Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 8. 10. 2023.

| Društvo

Ekipa iz Dimitrovgrada najbolja u pravljenju ajvara, Nišlije druge

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
LiveProduction2Tegla07102023Hajalajti-3274 (1)
Prva dva mesta zauzeo jug zemlje; Foto: Live Production

Na desetom po redu nacionalnom takmičenju u spremanju ajvara "Izađi mi na teglu“, titulu najboljih majstora ovog specijaliteta osvojila je ekipa "Domaćice iz Caribroda“, čime se Dimitrovgrad po drugi put upisao na listu gradova gde se pravi najbolji ajvar.

Svi posetioci finalnog takmičenja koje je juče održano na Adi Ciganliji uživali u mirisu i ukusu srpskog ajvara. LiveProduction2Tegla07102023Hajalajti--2 (1) Završeno finalno takmičenje; foto: Live Production

U konkurenciji 30 ekipa iz 15 gradova Srbije kapiten pobedničke ekipe Aleksandra Krumov, proglašena je za kraljicu ajvara 2023. godine.

Drugo mesto pripalo je ekipi "Standardno veseli“ iz Niša, a na treće mesto su se plasirali "Ličani i ličanke“ iz Kanjiže. LiveProduction2Tegla07102023Hajalajti-2770 (1) Ajvar; foto: Live Production

Članovi stručnog žirija su bili svetski priznati kulinarski stručnjaci Svetske asocijacije kuvara "World Chef“ i licencirane sudije Svetske asocijacije za ocenjivanje hrane, Ivo Andrić, Stambol Geštamov i Dušan Štulić, iskusni gastronom sa preko 50 godina iskustva.

Tročlani žiri je imao zaista težak zadatak, ali su bili složni u konačnoj odluci. Iako su odlučivale nijanse, pobednički ajvar se izdvojio po izuzetnom balansu ukusa - naveli su organizatori.

LiveProduction2Tegla07102023Hajalajti-2477 (1) Učestvovalo na desetine gradova; foto: Live ProductionOsim pehara, šampioni ovog takmičenja postali vlasnici i najnovijeg modela popularnog šporeta Smederevac 10, dok je drugoplasirana ekipa dobila šporet Smederevac 7. Trećem mestu pripali su Mini elektrik šporet i paket Dijamant proizvoda.

Nakon završene desete sezone, karavan je obišao čak 220 gradova, napravljeno je preko 50.000 tegli ajvara, a takmičarima je obezbeđeno više od 100 tona paprike. Karavan je posetilo preko milion ljudi, a više od 40 domaćinstava je, podstaknuto uspešnim plasmanom, pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Olimpijski sport

    23:30 // 8. 10. 2023.

    Da bude. Čime se mi bavimo, kojim manifestacijama. Poseljacili smo se nacisto. Ona Prija napunila 26 arena. Idemo ka 19 veku, napredno. Milion ljudi doslo da gleda kako se meša ajvar i ljupi paprika. Zanimljivo nema sta. Da ih vikaš na mobu pobegli bi

    • Var tehnolog

      19:10 // 9. 10. 2023.

      Prijatelju, zaglupljivanje pocinje od visestranackog sistema ! Nema vesti o deci, sto napravise uspeh u nauci, sportu, umetnosti, kako se snalaze da nastave talenat i ucenje ! Vec je ovde neko rekao, vazno je krkanje, pijenje,pa ajd da polegamo ! Pogotovu, na jugu, ustajaloj zabokrecini !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: