Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 24. 10. 2016.

| Sport

Izgubljene lopte koštale “studentkinje” drugog prvenstvenog poraza

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Student---Vrbas---Stefan-Komadinic.jpg
Nišlijke dobre u prvom, očajne u drugom poluvremenu; foto: Stefan Komadinić

Iako je procenat šuta od 48% ponovo bio na adekvatnom nivou, zbog velikog broj grešaka i izgubljenih lopti, naročito u drugom poluvremenu, košarkaškice niškog Studenta pretrpele su u Vršcu od istoimene ekipe drugi ovosezonski poraz - 70:56.

Za razliku od ranijih utakmica, kada je bilo više košarkašica sa dvocifrenim učinkom, u niškom timu jedine raspoložene za igru protiv Vršca bile su Jovana Jeremić sa 17 i Milena Vukićević sa 13 poena. Nerešiva enigma za nišku odbranu bila je vršačka košarkašica Anđela Radović sa 23 ubačenih koševa.

Posle rezultatske klackalice u čitavoj prvoj deonici, početkom druge četvrtine prvu osetniju prednost stekle su igračice Vršca u 11. minutu (27:21), da bi nakon toga Nišlijke pronašle pravi ritam i serijom od 12:0 u 16. minutu povele 33:27.

Do kraja poluvremena igralo se koš za koš, pa su Nišlijke nakon 20 minuta košarke u vršačkom Milenijumu imale vođstvo 37:31.

Drugo poluvreme “studentkinje” nisu otvorile na najbolji mogući način. Šta više, nisu postigle koš 4 minuta, što su domaće iskoristile da stignu i prestignu protivnika i u 24. minutu posle serije 9:0 povedu 40:37.

Od tog trenutka Vrščanke nisu ispuštale prednost, a izabranice Dimitrija Stojiljkovića nisu uspevale da ponovo pronađu pravi ritam. Ređale su se izgubljene lopte, šut koji ih je u prvom poluvremenu dobro služio je stao, pa sa 19 postignutih poena za 20 minuta u nastavku morale su da pruže ruku protivniku i čestitaju na pobedi.

Na kraju košarkašice Vršca su došle do dvocifrenog suficita i trijumfuju 70:56.

Nakon 4. kola niške košarkašice imaju po 2 pobede i poraza i trenutno su stacionirane u sredini tabele na 7. mestu, a u narednom kolu dočekaće ekipu Šapca.

VRŠAC - STUDENT 70:56 (25:21, 6:16, 22:11, 17:8)

Hala Milenijum, Vršac

Sudije: Jelena Smiljanić i Tijana Mrđa

Vršac: Ilić (5sk), Mandić 17 (5ul), Ratković, Stjepanović, Stanković 2, Mitov 6 (5sk), Jovanović 11 (5sk), Mršić 11 (5ul), Radović 23 (5sk), Čorda, Bošnjić

Student: Nikolić 8, Jeremić 17, Dimitrijević 4, Đorđević 4, Zlatković, Vukićević 13 (9sk), Točaković, Stošić 6, Živković 4 (8sk), Jovanović, Stojčić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: