Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 22. 5. 2015.

| Sport

Efikasan napad Železničara protiv jake odbrane Rudara

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar-nis.jpg
Nišlije veruje u pobedu; foto: Vanja Keser

Niška ekipa, koja je druga po datim golovima u ligi, dočekaće u nedelju 24. maja u 9. kolu Plej-auta tim Rudara koji je primio najmanje pogodaka ove sezone.

Železničar u nedelju nastavlja borbu za opstanak, a na programu je pretposlednje kolo doigravanja. Posle 8 kola Rudar ima 23 boda, koliko i prvoplasirana Crvena zvezda, dok su Nišlije trenutno pretposlednje sa 20 bodova.

Od 6 ekipa u Plej-autu ispadaju dve, a siguran putnik za niži rang je Kolubara koja nije osvojila nijedan bod.

Rudar je čvrsta ekipa, igru, koja ih čini prepoznatljivim, znaju odlično. Igrači su svesni važnosti utakmice i pružiće najbolju igru i pored velikih finansijskih problema kluba - kazao je Siniša Prokić, trener "Želje".

Železničar je, posle Zvezde, najefikasnija ekipa sa 506 datih golova, ali i sa drugom najgorom odbranom (489 primljenih pogodaka). Sa druge strane, Rudar se može pohvaliti najboljom odbranom jer je u celom takmičenju primio 423 gola, dok ima drugi najgori napad sa 471 datim golom.

Radili smo korektno ove nedelje, nadam se da ćemo maksimalno spremni ući u meč i osvojiti nova 2 boda. Imperativ nam je pobeda - dodao je Prokić.

(/slika2)

Nišlije se mogu pohvaliti i drugim najboljim strelcem Plej-auta Milanom Pavlovim koji je do sada zabeležio 129 pogodaka. Rudar u svojim redovima ima najpreciznijeg penaldžiju (93% uspešnosti) jer je Vladimir Petrović samo jednom promašio od 15 prilika koje je imao.

Ako mu bude dan, Železničar će moći da računa na golmana Dejana Zlatanovića kao glavno oružje pošto je, prema statistici, on najviše puta u ligi (8) bio MVP utakmica koje je ove sezone igrao niški tim.

Što se međusobnih susreta tiče, ove sezone "Želja" i Rudar su igrali tri puta. U prvom delu takmičenja u Plej-autu rezultat je bio izjednačen (21:21), a u regularnom delu takmičenja Nišlije su na svom terenu slavile sa 24:22, ali u Kostolcu su izgubile sa 35:27.

Utakmica u Čairu počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragance dragance

    09:53 // 24. 5. 2015.

    Nije kvalifikacija ako neko zna da predje obicnu dvosmernu ulicu dragance vec malo vise je potrebno da bi se osvojio kup
    pozzz

  • auuu

    09:36 // 24. 5. 2015.

    Vidim piki da dve godine ne moze da nadje klub i pored jake volje (rk lalinac trazi trenera )

  • poslovica

    01:25 // 24. 5. 2015.

    Kada bi svaka buba med brala najvise bi trut ubrao moj dragane ali na zalost ne bere vec ga pcele izbacuju iz kosnice kao stetnog
    pozz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: