Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

"Biramo Niš" na broju 2 na lokalnim izborima u Nišu - GIK potvrdio listu

Gradska izborna komisija potvrdila je listu "Biramo Niš", koju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana, pa će zauzeti mesto broj 2 na glasačkom listiću koji će biti na lokalnim izborima ispred Nišlija i Nišlijki koji glasaju.

(20) detaljnije
Dragana Sotirovski

Sotirovski ćuti o otklonu naprednjaka od nje

Aktuelna gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pozdravila je izbor Jelene Žarić Kovačević za ministarku u Vladi Srbije, ali i dalje ne komentariše to što nije na listi SNS-a u Nišu.

(54) detaljnije
Biramo Niš

Ko je sve na opozicionoj listi "Biramo Niš" - najviše mesta za Narodni pokret Srbije

Najveća niška opoziciona koalicija “Biramo Niš” prva je posle koalicije okupljene oko SNS koja je predala listu kandidata za odbornike u gradskoj Skupštini. Od 61 kandidata, najviše je pravnika, profesora i ekonomista, a od stranaka koje čine koaliciju najviše mesta pripalo je Narodnom pokretu Srbije. Na listi su nova lica - studenti i đaci, ali i bivši niški funkcioneri.

(40) detaljnije
Koalicija "Biramo Niš"

Koalicija "Biramo Niš" druga predala potpise za izbore u Nišu, celu listu još ne otkrivaju

Predstavnici koalicije "Biramo Niš", koju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, kao i pojedinci Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić i Miloš Bošković, predali su u ponoć Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu potpise podrške za listu čiji je nosilac i kandidat za gradonačelnika Đorđe Stanković. Imena kandidata još ne otkrivaju.

(20) detaljnije
  • vlada srbije

    Niš dobio mesto u Vladi treći put u ovom veku - Jelenu Žarić Kovačević

    Posle deset godina, neko iz Niša mogao bi da sedne u ministarstku fotelju jer je narodna poslanica SNS-a i advokatica iz Niša Jelena Žarić Kovačević predložena za ministarku državne uprave i lokalne samouprave. Ona neće biti jedina južnjakinja u Vladi, sa njom bi “tradicionalno” Novica Tončev trebalo da zauzme mesto ministara bez portfelja.

    (23) detaljnije
  • savo manojlović

    "Kreni-promeni" i niški izbori: Još bez odluke

    Organizacija "Kreni-promeni" izlazi na izbore u Beogradu i Novom Sadu, a da li će u Nišu izaći ili podržati nekog, nije poznato. Iz ove organizacije kratko kažu da će tu odluku doneti "narednih dana". Pitali su Nišlije kroz mejl-ankete.

    (13) detaljnije
  • miodrag stankovic, foto violeta milicevic

    Miodrag Stanković kandidat koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš" za gradonačelnika Niša

    Predstavnici koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš", gde su Nova Demokratska stranka Srbije, "Niš moj grad", Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Demokratska unija Roma i pokret "Dosta je bilo", potpisali su sporazum o zajedničkom delovanju sa predstavnicima 12 udruženja, pokreta i grupa građana, a kandidat za gradonačelnika Niša biće Miodrag Stanković, aktuelni odbornik u Skupštini Grada. On kaže da je ova široka koalicija nacionalno-građanska opcija.

    (29) detaljnije
  • sns, lista, izbori

    Poznata imena na listi koalicije okupljene oko SNS - lekari, funkcioneri i bivši članovi G17

    Od 61 kandidata za odbornike liste “Aleksandar Vučić - Niš sutra”, najviše je ekonomista, lekara i pravnika. Listu predvodi Dragoslav Pavlović, a tu su brojna Nišlijama poznata imena - Igor Novaković, Mile Ilić, Marko Rajić, Mihajlo Zdravković, Milan Lazarević, Danijela Nešić i drugi. Na listi su i nekadašnji članovi G17.

    (31) detaljnije
  • Glasanje, izbori, glasačka kutija

    SNS i u svih pet niških opština prvi na izbornim listićima

    U svih pet opština Niša na glasačkom listiću gde će Nišlije i Nišlijke glasati za odbornike skupština svojih opština, prvi na listi biće Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima i imenom Aleksandra Vučića, potvrdila je Republička izborna komisija. Nosilac liste u Medijani je doktorka Dragana Radović-Janošević, u Paliluli i Panteleju prvi na listi su aktuelni predsednik i predsednica opština Bratislav Vučković i Nataša Stanković, u Crvenom Krstu nosilac je predsednik Skupštine Dragan Stanković, a u Niškoj Banji kardiolog Tomislav Kostić.

    (7) detaljnije
  • glasanje, birački spisak

    Uvid u birački spisak u Nišu preko eUprave ili u Nikole Pašića

    Građani Niša mogu da provere svoje podatke u biračkom spisku za predstojeće lokalne izbore u sedištu Gradske uprave u Nikole Pašića ili preko sajta eUprave. Zahteve za izmene građani mogu da podnesu do 17. maja.

    (3) detaljnije
  • trg kralja milana 2 foto todorović

    Stranka Zajedno raspustila Gradski odbor u Nišu

    Zbog toga što je uprkos stavu stranke da ne učestvuje na lokalnim izborima niški odbor odlučio suprotno, stranka Zajedno raspustila je Gradski odbor u Nišu.

    (13) detaljnije
  • Predaja liste SNS, SPS, koalcija

    SNS i koalicione stranke prvi predali listu za lokalne izbore u Nišu

    Njih 17, predvođeni nosiocem liste Dragoslavom Pavlovićem (SNS), koji čine listu "Aleksandar Vučić - Niš sutra" koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u nedelju u 2 sata posle ponoći predali su Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu potpise kojim se kandiduju za predstojeće lokalne izbore koji su 2. juna. Pavlović kaže da je sakupljeno oko 1.500 potpisa što je skoro duplo manje nego 2020. godine, a dodaje da veruje u pobedu liste koja nosi naziv predsednika Republike. SPS prvi put u istoriji nije većinska stranka, kaže drugi na listi Igor Novaković, ali jeste zadovoljni koalicioni partner.

    (55) detaljnije
  • sns (1)

    Sotirovski odlazi, nema je ni na listi SNS u Nišu - Dragosav Pavlović prvi

    Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke izaći će na lokalne izbore sa listom “Aleksandar Vučić - Niš sutra”, nosilac liste za Grad Niš biće bivši direktor JKP Mediana, sada zaposlen u EPS-u, Dragosav Pavlović. Dragane Sotirovski nema na listi pa više neće biti gradonačelnica Niša.

    (86) detaljnije
  • Biramo Niš

    Predstavljena opoziciona lista "Biramo Niš", kandidat za gradonačelnika Đorđe Stanković

    Deo niške opozicije izaći će na lokalne izbore sa listom “Biramo Niš”, a kandidat za gradonačelnika biće Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije. Koaliciju čine i Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić i Miloš Bošković koji su predstavljeni kao pojedinci. Iz te koalicije kažu da imaju podršku dela opozicije koji ne izlazi na izbore.

    (68) detaljnije
  • Niš centar

    Raspisani izbori i za odbornike u niškim opštinama

    Predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić raspisao je izbore i za odbornike 5 niških opština. Izbori su takođe raspisani za 2. jun.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: