Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

prava građana

  • cvijićeva

    Glas građana niko ne čuje - stanovi u Cvijićevoj ostaju u mraku?

    Iako je Ministartsvo građevinarstva prvobitno stopiralo izgradnju višespratnice u Cvijićevoj ulici u Nišu koja bi stanove u već postojećoj zgradi ostavila bez svetlosti, niška Komisija za planove i Uprava za planiranje su investitoru u ponovljenom postupku izdali lokacijsku dozvolu.

    (5) detaljnije
  • Đokica Jovanović

    Đokica Jovanović na saslušanju u policiji

    Zbog "iznošenja neistinitih informacija" uprava niške Toplane je podnela krivičnu prijavu protiv lidera Udruženja predsednika skupština stanara Đokice Jovanovića. U ponedeljak saslušanje u policiji.

    (28) detaljnije
  • Diskusija

    Kritika vlasti bi morala da bude u fokusu medija

    Svrha novca koji opštine i gradovi izdvajaju za medije pre svega trebalo bi da bude kritika na račun samih vlasti, ocenio je sociolog Đokica Jovanović na debati niške Opštine Pantelej o određivanju javnog interesa u medijima.

    (2) detaljnije
  • Zar ne bi bilo bolje?

    Ovih dana je „riznici“ tužbi koje različiti organi vlasti podnose protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja stigao „doprinos“ i iz Pirota. Opština Pirot podnela je Upravnom sudu Srbije tužbu sa zahtevom da se poništi jedno Poverenikovo rešenje.

    (4) detaljnije
  • Daj ličnu kartu!

    Osim što oni koji zakone sprovode često sebe vide kao nekog ko je valjda iznad tih zakona i sami građani ne poznaju dovoljno svoja prava i često trpe samovolju gore pomenutih. Jedan od primera sa kojim sam se susreo pre par dana je obaveza nošenja lične karte.

    (9) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: