Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 10. 12. 2015.

| Društvo

Oko 300 Nišlija protestovalo ispred Gradske kuće

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
stanari
Nišlije se okupljaju i po hladnom vremenu; foto: JV

Nakon šetnje već poznatom maršrutom od Toplane, Nišlije i predstavnici Udruženja predsednika skupštine stanara ispred Gradske kuće održali su kratak mitinig, i to baš u vreme dok je zasedalo Gradsko veće. Podsetili su nadležne na brojne komunalne probleme u gradu. 

Do većnika u velikoj sali Gradske kuće dosezali su povici "lopovi, lopovi", a čule su se pištaljke i trube. Neki od okupljenih nosili su upaljene sveće, jer je, kako kažu, Nišu mraku.

Saša Kostić iz Udruženja kaže da samo traže osnovna prava na život i na rad.

Podsećam nadležne da smo u prethodnih deset meseci koliko protestujemo upozoravali na komunalna preduzeća i na sve nelogičnosti i nepravilnosti u njihovom poslovanju. Od gradskog rukovodstva očekujemo da uvede red u javnim preduzećima i napravi korisničke servise građanima, a ne janičarima i haračlijama kao što su sada - rekao je Kostić uz odobravanje prisutnih.

Ovo je jedan u nizu protesta koje još od juna ove godine organizuju predstavnici niškog Udruženja predsednika skupština stanara.

stanari3 foto: JVJedan od razloga za današnji protest je nezadovoljstvo što predstavnik Udruženja nije pozvan na sednicu Nadzornog odbora Toplane, iako je ono zvanično dobilo “praznu stolicu” u ovom odboru.

Iz Udruženja upozoravaju i da postoji sumnja da će uskoro cene grejanja biti znatno povećane.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i dalje stoji pri stavu da u protestima Udruženja ima političkog delovanja, ali i da je puno toga urađeno kada je reč o zahtevima stanara.

Oni traže smenu direktora Toplane. Zna se kako se smenjuju direktori. Ne može direktor da se smeni na ulici. To nije put ka demokratskom društvu. Smena direktora zato što nije ispoštovao stavove nekog Udruženja? Malo mi to zvuči preterano - kaže Perišić.

Ipak, ovakvi stavovi ne kolebaju stanare i oni su sledeće okupljanje najavili u danu zasedanja niškog parlamenta, i to ispred zgrade Skupštine Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    23:00 // 13. 12. 2015.

    Njihove, firme, gradonacelnik, poslanici, policija, tenderi,firme, novozaposleni, ... samo motke ulica i nista vise

  • Mile

    09:16 // 11. 12. 2015.

    Pun pogodak.Udjite u vodovod da vidi narod sta se ovde radi.Podrska !

  • dr Jakov Zlatar

    09:14 // 11. 12. 2015.

    Gospodo, osnujete ili se pridružite nekoj stranci.Ovo,što govorite u smislu, nas politika ne interesuje i sl. miriše na jeftinu demagogiju.

    • Korisnik usluga

      11:01 // 11. 12. 2015.

      Sta je pesnik hteo reci? Kakva jeftina demagagogija je u tome da su cene grejanja najvise u Srbiji,da se u Nisu najgore zivi,da ljudi izlaze i protestuju po najvecoj zimi! To je ocaj, gospodine doktore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: