Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 20. 10. 2016.

| Sport

Praznik futsala u Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Kalca2-16-17-Vanja-Keser.jpg
Nišlije imaju maksimalan učinak na domaćem parketu; foto: Vanja Keser

U derbiju dosadašnjeg dela prvenstva, a možda i čitavog šampionata, futsaleri niškog Kalče dočekaće sedmostrukog uzastopnog šampiona države kragujevački Ekonomac. Meč 6. kola Prve futsal lige Srbije na programu je u nedelju 23. oktobra u 19:30 u hali Čair.

Niški tim je u dosadašnjem toku šampionata stopostotan na svom parketu, u 3 meča ostvario je isto toliko pobeda, ali ni sa jednog od dva gostovanja nije se vratio sa celim plenom. U poslednjem kolu u Gornjem Milanovcu remizirao je sa Metalcem, a pre toga u 2. kolu poraženi su od novog prvoligaša Jastrepca u Blacu.

Upravo su Blačani u sredu uveče u Niš poslali lepe vesti iz Kragujevca, pošto su u zaostaloj utakmici 4. kola odigrali nerešeno sa Ekonomcem 3:3 i tako prvi put u ovoj sezoni ostavili Kragujevčane bez sva 3 boda.

Za mene remi Ekonomca i Blaca nije iznenađenje. Cela Srbija nam se smejala što smo izgubili od Jastrepca, a ovo je dokaz da ekipa za koju nastupaju petorica igrača koja su nekada igrala u Koski, može sa svima da se nadmeće. To je znak da oni koji misle da znaju futsal, nisu baš u pravu - kaže trener Kalče Vladan Miladinović.

Ekonomac je prethodnog vikenda bio domaćin jedne od 6 grupa Lige šampiona i sa 3 pobede i maksimalnih 9 bodova plasirao se među 16 najboljih timova Evrope. Često se u sportu dešava da posle nekog velikog uspeha u ekipi dođe do emotivnog pražnjenja, ali strateg Kalče ne deli takvo mišljenje.

Da nije bilo utakmice sa Jastrepcem, pa da nam to i bude jedan od aduta. Mislim da i protiv Blaca nisu igrali opuštenije, već da je na rezultat jednostavno uticao i kvalitet gostiju. Siguran sam da će, poput nas, maksimalno motivisani i sa 150% snage ući u ovaj meč - istakao je popularni Koska.

Meč protiv Kragujevčana najverovatnije će propustiti Jovan Đorđević, koji već neko vreme ne trenira zbog povrede.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: