Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 19. 10. 2015.

| Zabava

Trinaest dečijih filmova na “Kids Festu”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-zozonci.jpg
I "Zozonci u zemlji vetra" na "Kids Festu"; foto: kids-fest.com

U ponedeljak 19. oktobra u 10 sati  "Vilinom gradu" počinje 11. “Kids fest” na kome će deca predškolskog i školskog uzrasta do 25. septembra moći da pogledaju 13 animiranih, igranih, dokumentarnih i 3D filmova iz celog sveta.

Ovaj festival se održava 11. put, pod sloganom “Koje je boje tvoj film”, a svečano će ga otvoriti niški lutkari izvođenjem predstave “Deca sveta”.

Većina filmova je sinhronizovana, a na repertoaru će biti ostvarenja kao što su “Zmajeva kugla”, “Pingvini sa Madagaskara 3D”, “Smotanko i Trapavko”, "Zmajevo gnezdo", "Kod kuće 3D".

Ove godine u programu "Kids festa" nalazi se i film za starije uzraste osnovne škole. Slovenački film „Uloga za Emu“ deci će omogućiti da zavire u televizijski svet. Dok dokumentarni film „Jedan život“ predstavlja proslavu najmaštovitijih priča o opstanku u životinjskom carstvu - navode organizatori.

Deca koja vole gusare, kažu, obožavaće norveški igrani film „Kapetan Sabljozubi“, dok će ih komedija „Prdoprah Doktora Proktora“ nasmejati do suza, dok budu gledali dečake koji lete u nebo, nevaljale blizance i divne pudinge od karamele.

Australijski igrani film „Grudvica“ prikazuje avanturu hrabrog psa koji pokušava da zaštiti koloniju pingvina od drugih.

Simpatična bela krznena porodica u animiranom finskom filmu „Mumini na Rivijeri“ slavi male radosti u životu, a decu uči kako je lepo biti optimista.

goku-dragon-ball-z-battle-of-gods-24343-2560x1600-695x434 I "Zmajeva kugla" na repertoaru; foto: kids-fest.comPored filmskog programa, “Kids fest”, prema najavama, donosi veliki broj radionica koje će biti održane u holu bioskopa "Vilin Grad" od utorka do subote od 13 do 16 sati.

Cena karata za 2D projekcije je 160 dinara, a za 3D - 260 dinara. Za grupne posete treba izdvojiti 150 dinara, odnosno 250 dinara za 3D ostvarenja.

Termine projekcija, rezervaciju ulaznica, kao i trejlere filmova možete videtii na sajtu bioskopa "Vilin Grad".

Osim u Nišu, “Kids fest” održava se u preko 30 gradova širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    10:59 // 19. 10. 2015.

    Lepa kulturoloska desavanja za malisane, njih nikada nije previse. Samo mi je privukao paznju "popust" za grupne posete od 10 dinara po karti. Bolje da ga nisu ni stavili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: