Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ostavka

  • blace

    Direktorka predškolske ustanove u Blacu podnela ostavku, tvrdi da je trpela opstrukcije i pritisak vlasti

    Direktorka Predškolske ustanove “Prva radost” u Blacu Dobrila Stošić tvrdi da već 2 meseca lokalna samouprava u Blacu opstruiše njen rad kako bi je naterali da podnese ostavku, te da je zakazana sednica Upravnog odbora posle koje će nešto više znati o njenom statusu. Lokalni funkcioneri za koje kaže da navodno pozivaju telefonom radnike Predškolske ustanove i prete im da je bojkotuju, kažu da oni nemaju nikakve veze sa tim i da prvi put čuju da se tako nešto dešava.

    (7) detaljnije
  • Kačar

    Posle priče o ostavci Kačara, gradonačelnica poručuje da je svako slobodan da ode

    Da su informacije da je novi-stari član Gradskog veća Branislav Kačar podneo ostavku kuloarske priče, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, iako te informacije dolaze iz Gradske kuće i od članova njihove, Srpske napredne stranke. Sotirovski takođe tvrdi da nema sukoba u Veću, ali da neće nikoga prisiljavati da u njemu ostane, ako neki većnik ima neku bolju ponudu ona će se, kaže, sa njim pozdraviti i zahvaliti mu na saradnji.

    (32) detaljnije
  • branislav kačar

    Kačar demantuje navode da je podneo ostavku

    Da je jedini iz prošlog saziva preostali član Gradskog veća Branislav Kačar podneo ostavku, svega dva meseca nakon "obnavljanja" funkcije, informacija je koja se sinoć proširila sportskim krugovima, onda odjeknula dalje, a kako Kačar danas kaže i njega su drugi obavestili o tome. Na poruke da li je podneo ostavku juče nije odgovarao, a sednica Veća koja je trebalo da se održi sinoć je otkazana.

    (33) detaljnije
  • 490x370-490x370-novo-groblje-1.jpg

    Direktorka "Gorice" podnela ostavku

    Posle manje od godinu dana na funkciji direktora JKP “Goirca” u Nišu, gde je bila u v.d. stanju, Dragana Stevanović podnela je ostavku na tu funkciju, kako kaže, iz ličnih razloga. Ime njenog naslednika još nije poznato javnosti.

    (23) detaljnije
  • Dom zdravlja Vranje

    Upravnik vranjske bolnice podneo ostavku

    Zbog, kako kaže, neslaganja oko organizacije posla sa direktorkom Zdravstvenog centra, upravnik Bolnice u Vranju i specijalista opšte hirurgije dr Saša Đorđević podneo je ostavku. Direktorka Zdravstvenog centra je kratko prokomentarisala za Južne vesti da je - iznenađena.

    (4) detaljnije
  • Narodno pozorište

    Većina članova Saveta niškog "Teatra na raskršću", čiji je pokrovitelj Vučić, podnela ostavke

    Politizacija niškog pozorišnog festivala jedan je od glavnih razloga koji navode članovi Saveta koji su podneli ostavke mesec dana pred "Teatar na raskršću", čiji je pokrovitelj Aleksandar Vučić. Od 7 članova njih 4 napustilo je festival, a ko će zameniti Nebojšu Bradića, Aleksandra Milosavljevića, Dejana Petkovića i Darka Lukića, nije objavljeno.

    (19) detaljnije
  • blace

    Nezadovoljan predloženim kadrovima, član Glavnog odbora SPS u Blacu podneo ostavku

    Nezadovoljan najavljenim kadrovskim rešenjima u vrhu lokalnog SPS-a u Blacu, član Glavnog odbora te stranke Miloš Rakonjac podneo je neopozivu ostavku na sve funkcije i članstvo u stranci. Rakonjac kaže da nije jedini i da je veliki broj članova nezadovoljan, a da je sve počelo nakon što su iz centrale SPS stigla imena koordinatora stranke sa kojima većina izvornih članova SPS-a nije zadovoljna.

    (4) detaljnije
  • branislav stanković

    Direktor leskovačkog "Vodovoda" podneo ostavku

    Godinu dana od kako je postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora leskovačkog Vodovoda, Branislav Stanković je podneo ostavku. Razlog za ovakav potez Stanković nije obrazložio, a nije odgovarao ni na telefonske pozive. Administrativni odbor Skupštine grada predložio je da na njegovo mesto dođe nekadašnji direktor ovog preduzeća Staniša Ristić.

    (2) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Pirotski lekari odustali od najavljenog štrajka

    Štrajk dela zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici koji je bio najavljen za danas, odložen je. U štrajkačkom odboru kažu da su odlučili da daju još vremena nadležnima da reše njihov problem sa direktorom Goranom Petrovićem, ali kako novinari Južnih vesti saznaju od izvora iz pirotske Bolnice, štrajkački odbor i sindikati su podlegli pritisku predstavnika Ministarstva zdravlja.

    (4) detaljnije
  • Ne odustaju od zahteva

    Nastavlja se obustava rada u pirotskoj Bolnici, kolege podržavaju suspendovanog anesteziologa

    Deo zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici nastavio je sa jednočasovnom obustavom rada, a u periodu od 12 do 13 sati u amfiteatru Bolnice održavaju sastanke i planiraju štrajk koji će krenuti u utorak 12. novembra. I dalje nema nikakvog komentara direktora Gorana Petrovića koji se ne javlja na pozive i ne odgovara na SMS poruke novinara Južnih vesti .

    (12) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Danas bez obustave rada u pirotskoj Bolnici, jednočasovni štrajk se nastavlja sutra

    Zbog dolaska državnog sekretara Berislava Vekića, svakodnevna obustava rada dela lekara, medicinskih sestara i tehničara u pirotskoj Opštoj bolnici danas će biti prekinuta, a ona će se, kako kaže anesteziolog Milan Živić, nastaviti sutra i trajaće najmanje do naredne nedelje, za kada je planiran štrajk. Štrajkači su i dalje bez kontakta sa direktorom Petrovićem, koji ne odgovoara i na pozive i poruke novinara.

    (2) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Pirotski lekari najavljuju: Dok štrajkujemo učićemo nemački

    Od 12 do 13 sati deo lekara i medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu obustavio je rad. Nezadovoljni radom direktora Gorana Petrovića, koji je u ovoj godini 2 puta hapšen zbog nameštanja tendera, lekari kažu da će štrajkovati do njegove smene ili ostavke. Direktor o problemima i dalje ćuti.

    (12) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Zaposleni u pirotskoj Bolnici počinju štrajk

    Od petka, 1. novembra, pa sve dok se ne ispuni njihov zahtev - smena direktora pirotske Bolnice Gorana Petrovića hapšenog zbog nameštanja tendera, sa kojim zaposleni, kako tvrde, imaju lošu saradnju, deo njih organizovaće jednočasovni štrajk. Petrović o lošim odnosima na koje se žale njegovi zaposleni i situaciji u ustanovi koju vodi, ćuti.

    (2) detaljnije
  • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

    Deo zaposlenih traži ostavku direktora pirotske Bolnice

    Zbog lošeg rukovođenja Opštom bolnicom u Pirotu, problema koji se ne rešavaju i sve većeg nezadovoljstva pacijenata, deo zaposlenih lekara i tehničara traži smenu aktulenog direktora Gorana Petrovića koji je 2 puta hapšen zbog korupcije. Zaposleni tvrde da se operacije odlažu zbog aparata koji nisu bezbedni, a da direktor o tome sa njima i ne želi da priča. Petrović na navode zaposlenih ćuti. Nezdovoljni rukovođenjem, 16 od 20 načelnika odeljenja, ali i zamenik direktora Nenad Zdravković, podneli su ostavke.

    (6) detaljnije
  • os branko radicevic bujanovac

    Direktorka Osnovne škole u Bujanovcu zaposlila sina u školi

    Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktorke Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu, Mirjane Nešić zbog toga što je u školi zaposlila svog sina kao profesora informatike i računarstva. Nešićeva kaže da njen sin godinama radi u školi, da mu je produžila jedan ugovor, a u međuvremenu je podnela ostavku, ali kaže da to nije imalo veze sa rešenjem Agencije.

    (4) detaljnije
  • goran cvetanovic

    SSP: Gradonačelnik Leskovca hitno da podnese ostavku

    Zbog toga što je prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović osuđivan zbog nasilja nad ženom, leskovačka Stranka slobode i pravde traži njegovu hitnu ostavku jer, kako kažu, čovek takve naravi ne može da vodi jedan grad.

    (13) detaljnije
  • vujovic

    Vujović napustio “Želju”: Degradiran sam i kao čovek i kao trener

    Ni godinu dana nije proveo na klupi niškog Rukometnog kluba Železničar, a poznati rukometaš i trener Veselin Vujović odlučio je da podnese ostavku. Razlog su, kako kaže, loši rezultati u poslednja 4 kola plej-ofa Superlige, ali i loša finansijska i organizaciona situacija u klubu koja ga je, kaže, degradirala i kao čoveka i kao trenera.

    (16) detaljnije
  • gimnazija lebane

    Direktor Gimnazije u Lebanu podneo ostavku, učenici se vratili u školske klupe

    Nakon trodnevnog bojkota nastave dela maturanata lebanske Gimnazije zbog neodlaska na pozorišni festival u Kragujevcu, direktor Dragan Đorić podneo je neopozivu ostavku. Učenici kažu da im se borba isplatila, a protest su obustavili.

    (6) detaljnije
  • 490x370-PMF.jpg

    Posle ostavke dekana, PMF u Nišu raspisao konkurs za izbor novog

    Mesec i po dana nakon što je Ivan Mančev zbog loših međuljudskih odnosa na Prirodno-matematičkom fakultetu podneo ostavku na mesto dekana, raspisan je konkurs za izbor novog rukovodioca ove visokoškolske ustanove.

    (1) detaljnije
  • Igor Davidovic USS SNS foto aleksandar kostic

    Igor Davidović napustio Ujedinjenu seljačku stranku

    Nekadašnji predsednik Opštinskog odbora USS-a, ali i bivši pomoćnik predsednice Opštine i predsednik Skupštine, kao i trenutni v. d. direktora svrljiškog "Komunalca" podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i napustio USS, a svoje direktorsko mesto, kako kaže, stavio je na raspolaganje vladajućoj koaliciji USS i SNS. Razlog su, kaže, nesuglasice sa predsednicom Opštine, što potvrđuje i Milija Miletić, predsednik ove stranke.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: