Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

blokada računa

  • hitna pomoc

    Sindikat tvrdi: I te kako ima problema u niškoj Hitnoj pomoći zbog blokade računa

    Blokada računa Zavoda za urgentnu medicinu u Nišu i te kako utiče na funkcionisanje ove ustanove i to na štetu pacijenata, ističu iz Sindikalne organizacije Zavoda i demantuju tvrdnje direktorke Snežane Radivojević. Kažu da će možda ostati bez nekih medicinskih aparata jer nisu mogli da izvrše tehnički pregled, da će i 6 saniteta ostati bez registracije, a napominju i da je dug Hitne pomoći prema dobavljačima 16 miliona dinara.

    (11) detaljnije
  • HITna pomoć Niš KOSTA 24

    Račun niške Hitne pomoći u blokadi, direktorka kaže - sve funkcioniše bez problema

    Zbog izvršnih sudskih presuda račun Zavoda za urgentnu medicinu u Nišu je već mesec dana u blokadi za skoro 700 hiljada dinara, a v. d. direktorke ove ustanove Snežena Radivojević ističe da građani nemaju razloga za brigu jer njihove ekipe funkcionišu bez problema.

    (12) detaljnije
  • bolnica

    Milionska odšteta pacijentu zbog greške lekara u Prokuplju, blokiran račun Bolnice

    Zbog potkožne izrasline koju mu je lekar uklonio bez provere nalaza, nakon čega su, usled komplikacija pacijentu kasnije odstranjeni prsti i cela desna šaka, pravosnažnom presudom Višeg suda, Opšta bolnica je u obavezi da mu isplati 3,4 miliona dinara odštete sa zateznom kamatom, kao i da se pacijentu do njegove 65. godine isplaćuje mesečna naknada od 22.497 dinara počev od 1. jula 2019, ali i da Bolnica za sudske troškove plati 607.704 dinara.

    (14) detaljnije
  • hitna pomoć niš2

    Račun Hitne pomoći u Nišu u blokadi

    Račun niškog Zavoda za urgentnu medicinsku pomoć od juče je zvanično u blokadi za 610.843,46 dinara, po osnovu prinudne naplate zbog pravosnažnih i izvršnih presuda zaposlenih, podaci su Narodne banke Srbije. Da li će i na koji način to uticati na pacijente - iz Hitne pomoći ćute.

    (16) detaljnije
  • RK Železničar Niš

    Niški "Želja" godinu dana u blokadi, postoji samo na papiru i u sećanjima

    Osim na stranici "Prinudna naplata" Narodne banke Srbije gde je tačno godinu dana račun u blokadi, ime RK Železničara iz Niša, višestrukog osvajača nacionalnog Kupa, državnog vicešampiona, finaliste Kupa pobednika kupova, ne pominje se često u drugim dokumentima. Više od godinu dana ga nema u odlukama Grada o sufinansiranju, ne postoji ni u jednom takmičenju jer je ove godine suspendovan i izbačen u najniži rang gde nije započeo sezonu. Legenda niškog i jugoslovenskog rukometa Zoran Tuta Živković kaže da je "veliki greh" to što se desilo "Želji", većnik za sport sada ne može o tome da priča, a predsednik kluba ne odgovara na pozive.

    (11) detaljnije
  • biračo mesto leskovac

    Odblokirani računi svih leskovačkih mesnih zajednica

    Nakon uplate mesnim zajednicama Bratmilovce i Mrštane u iznosu većem od 4 miliona dinara, računi 33 leskovačke mesne zajednice, koje su bile u blokadi zbog duga od 65 miliona, sada su odblokirani, navodi se na gradskom sajtu.

    (2) detaljnije
  • opstina leskovac

    Smanjena dugovanja leskovačkih mesnih zajednica, u blokadi ostalo još njih 7

    Od 33 leskovačke mesne zajednice, koliko ih je bilo u blokadi zbog duga od 65,8 miliona dinara, njih 26 je odblokirano, stoji na zvaničnom sajtu Grada, jer je iz gradske kase isplaćen dug od 42,8 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • Gradsko veće Leskovac

    Za leskovačke mesne zajednice skoro 110 miliona iz budžeta, više od polovine ide na dugovanja

    Čak 33 mesne zajednice u Leskovcu i dalje se nalaze u blokadi zbog duga od 65,8 miliona dinara, ali to stanje trebalo bi uskoro da se promeni, pošto je Gradsko veće dalo saglasnost da u ovoj godini iz budžeta Grada za mesne zajednice bude izdvojeno ukupno 109,8 miliona. Kako je objašnjeno, ne računujući otplatu duga, 139 mesnih zajednica podeliće 44 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • leskovac znak

    Zbog duga od 65 miliona dinara 33 leskovačke mesne zajednice u blokadi

    Da su računi 33 mesne zajednice na teritoriji grada Leskovca u blokadi, sa ukupnim dugom od 65 miliona, potvrdio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je za loše stanje u mesnim zajednicima optužio - prethodnu vlast. On je najavio i da će do kraja januara biti isplaćena sva dugovanja, jer Grad Leskovac trenutno na svom računu ima 635 miliona dinara.

    (5) detaljnije
  • Medicinska škola Leskovac

    Račun Medicinske škole u Leskovcu i dalje blokiran, dug 40 miliona dinara

    Nakon velikog požara koji je zahvatio Medicinsku školu u Leskovcu još 2005. godine, radovi na rekonstrukciji i dalje nisu plaćeni, a dug, prema rečima direktorke škole, iznosi 40 miliona dinra. Ona potvrđuje da je račun te škole i dalje u blokadi, dok je, po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvatanovića, problem pokušao da reši i predsednik države Aleksandar Vučić, ali da je stiglo sudsko rešenje da ni Grad, ni država ne mogu platiti dug, jer bi na taj način bio prekršen zakon.

    detaljnije
  • tržnica

    Račun “Tržnice” bio u blokadi zbog duga za struju

    Niška javna preduzeća "Mediana", "Naissus" i "Parking servis" hitno su morala da pozajme po 2 miliona dinara "Tržnici", kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, jer je račun ovog preduzeća bio u blokadi zbog ranijeg duga za struju. Ova hitna pozajmica usvojena je na sednici Gradskog veća prošle nedelje, na koju novinari nisu bili pozvani, a to je bila jedina tačka dnevnog reda.

    (8) detaljnije
  • Osvajanje Kupa RK Zeleznicar Nis

    “Želja” najavljuje novog sponzora

    Nakon godinu dana pauze u takmičenju zbog velikih dugova i blokade računa, Rukometni klub Železničar se priprema za novi početak. Sportski direktor niške ekipe rekao je da je veoma izvestan novi sponzor, kao i da su aplicirali za najjači rang takmičenja.

    (1) detaljnije
  • Vranje foto i.m.

    Preduzeće koje je u stečaju blokiralo račun Vranja

    Nakon sudskog postupka započetog 2005. godine, račun Grada Vranja u blokadi je za čak 30 miliona dinara na osnovu izvršne presude firme "Novogradnja“ koja je u stečaju, tvrdi Ivan Stanković, većnik zadužen za budžet i finansije.

    detaljnije
  • U klubu su najavili više informacija o sponzorstvima uskoro; foto: Vanja Keser

    Nakon dužeg vremena odblokiran račun Radničkog

    Prvi put od avgusta 2016. godine, račun Fudbalskog kluba Radnički nije u blokadi, a direktor niškog kluba Rade Basta kaže da se to desilo zbog uplata donatora i sponzora. Većnik za omladinu i sport Branislav Kačar potvrdio je i da su pare iz budžeta Grada uplaćene klubu.

    detaljnije
  • Zavod za hitnu pomoć

    Račun Hitne pomoći izašao iz blokade posle više od godinu dana

    Iz gradske kase je niškoj Hitnoj pomoći isplaćeno skoro 14 miliona dinara, pa njihov račun više nije u blokadi. To su, prema rečima direktora Slavoljuba Živanovića uglavnom bili dugovi za plate neugovorenih radnika, stomatologa i jubilarne nagrade za koje su postojale sudske presude.

    (3) detaljnije
  • Hitna pmoć

    "Hitnoj" popisana 3 automobila, a račun blokiran na 11 miliona

    Niškoj Hitnoj pomoći izvršitelji su popisali 3 automobila vrednosti 300.000 dinara bez kojih može da ostane ako ova zdravstvena ustanova ne plati poreski dug od 1,2 miliona dinara, i to u situaciju u kojoj joj je račun, prema podacima Narodne banke Srbije, blokiran na 11,3 miliona dinara.

    (14) detaljnije
  • 490x370-NOVAC-Ilustracija-kradja

    Grad podigao kredit od 300 miliona

    Kredit za tekuću likvidnost od 300 miliona dinara, koji je Grad Niš februara ipak odlučio da podigne uprkos razmiricama u vrhu vlasti, stigao je ovih dana i već je skoro ceo raspoređen gradskim upravama i preduzećima.

    (9) detaljnije
  • gradska-kuca-velika

    Račun Niša skoro 3 godine neprekidno u blokadi

    Dok gradonačelnik i dalje tvrdi da račun Niša nije i ne može biti blokiran, u poslednje 3 godine NIJE bilo blokade svega dva i po meseca - potvrđeno je iz Narodne banke Srbije. Među poveriocima i gradski većnik.

    (6) detaljnije
  • 800x600-gorica1

    Spasavanjem jednog Grad upropaštava druga preduzeća

    Zbog pozajmice niškom JKP “Gorica” od 12,6 miliona dinara, “Objedinjena naplata” mora da uzme kredit za tekuće potrebe, a “Parking servis” je zbog slične pozajmice zatražio novac od kolega iz Kragujevca. U Gradskom veću kažu da oni nisu krivi.

    (32) detaljnije
  • skola.jpg

    Slavković: Poslao sam budžetsku inspekciju u sve škole

    Pošto želi da proveri da li direktori škola novac koji im plati Grad Niš koriste za plaćanje računa ili ih "preusmeravaju na druge stvari", zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković je, kako je rekao na Gradskom veću, poslao inspektore u sve škole.

    (12) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: