Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

panel diskusija

  • pANTALEJ KAMERA KOSTA

    O veštačkoj inteligenciji u medijima na panelu u Nišu

    Koliko dugo će čovek moći da kontroliše veštačku inteligenciju, kako se zaštiti od njene upotrebe u medijima, da li će zakoni pomoći i kako novinari, fotografi i snimatelji treba da se postave pred takvim izazovima, teme su o kojima će se govoriti na panelu “AI u fotografiji i medijima” koja će se održati u sredu, 20. marta, od 13 sati u hotelu Ambasador u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Pozorište Vranje

    Monodrama u Vranju i panel-diskusija na temu seksualnog zlostavljanja

    Večeras od 20 sati na sceni Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju biće odigrana monodrama Bitef teatra "Prima facie" sa glumicom Mašom Dakić, po tekstu Suzi Miler i u režiji Anje Suše. Posle predstave će biti održana panel-diskusija na temu seksualnog zlostavljanja, a učesnici će biti predstavnici suda i policije, advokat i psiholog/psihoterapeut, kao i glumica Maša Dakić.

    detaljnije
  • svetislav pesic, foto fiba

    Svetislav Pešić u Nišu: Porodica i obrazovanje predslov za vrhunskog sportistu

    Na panel diskuji “Uloga trenera u razvoju motivacije kod mladih sportista” koja je održana u niškom Naučno-tehnološkom parku, jedan od učesnika bio je i selektor muške košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić. On je govorio o prioritetima u sportu, ali važnosti uticaja porodice i obrazovanja, bez kojih je uspeh nemoguć.

    (4) detaljnije
  • javna rasprava mediji (1)

    Panel u Nišu: Novim zakonima država vraća vlasništvo u medijima

    Novim nacrtima zakona o javnom informisanju i elektronskim medijima, država će se na “mala vrata” vratiti vlasništvo u medijima, zaključak je panel diskusije održane u utorak, 26. septembra u niškom City smart klubu. Javna rasprava koja se održava u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu počela je 7. septembra i trajaće do 7. oktobra, a niški panelisti ističu da jug Srbije nije imao nijednog predstavnika među predlagačima novih zakona.

    detaljnije
  • City smart radio

    "Šta nam donose novi medijski zakoni?" - Panel diskusija u Nišu

    Kakva rešenja sadrže novi nacrti, da li će ti zakoni doprineti poboljšanju medijske scene i informisanosti građana ili su u suprotnosti sa Medijskom strategijom, neka su od pitanja na koja će govornici pokušati da odgovore u panel diskusiji koja će biti održana u utorak, 26.septembra od 10 sati u prostoru City smart kluba.

    (4) detaljnije
  • radijator

    Panel diskusija u Nišu o početku grejne sezone i energetskoj krizi

    O početku grejne sezone, koji je u Nišu i dalje neizvestan, a u drugim gradovima na jugu odložen, govoriće direktori većih toplana u Srbiji na panel diskusiji u niškom hotelu "Tami", u petak, 21. oktobra, od 12 sati. Tema će, pored grejne sezone, biti i energetska kriza, a panel se održava u okviru međunarodne konferencije “SIMTERM 4E”, koju organizuju Mašinski fakultet u Nišu i Društvo termičara Srbije.

    (1) detaljnije
  • Filozofski fakultet

    Panel-diskusija na temu rodno osetljivog jezika na niškom Filozofskom fakultetu

    Kako bi se otvoreno razgovaralo na temu rondo osetljivog jezika, niški ogranak evropske omladinske organizacije AEGEE organizuje panel-dskusiju pod nazivom “Rodna ravnopravnost ili krvarenje jezika?”, koja će biti održana 5. maja na Filozofskom fakultetu u amfiteatru br. 301 sa početkom od 17 sati.

    (12) detaljnije
  • sala_univerziteta foto; Forum mladih

    Osmi Forum mladih naučnika u Nišu promoviše devojke u matematici

    Ovogodišnja tema Foruma mladih naučnika koji će se održati u utorak, 10. maja od 11:30 u Svečanoj sali niškog Univerziteta, biće “Dame u matematici, mislite da je nemoguće?“, a svi zainteresovani moći će o tome da diskutuju sa mladim matematičarkama iz Niša, Kuršumlije i Beograda.

    (2) detaljnije
  • Naučno-tehnološki park

    Diskusija “Koja li je tajna uspešnih” 19. marta u Naučno-tehnološkom parku

    O karijernom iskustvu i kako ga steći kroz inostrane prakse mladi će moći da čuju na interaktivnoj panel diskusiji 19. marta od 15 sati, u niškom Naučno-tehnološkom parku.

    (2) detaljnije
  • više tužilaštvo leskovac

    Dostupnost tužilaštva građanima tema onlajn panela

    Šta je posao suda, a šta tužilaštva, kada i zašto se odbacuju krivične prijave, čije interese zastupa tužilac, šta je sporazum o priznanju krivičnog dela, neka su od pitanja na koja će građani moći da dobiju odgovore u okviru onlajn otvorenih vrata Osnovnog suda u Leskovcu. Onlajn diskusija održaće se u sredu, 29. jula od 15 sati.

    detaljnije
  • korupcija pare

    Diskusija u Nišu - “Da li verujete da se tužilaštvo bori protiv korupcije”?

    “Poverenje građana u tužilačku borbu protiv političke korupcije“ tema je diskusije koja će biti održana u utorak, 18. februara od 14 sati u hotelu Ambasador u Nišu. Studija pod istim nazivom koju je uradio tužilac Radovan Lazić biće predstavljena zainteresovanim građanima.

    (18) detaljnije
  • Deli prostor

    U "Deli prostoru" panel diskusija i dokumentarci o diskriminaciji Roma

    Sa predstavnicima organizacija i ustanova zainteresovani će u ponedeljak, 9. decembra u niškom "Deli prostoru" moći da diskutuju o diskriminaciji Roma. Ovo je prva panel diskusija "Upoznaj, ne sudi", čiji je cilj podizanje svesti o diskriminaciji Roma, kroz primere iz Niša i okoline i kratke dokumentarne filmove.

    (2) detaljnije
  • Pored puta brojna oborena stabla

    Okrugli sto o eksploataciji šuma Stare planine u Dimitrovgradu

    Gazdovanje šuma na Staroj planini, uticaj eksploatacije šuma na lokalne zajednice i šumarstvo u zaštićenim područjima, teme su okruglog stola koji će se 14. novembra održati u Dimitrovgradu. Početak diskusije je od 12:30, a organizator okruglog stola je portal Far .

    detaljnije
  • osnovni sud leskovac

    O dužini sudskih postupaka na forumu u Leskovcu

    Zbog čega suđenja dugo traju, tema je o kojoj će zaposleni Osnovnog suda u Leskovcu, ali i predstavnici udruženja razgovarati sa građanima. Prvi ovakav forum će se održati u petak, 6. septembra od 17 sati u leskovačkom Osnovnom sudu, a prijavljivanje je obavezno.

    (1) detaljnije
  • Deli tribina

    Debate "Južnih vesti" o uticaju botova na medijsku sliku

    Kao i prethodnih godina, u vreme Nišvil džez festivala, Južne vesti će i ove okupiti stručnu zajednicu, medije i civilno društvo kako bi diskutovali o tome kako botovi utiču na medijsku sliku i kreiranje javnog mnenja i koji su efikasni načini borbe protiv stvaranja lažne slike u javnosti. Debate će u petak 9. i subotu 10. avgusta biti otvorene za javnost i počinju u 17 sati.

    (8) detaljnije
  • forum

    “Građane u pregovorima Beograde i Prištine brinu jednostavna pitanja”

    Kako odblokirati dijalog između Beograda i Prištine i koja su moguća rešenja za prevazilaženje izazova neka su od pitanja na koja su pokušali da odgovore učesnici diskusije “Poglavlje 35” održane u Nišu. Urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić istakao je da građane brinu osnovne stvari - gde će primati penziju ili se lečiti.

    detaljnije
  • media centar

    U Nišu Gradski forum o verbalnom nasilju nad ženama

    Ko je odgovoran za verbalno nasilje nad ženama koje je u poslednje vreme sve učestalije, da li su žene tome izloženije od muškaraca i kako suzbiti neprijatnosti koje one dobijaju zbog toga što su deo javnog prostora - diskutovaće se na Gradskom forumu, koji se održava u niškom Media centru u sredu 13. februara.

    detaljnije
  • Regionalna privredna komora u Banovini

    IT konferencija u Banovini

    Kako doći do bilo kod posla u IT industriji bez obzira na završenu školu ili stečenu diplomu, kao i o “lokalnim herojima”, koji se uspešno bave poslovima iz ove sfere, govoriće se na IT konferenciji "At Niš", u subotu, 3. novembra u Banovini.

    (3) detaljnije
  • Deli prostor

    Debata "Južnih vesti" o (ne)postojanju granice između aktivizma i novinarstva

    Gde je razlika između aktivizma i novinarstva i da li aktivisti mogu biti novinari i obratno, glavne su teme debate koja će biti održana u petak 10. avgusta u 17 sati u "Deli" prostoru u Nišu. Mediji i organizacije civilnog društva razmeniće ideje i metode borbe za interes građana, u čijoj službi rade, i na debati u subotu, na istom mestu i u isto vreme.

    (1) detaljnije
  • pozornica

    Srpsko pozorište - dečije predstave su "tezge", alternativna scena ugušena

    Na diskusiji o pozorišnom životu koja je održana u Nišu, glumica i osnivač "Dah teatra" Maja Mitić navela je da je alternativna pozorišna scena ugušena, a posebno je zabrinjava što su dečije predstave postale “tezge”. Rediteljka iz Skoplja Nataša Poplavska je istakla da ipak ima pomaka, jer pozorište polako "izlazi na ulicu", ali su pare i dalje problem i malo se izdvaja za nezavisne predstave.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: