Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

džudo

  • Kinezis borci

    Niški borci osvojili 7 državnih medalja u sambou

    Na Prvenstvu Srbije u sambou u Novom Sadu nastupilo je 7 takmičara niškog Džudo i sambo kluba Kinezis i svi su osvojili po jednu medalju čime su opravdali očekivanja trenera i svih u klubu.

    detaljnije
  • macevanje

    Sve veća zainteresovanost dece za mačevanje, džudo i gimnastiku

    Iako se najveći broj dece opredeljuje za ekipne sportove kao što su fudbal, košarka ili odbojka, sve je više onih koji bi da se oprobaju kao individualci, pa sve više malih Leskovčana trenira džudo, mačevanje ili gimnastiku.

    detaljnije
  • nemanja stankovic i dijana stankovic dzudo klub kinezis

    Niška džudistkinja prvakinja Srbije

    Zlatnu medalju i titulu prvaka države na Prvenstvu Srbije u Zrenjaninu od niških džudista osvojila je samo Dijana Stanković, takmičarka Džudo i sambo kluba Kinezis. Borci ovog kluba osvojili su još tri medalje.

    (1) detaljnije
  • dzudo-klub-kinezis.jpg

    Dominacija Kinezisa na Prvenstvu centralne Srbije

    Sa 15 medalja džudisti niškog Kinezisa, od čega šest zlatnih, imali su uspešan nastup na Prvenstvu centralne Srbije. Takmičari Džudo kluba Niš osvojili su četiri medalje.

    (1) detaljnije
  • Džudisti Kinezisa na takmičenju u Vršcu

    Niški džudisti vicešampioni Srbije

    Iako su već u prvom meču zbog povrede ostali bez svog jedinog pojačanja za ovu sezonu, džudisti Kinezisa napravili su veliki podvig i u četvrtfinalu eliminisali dotadašnjeg prvaka države Crvenu zvezdu. Nisu se ni tu zaustavile Nišlije, već su se izborile za finale, gde su poraženi od višestrukog prvaka Srbije Rekorda iz Rakovice.

    (2) detaljnije
  • Džudo Kinezis

    Kinezis ima najbolje džudiste do 23 godine u Srbiji

    Sa osvajanjem 9 medalja na Državnom prvenstvu, Kinezisu je stiglo i zvanje najuspešnijeg srpskog kluba u kategoriji mlađih seniora. Ipak, ono na šta su posebno ponosni je što su se na pobedničko postolje popeli i džudisti koji su bili znatno mlađi od svojih konkurenata, što je, kako kažu, pokazatelj da je pred niškim klubom svetla budućnost.

    detaljnije
  • Milan Mihajlović dzudista Kinezisa

    Džudista iz Niša postao šampion Balkana

    U konkurenciji od desetak zemalja, koliko ih je učestvovalo na Balkanskom prvenstvu za seniore, našlo se i petoro džudista Kinezisa. Iako su se svi odlično borili, njih troje se u Niš vratilo sa medaljama oko vrata, a šampion Balkana u Skoplju postao je Milan Mihajlović.

    (3) detaljnije
  • Bazen Pirot

    Besplatna letnja škola sportova za mališane iz Pirota

    Sekcije vaterpola i košarke krenule su danas, a uskoro će u Pirotu, u okviru Letnje škole sportova, početi sa radom još desetak sekcija, najavljuju u Sportskom centru. Ponuđen je nešto manji broj sportova u odnosu na, sada već čuvenu, Božićnu školu, ali su sve aktivnosti i dalje besplatne.

    detaljnije
  • Džudisti Kinezisa na takmičenju u Vršcu

    Kinezis 2. najuspešniji džudo klub u Srbiji

    Na Državnom prvenstvu u džudou, održanom u Vršcu, niški klub Kinezis osvojio je 7 medalja. Uz obaranje klupskog rekorda, osvojili su i titulu državnog vicešampiona u ekipnoj konkurenciji, a Miroljub Ivezić ponovo je postao šampion.

    detaljnije
  • Niški džudisti ređaju uspehe na svim frontovima; foto: Wikimedia/Sport the library

    Iz džudo kluba Kinezis 9 šampiona centralne Srbije

    U sali niške Osnovne škole “Miroslav Antić” održano je Prvenstvo centralne Srbije u džudou, a seniori i seniorke Univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis ostvarili su, kako kažu, uspeh koji će “verovatno ostati zabeležen u istoriji u ovom delu Srbije”, osvojivši 20 medalja, od čega 9 zlatnih.

    (6) detaljnije
  • Aleksandar je ovim obezbedio učešće na prestižnom takmičenju u Bugarskoj, ali se tamo neće takmičiti, zbog MMA nastupa; foto: Josif Nađ

    Tri medalje za niške rvače

    Državno takmičenje u “submission garappling”-u, najkompletnijoj rvačkoj disciplini, u kojoj se takmiče najuspešniji rvači u ostalim sportovima, održano je u Smederevu, a Nišlije su osvojile 3 medalje - Aleksandru Stojičiću pripale su zlatna i srebrna, dok je Miloš Stojiljković osvojio bronzu.

    detaljnije
  • Učestvovalo 5 niških fakulteta; foto: FB stranica Judo klub Kinezis

    Održano džudo Studentsko prvenstvo Srbije, Nišlije bez premca

    Takmičenje koje će imati veliki uticaj na izbor za univerzitetsku reprezentaciju Srbije u džudou, po 3. put održano je u hali niške Škole “Mika Antić”, u organizaciji Džudo i sambo kluba Kinezis. Ovoga puta učestvovali su studenti iz 6 gradova, a najuspešniji su bili upravo domaćini.

    detaljnije
  • Kinezis

    Niški džudista osvojio zlato na Evropskom kupu

    Takmičar niškog kluba Kinezis Miroljub Ivezić doneo je jedinu zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije na Evropskom kupu, u kategoriji do 90 kg, a zahvaljujući ovom rezultatu, on se popeo na 5. mesto evropske liste.  

    (1) detaljnije
  • Istorijsko učešće Kinezisa u Ligi šampiona

    Predstojeća subota ući će u anale Džudo kluba Kinezis, pošto će niški džudisti po prvi put u istoriji kluba učestvovati na završnom turniru Lige šampiona koji će se u subotu 17. decembra održati u Beogradu, a iz niškog tima poručuju da na najelitniji evropski turnir ne putuju sa belom zastavom.

    detaljnije
  • Džudisti Kinezisa sedmi u Superligi

    Minulog vikenda održano je ekipno prvenstvo Srbije u džudou, a u konkurenciji 12 ekipa takmičari niškog Kinezisa osvojili su 7. mesto. Nakon dve pobede u grupi, Nišlije su podbacile u 1/4 finalu protiv Partizana, a u repesažu ih je savladao trostruki šampion, Rekord iz Rakovice.

    detaljnije
  • Dzudo---wikimedia---Sport-the-library.jpg

    Nišlija najbolji džudista Srbije do 23 godine

    Na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore do 23 godine takmičari niških klubova Kinezis i Niš osvojili su ukupno 8 medalja, a član Kinezisa Milan Mihailović proglašen je najboljim na čitavom turniru.

    (2) detaljnije
  • Miroljub-Ivezic---M.-A..jpg

    Džudisti Kinezisa balkanska bronza

    Tri pobede i jedan poraz na Balkanskom prvenstvu održanom minulog vikenda u Herceg Novom bila su dovoljna 30-godišnjem džudisti Kinezisa Miroljubu Ivezića da osvoji bronzanu medalju.

    (1) detaljnije
  • Dzudista-Evropske-igre

    Bronza na Evropskim igrama za džudistu Univerziteta u Nišu

    Pretposlednjeg dana Evropskih univerzitetskih igara u Hrvatskoj, još jedan niški student je svom univerzitetu doneo medalju - u ponedeljak bronzom se okitio i džudista David Tekić.

    (1) detaljnije
  • KinezisNurkić.jpg

    Niškom džudisti Igoru Nurkiću počinje lečenje u Nemačkoj

    Mladi niški džudista Igor Nurkić, zbog čije se bolesti cela Srbija podigla na noge u prikupljanju 160.000 evra potrebnih za lečenje u nemačkom Flensburgu, od ponedeljka je u tom gradu, a već u utorak će se javiti doktorima na klinici.

    detaljnije
  • nurkic

    Ministarstvo odobrilo novac za lečenje niškog džudiste

    Ukupnu sumu od 165.000 evra za lečenje niškog džudiste Igora Nurkića platiće Ministarstvo zdravlja, potvrdio je za “Južne vesti” koordinator Humanitarne akcije Dragan Atanasov.

    (10) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: