Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 8. 2. 2017.

Deo kasarne “Filip Kljajić” niškom Univerzitetu, ostatak na prodaju

kasarna Stara zgrada u centru Niša našla svog vlasnika; foto: gradjanin.rs

Posle puno nagađanja ko bi mogao da bude novi vlasnik kasarne “Filip Kljajić” u širem centru Niša, dogovoreno je, kako pišu iz Ministarstva odbrane, da nju preuzme niški Univerzitet, gde bi se razvijao IT sektor. Dvorište bi, kako kažu, trebalo da bude parcelisano i prodato zainteresovanim investitorima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Pera Sakic

    09:46 // 9. 2. 2017.

    Koliko je pametno bilo kome uopste ici u bilo kakvu varijantu osim rusenja i izgradnje novog objekta na istoj lokaciji osim drzave to je pitanje. Ta zgrada sem sto je stara ona nema nikakvo grejanje, prostorije su uglavnom ucionice odnosno velicine ucionice, instalacije su jako slabe, ima bezbroj prozora, tavanski prostor je prepun golubova i njihovog minulog rada, podrumske prostorije su pune pac

    • Toma Tomic

      21:35 // 9. 2. 2017.

      Tako su i npr. u Austriji rušili zgrade zbog loših instalacija i grejanja. Nigde u Beču stare zgrade! Isplativije je da se napravi nova uvek.

    • Peacewho

      20:33 // 26. 6. 2017.

      Tačnije,ima prozora koliko i dana u godini.Isto tako je bila i kraljeva rezidencija i bitan faktor u ratnoj prestonici.

  • Pera

    17:43 // 8. 2. 2017.

    Sad ce jedni da hvale, a drugi da kude ovu vest. Ko nama moze da ugodi!?

    • Roko Prch

      19:52 // 8. 2. 2017.

      To se Pero zove komentar na vest. Bilo bi nerealno očekivati da svima bude po volji. Tebe niko ne tera da čitaš. Jedi sendvič, pij sokić i čekaj da ti kažu kako da komentarišeš.

  • Nina

    17:25 // 8. 2. 2017.

    Svašta! Onoliki Elektronski fakultet zvrji poluprazan, o prostoru bivše EI da i ne pričamo, a oni će da daju kasarnu "za razvoj IT sektora". Drugim rečima, samo će opet da se peru neke pare. A što nijedna institucija kulture u gradu nema adekvatan prostor, to nema veze

    • Alex

      19:31 // 8. 2. 2017.

      Ti očigledno nisi studirao niti znaš nekoga ko je studirao Elektroniku. Svaka prostorija je zauzeta. Jedino ako aludiraš da su hodnici i hol prazni, jer si verovatno samo to i video.

    • Pera Peric

      23:25 // 9. 2. 2017.

      I na PMF-u postoji informatika tj. sada racunarske nauke a tamo je bas veliki problem nedostatak prostara (puno departmana/studijskih programa a zgrada nije predvidjena da bude fakultet).

  • BATA

    17:46 // 8. 2. 2017.

    Dotle doslo da se bivsa kasarna od istorijskog znacaja pretvori u Fakultet IT a onolika zgrada Elektronskog fakulteta zvrji prazna i kobajagi iskoriscena ,pa tamo ima najmanje 40% praznog prostora za IT stricnjake samo gde su,koliko njih ce upisati taj smer, za tu struku treba da se uci i veliko predznanje, kod nas se promovisu #strucnjaci,Doktori nauka # preko noci to ovde ne moze jesi ili nisi

  • prof dr CVETKO prvi

    18:44 // 8. 2. 2017.

    Rekoše...pa porekoše ! Tu će graditi "Novi Niš" , uradjeni projekti , snimiše film sa "investitorom iz USA" , slikaše se mnogi a i mi možemo da se ... slikamo !
    "Sad" će razvijaju IT sektor ... s' koga /sa kim/ ?Niški Univerzitet je "poznat" po kadrovima /stručnim/ , počev od bulata , drvara , guske , patke a posle tek idu a kade mije , prof dr sci , kojih nema na Impact listi /"ko zna bolje.../

  • Горан Ракић

    05:06 // 9. 2. 2017.

    Elektronski fakultet zvrji prazan,odjekuje po hodnicima.Kasarnu će da iskoriste i unovče povlašćene firme. Pojeo vuk magarca. To je trebalo da se proda, da bude hotel,visoke kategorije,pa od tih para da se pomogne održanje IT sektora.Ali,nekima to nije odgovaralo...

    • Nislija

      10:58 // 9. 2. 2017.

      @Goran
      A da li bi taj hotel imao dve visoke kule?

  • Posmatrac

    18:19 // 8. 2. 2017.

    Parcelisati dvorisni prostor i prodati?! Za sta? Za jos trafika, tezgi i beskorisnih lokala?! Mi stvarno nismo normalni kao narod. I dalje imamo mentalitet neke turske kasabe da se samo zatvaramo i pravimo stracare oko sebe, ruzeci postojece lepe objekte. Zasto ne sacuvati ovu prelepu kasarnu?! Ugledajte se na Novi Sad koji je tako reprezentativne zgrade u potpunosti dao univerzitetu, ili kulturi!

  • Nis u srcu

    21:19 // 8. 2. 2017.

    E moj grade ,oper ministri odlucuju o svemu sto je kod nas aktuelno.
    Zgrada kakve u Nisu gotovo da nema u arhitektonskom smislu se daje za ucionice umesto da se konacno obogati i formira vojni muzej ,i tako privuku turisti. A iza te zgrade ce nici soliteri za stanovanje. Divna kombinacija grada koji nema buducnost. Sve prodajte slepci !

  • Blackburn

    18:06 // 8. 2. 2017.

    Za kulturu,umetnost...sipak!

    • johnyev tata

      20:28 // 8. 2. 2017.

      Zelis da pokazes da si pametniji od tri ministra. Kada si poslednji put bio u muzeju ili pozoristu. Koliko si na laptopu, mislim da si poslednji put bio u biblioteci da uzmes lektiru Decaci Pavlove ulice. Ti i Lahor sutra pravac biblioteka, pa knjigu u sake...

  • београдмалац

    19:58 // 8. 2. 2017.

    Море све продајте.Али почните прво од своје,за промену.

  • xyz

    22:00 // 8. 2. 2017.

    Koliko ljudi godisnje zavrsi racunarski smer na Elektronskom?
    Ne bih rekao vise od 30-40..
    Razvoju it-a nece ta zgrada da pomogne.. Ulazite u decu od malih nogu..

  • lahor

    16:25 // 8. 2. 2017.

    Sve prodadose

  • N. S. NIŠLIJA

    18:58 // 8. 2. 2017.

    Nina, Vi ste apsolutno u pravu. Postojala je ideja, da sve ustanove kulture nadju mesta pod ovim krovom. Ozbiljan Grad bi izradio fisibiliti studiju u tom smislu !

  • Има ли ко државотворна да размишља?

    19:09 // 8. 2. 2017.

    Значи у питању је продаја касарнског плаца!Објекат је под заштитом Закона, (не државе),али је и простор уз објекат под заштитом Закона.Ниш нема наменски изграђену зграду Народног музеја, Историјског архива, Симфонијског оркестра и Галерије савремене ликовне уметности.Све су зграде зидане за друге намене.Народна библиотека нема простора, а ова касарна би могла да постане и седиште Полицијске управе

    • Misa

      21:00 // 8. 2. 2017.

      Објекат прелепо изгледа, али је практично неупотребљив јер нема топлотну изолацију. Грејање би коштало право мало богатство. Иначе идеја да ту буде музеј, галерија, архив или нешто слично постоји од касних осамдесетих. Поменуте институције су се још тада прерачунале, и рекле "не хвала". Размислите колико би требало да кошта карта за улаз у тај објекат?

  • Влашки Дол

    19:47 // 8. 2. 2017.

    Ајде Јано
    кућу да продамо
    Да продамо Јано душо
    само да играмо.......
    ....................................
    ....................................

  • Gaga

    18:51 // 8. 2. 2017.

    Slobodno da stave tablu:"Rasprodaja"! Lopurde!

  • Elementarno znanje

    18:47 // 9. 2. 2017.

    Kakve veze ima kulturno istorijska vrednost objekata koja je NEPROCENJIVA sa trzisno pocenjivackim procenama, hijena koje bi i do ovog objekta da se docepaju! Svuda u svetu gradovi "placu" za ovakvim prostorima i neka je sramota gradske istoricare i umetnike sto se prvi nisu pobunili. Cute kao misevi u rupama zajedno sa ostatkom kvazi gradske "elite". Bitne su ipak budzetske parice.

  • Dejan Živković

    10:23 // 10. 3. 2017.

    Univerzitet u Nišu već ima Elektronski fakultet i Prirodno-matematički fakultet. U ovoj kasarni je trebalo preseliti Gimnaziju "Bora Stanković"i obezbediti da se po svetskim standardima nastava obavlja samo u jednoj smeni. Ili da se po svemu izuzetna Gimnazija "Svetozar Marković" izmesti iz "rupe".

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: