Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:40, 6. 9. 2016.

| Sport

Konstantin u "5 do 12" doveo novog trenera i igrače

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Konstantin-novi-trener---konstantinokk.rs.jpg
Košarkaški putevi ga vratili u Niš; foto: konstantinokk.rs

Tiho i bez najave poslednjeg dana prelaznog roka niški Konstantin doveo je osmoricu novih igrača i trenera. Novi šef stručnog štaba je nekadašnji trener Ergonoma Predrag Jaćimović, koji je u utorak uveče stigao u Niš i odmah odradio prvi trening.

Dugo je niški klub bio “jednačina sa mnogo nepoznatih” - klub su napustili skoro svi igrači, kao i trener Marko Cvetković sa kojim nije produžen ugovor, a svi oni su imali zajedničku zaslugu za mnoge uspehe i kretanje kluba uzlaznom putanjom prethodne 4 godine.

Novi šef stručnog štaba Nišlija je Predrag Jaćimović, koji je prvi trening odradio u utorak uveče, tek nešto više od mesec dana do početka nove sezone, a na prvom treningu viđeno je i 8 novih lica, uz 4 starosedelaca.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Jaćimović je predvodio mlađe selekcije Partizana, a potom je vodio Zlatorog Laško, skopski MZT, Radnik iz Bijeljine, niški Ergonom, Krku iz Novog Mesta, Banjalučku pivaru, OKK Beograd, aleksinački Napredak, te Zlatibor iz Čajetine.

Stigao sam u klub koji je proteklih godina imao kontinuitet u radu i odlične rezultate. Dobro su radili, imali zajedništvo i to se i te kako videlo. No, sada je potpuno drugačija situacija. Mi tek formiramo tim, dosta je tu novih momaka i jasno je da ćemo morati i dodatno da se pojačamo. Rano je govoriti o nekim ciljevima, ali jasno je da će biti potrebno dosta vremena i truda da se stvari dovedu na neki željeni nivo. Sad, vremena baš i nemamo, jer za mesec dana počinje sezona, ali neće se sve rešavati 8. oktobra, kada se igra prvo kolo - rekao je on posle prvog treninga za zvanični sajt Konstantina.

Paraf na jednogodišnji ugovor stavila su osmorica novih košarkaška: braću Andriju (21) i Aleksu (18) Simovića, Jovana Anđelkovića (20), Miloša Stojanovića (22), Davida Dojčinovića (21), Nemanju Đorovića (20), Marka Gaćinovića (26) i Slavišu Bogavca (36), a od prošlosezonskih košarakša dres Konstantina i u novoj sezoni nosiće kapiten Nemanja Gudžić, Vukan Stojanović, Lazar Mladenović i Dušan Stanković.

Na 72 sata do početka prvenstva klub može da registruje još trojicu igrača, a posle prvog kola još četvroricu, pa treba očekivati i dodatnu selekciju u Konstantinu - piše na sajtu kluba.

U prvom kolu Košarkaške lige Srbije, Konstantin će, 8. oktobra, dočekati ekipu Beovuka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    14:17 // 9. 9. 2016.

    Greto je sto su otisli igraci iz kluba za smesne pare , vecina njih bi ostalo za iste pare kao i do sad samo da dugovanja nisu problem ... 4 bitna igraca ostala u Srbi samo sto su promenili klub , Tasic i Furi otisli u inostransvtvo i njih je realno bilo tesko zadrzati , a koliko sam cula Stojacic je u Slovackoj i verovatno ostoje tamo ... Tako da po mom misljenju kostur kluba je mogao ostati

  • Johny

    17:30 // 7. 9. 2016.

    Dojcinovic i Djorovic krajnje zanimljivi igraci raduje me porvatak Bogavca

  • GoranČe

    09:53 // 7. 9. 2016.

    A što smo onda gradili ako ćemo sad da rušimo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: