranke, simbolično su niz reku pustili zastavice partija pobodene u stiropor.

    (10) detaljnije
  • Amfiteatar kej

    Tribina pod vedrim nebom o problemima građana

    Problemi koji građani imaju sa Elektrodistribucijom i javnim komunalnim preduzećima, loši uslovi u kojima radi policija, ali i vojska, samo su neke od tema o kojima će se govoriti na večerašnjoj tribini na kojoj će govoriti članovi Udruženog pokreta slobodnih stanara, ali i članovi Udruženja “Ne da(vi)mo Beograd”, kao i pripadnici vojnog i policijskog sindikata. Tribina će, kažu organizatori, biti odžana na amfiteatru na nišavskom keju u 18 sati.

    detaljnije
  • Elektrodistribucija Niš

    Stanari: EPS mora da prestane sa kršenjem zakona

    Zbog toga što, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, "Elektrodistribucija" “bez dokaza" konstatuje navodnu krađu struje, nakon čega traži od građana da kupe novo brojilo i plate njegovo izmeštanje i isplate stara dugovanja, što je, kažu, protivzakonito, oni traže pojačanu kontrolu radnika EPS-a.

    (5) detaljnije
  • Amfiteatar kej

    "Građanin na udaru sistema" - tribina o problemima građana na nišavskom keju

    O problemima sa kojima se suočava većina građana, kao što su oni sa Elektrodistribucijom i javnim komunalnim preduzećima, na amfitetaru na Keju pored Nišave, 31. avgusta od 18 sati govoriće predstavnici niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara, ali i članovi brojnih organizacija širom Srbije, među kojima su i oni iz "Ne da(vi)mo Beograd", vojnog i policijskog sindikata.

    (2) detaljnije
  • Stanari pozivaju građane da daju predloge za rešenje problema sa strujom; foto: I.P.

    Udruženi stanari pozivaju građane na tribinu o problemima sa strujom

    O tome da li je električna energija javno dobro ili monopol, predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara govoriće na tribini koju organizuju u petak 25. avgusta od 18 sati i na koju pozivaju sve građane. Na ovu temu pričaće i predstavnici Centra za zaštitu potrošača, u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Protest stanara protiv EPS

    Stanari drže tribinu o dugovima za struju

    Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) poziva sve građane Niša na tribinu “Građanin pogođen sistemom” koja će se održati 25. avgusta u prostorijama Mesne zajednice “Božidar Adžija” od 18 do 21 sat. Teme tribine su poslovanje EPS-a, dugovanja, isključenja i problemi sa brojilima.

    (4) detaljnije
  • Violeta sa gradonačelnikom

    Stanari reagovali zbog otpuštanja radnice “Jure” koja se leči od raka

    Zbog toga što Violeti Petrović nije produžen ugovor u “Juri” Udruženi pokret slobodnih stanara, poslao je otvoreno pismo Skupštini, Vladi i predsedniku Srbije, gradskoj vlasti i korporaciji, ukazujući na to da je zakon koji bi trebalo da štiti prava zapravo loš po radnike. Od Države su zatražili da preuzme odgovornost što kompanija može da ostavi samohranu i bolesnu majku bez posla, i da to pritom uradi sasvim legalno.

    (4) detaljnije
  • 490x370-toplana-upravna-zgrada

    Niška Toplana dobija novog direktora

    Toplana bi trebalo da dobije i četvrtog direktora u poslednjih 5 godina. U Gradskoj kući kažu da je aktuelnom v.d. direktoru Zoranu Stojanoviću istekao mandat i da će Odbor za imenovanja Skupštini Grada predložiti novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.

    (3) detaljnije
  • jovanovic

    Promocija knjige Đokice Jovanovića

    O modernizaciji Srbije i svim tegobama koje ona nosi, sociolog i jedan od lidera Udruženog pokreta slobodnih stanara Đokica Jovanović pisao je u svojoj knjizi “Prilagođavanje. Srbija i moderna: Od strepnje do sumnje”. Svoj rad predstviće Nišlijama u ponedeljak, 15. maja, od 18 sati na niškom Filozofskom fakultetu.

    detaljnije
  • Kapija

    Stanari: Potpuno isključenje sa Toplane nemoguća misija

    “Običnom čoveku biće lakše da dobije doktorsku disertaciju nego da prikupi dokumentaciju koja je potrebna da se trajno isključi sa Toplane” smatra predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara Saša Kostić. Zbog toga su, između ostalog, niški "stanari" ponovo izašli na ulicu.

    (5) detaljnije
  • protesti

    Stanari pozivaju na još jedan protest “protiv obmane niških vlasti i Toplane”

    Zbog, kako kažu pogubne Odluke Grada Niša i Toplane, kojom građani moraju da plaćaju i grejanje koje nisu potrošili, a pritom nemaju nikakvu kontrolu nad potrošnjom, Udruženi pokret slobodnih stanara poziva Nišlije na protest danas od 17 sati ispred Toplane. Od nadležnih traži da spornu odluku stave van snage.

    (6) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: