Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 6. 5. 2015.

| Društvo

Izabran novi dekan Medicinskog fakulteta

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Medicinski fakultet
Primopredaja funkcije dekana 1. oktobra

Za novog dekana niškog Medicinskog fakulteta danas je na sednici Saveta jednoglasno izabrana Dobrila Stanković Đorđević, šef Katedre za mikrobiologiju i imunologiju i aktuelni prodekan za normativnu delatnost i preventivnu medicinu.

Ona će rukovođenje fakultetom preuzeti 1. oktobra, nakon što aktuelnom dekanu Stevanu Iliću istekne mandat.

dekan Dobrila Stanković Đorđević bila je prodekan i u Višnjićevih i u Ilićevoj garnituriIlić svoju naslednicu opisuje rečima: "radna, vredna, mlada, puna energije, entuzijasta, pametna".

Ima iskustva u rukovođenju. Ona je 10 godina bila prodekan, i u Višnjićevoj garnituri i kod mene, jedan je od dva prodekana koje nisam menjao. Da je bilo boljih kandidata, oni bi prošli - kaže dekan Ilić.

On objašnjava da će Stanković Đorđevićeva posle primopredaje dužnosti izabrati svoj tim, svoje prodekane i šefove katedri.

Svaka joj sreća, jer ako ne bude tako, neće biti dobro za Fakultet, za Klinički centar, za jug Srbije - dodaje Ilić.

Dodaje da je Medicinski fakultet specifičan jer sa 500 zaposlenih i oko 400 nastavnika i profesora "čini pola Univerziteta".

To je sila. Uvek se nađe u toj masi od 400 profesora, 5- 6 zalutalih, kao što u polju nađete nekoliko kukolja - kaže Ilić.

Medicinski fakultet Ilić na mestu dekana od 1. oktobra 2012. godineOdlazeći dekan se požalio i na svoj odnos sa novinarima za vreme mandata od samog izbora na ovu funkciju pre dve i po godine i svoju koleginicu je upozorio na buduće "probleme". 

Novi dekan mora da radi posao koji mu se nametne. Imaće problema i sa vama, i sa drugim sredstvima javnog informisanja, kao što sam imao ja i to je tako - rekao je Ilić.

Ističe da je poreski dug Fakulteta, koji je u julu prošle godine iznosio 230 miliona dinara, da bi u novembru štednjom bio prepolovljen, skoro otplaćen.

Ja sam svoj mandat odužio časno i pošteno uz velika ogovaranja "Južnih vesti", "Niških vesti", niških novina, "Narodnih novina" i tako dalje, da ne pričam. Radili su svi protiv nas, ali mi smo radili normalno. Dug smo skoro ceo odužili onaj poreski, ona samo treba da nastavi da radi kao i do sada i nadam se da neće biti problema - naveo je Ilić.

Kaže da loš odnos novinara prema njemu pokazuje i to što danas na sednici nije bilo "predstavnika sedme sile" jer, kako kaže, oni na Fakultet od kada je on dekan "i ne dolaze".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MMaja

    18:26 // 7. 5. 2015.

    A sta cemo sa ovom pricom: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/526939/NEPOTIZAM-Suprugu-postavio-za-seficu-katedre
    Kod nas se sve brzo zaboravi...

  • Milena Ilijic

    12:44 // 7. 5. 2015.

    Prva zena dekan u istoriji Medicinskog fakulteta, to je za svaku pohvalu i cestitke! Jednom strucna, vredna, radna, pozdrtvovana i dobra zena! I lepo je znati da to neko ume da ceni.

  • P

    01:42 // 7. 5. 2015.

    Prvo što morate da razrešite a to je čiji su radnici PROFESORI Med. fakulteta. Da li rade u interesu studenata i Med. fakulteta ili kao Direktori i Načelnici u interesu KC Niš. Za 8h nema dupliranja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: