Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 23. 9. 2016.

| Sport

Srpska liga: Sinđelić u Trsteniku, “carići” domaćini Radanu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Srpska-liga-Sinđelić---Vanja-Keser.jpg
"Carići" protiv mlade, "orlići" protiv iskusne ekipe; foto: Vanja Keser

Uoči gradskog derbija koji je na programu u 8. kolu, niški srpskoligaši Sinđelić i Car Konstantin odigraće svoje utakmice u Trsteniku, odnosno na svom terenu protiv Radana iz Lebana, a mečeve 7. kola dočekuju u različitom raspoloženju.

Iako nisu pružili partiju na svom nivou, Durlanci su u meču prošlog kola protiv zaječarskog Timoka došli do minimalne pobede (1:0), četvrte u prvenstvu, pa u pozitivnom raspoloženju putuju na megdan trsteničkom srpskoligašu. Utakmica se igra u subotu 24. septembra u 16:30.

Naš naredni protivnik je mlada ekipa, koja može da nam zada dosta problema. Kao i u svakoj prethodnoj utakmici, i u ovoj ulazimo maksimalno oprezno i sa željom da stvorimo što veći broj šansi, ali ne bih bio nezadovoljan i da osvojimo bod - istakao je trener niških “orlića” Zoran Dimitrijević.

Za razliku od durlanskog sastava, koji je trijumfovao u prethodnom kolu, niški srpskoligaš sa Bubnja pretrpeo je težak poraz od Moravca iz Mrštana (3:0), a pored toga ostao je bez dvojice štopera Petra Bogdanovića i Dragomira Nikolića, koji su se povredili.

Njihov naredni rival je Radan iz Lebana, koji je preko nedelje igrao Kup utakmicu protiv Čukaričkog, pa strateg Cara Konstantina Dobrivoje Đurđević očekuje donekle umornog protivnika i meč u kome su sva 3 ishoda realna i moguća. Meč je na programu u standardnom terminu kada su Bubanjci domaćini - nedelja u 11 sati.

Posle povrede Bogdanovića u Mrštanu, ostali smo bez štopera, tako da ćemo morati da improvizujemo i motivišemo igrače da prinudno odigraju na toj poziciji. Dobra vest je što ćemo biti jači za napadača Milana Tasića koji se vratio sa Islanda. Igrači Lebana imaće malo vremena da predahnu posle utakmice u Kupu, tako da se nadam da nisu kalkulisali u tom meču i da su malo emotivno ispražnjeni, ali u svakom slučaju je reč o iskusnoj ekipi - podvukao je on.

U nastavku prvenstva oba niška srpskoligaša dobiće pojačanja sa Islanda. Pored pomenutog Milana Tasića, dres ekipe sa Bubanja nosiće i Aleksandar Stojković, dok će Sinđelić pojačati Dejan Stamenković.

Podsetimo, sva trojica fudbalera prethodnih 6 meseci branile su boje istog islandskog četvrtoligaša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: