Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:42, 5. 9. 2016.

| Društvo

Roditelji protestuju zbog premeštanja vaspitačica

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
900x0-vrtic-ormaric-fotojc
Nije sve tako veselo u "Pčelici"; foto: JV

Zbog odluke da šezdesetak vaspitačica i sestara bude premešteno iz jednih u druge vrtiće, nekoliko desetina roditelja niških mališana je protestovalo ispred Gradske kuće, poručujući da deca žele vaspitačice na koje su navikli. Sastanak predstavnika Grada, roditelja i uprave “Pčelice” zakazan za sutra.

Natalija Zagorodnjuk jedna je od majki čije je dete, kako kaže, celog leta jedva čekalo da se vrati vaspitačica, što se nije desilo. 

Stalno pita za nju. Nemamo ništa protiv nove vaspitačice, ali je to stvar poverenja i navike, toliko su vremena provodili zajedno, divno su radili sa njom i stvarno nam je sada teško - kaže Zagorodnjuk.

I Ivana Peršić Janaćković kaže da su i roditelji i deca bili neprijatno iznenađeni kada su doveli mališane u vrtić, a tamo nisu zatekli stare vaspitačice na koje su se bili navikli.

To su deca predškolskog uzrasta koja ne vole promene, za njih treba održati stabilnu sredinu, jer od početka vrtića grade neki odnos sa vaspitačicama - navodi ova majka.

foto-JV Nezadovoljni roditelji i radnici ispred Gradske kuće; foto: JVDa je ovako nešto nedopustivo i veoma uznemiravajuće i za decu i za zaposlene, koji posle godina, pa i decenija rada na jednom mestu bivaju premešteni na neko drugo, smatra i Marica Božić iz sindikata “Nezavisnost” PU “Pčelica”.

Svi znaju koliko traje adaptacija deteta na vrtić i nove uslove života, tu vaspitači ulažu veliki trud. Možete zamisliti kako je deci kada im budu premešteni vaspitači koji su ih doveli do škole - navodi Božićeva.


Jonić nedostupan, Bulatović obećao rešenje sutra

Roditeljima i radnicima “Pčelice” koji su se okupili ispred Gradske kuće obratio se gradonačelnik Darko Bulatović koji im je rekao da “trenutno ne mogu da stupe u kontakt sa direktorom Zoranom Jonićem, jer je popodnevno vreme”, ali da će sastanak sa njim da bude održan sutra.

Sutra u 10 sati pošaljite dva ili tri predstavnika, sa kojima će se sastati moj zamenik Miloš Banđur, biće tu i Jonić, jer će tada biti u obavezi da prisustvuje. Saslušaćemo sve strane, donećemo predlog i ja vam obećavam da će se taj predlog sprovesti - poručio je Bulatović okupljenima.

Kako je rekao, on ipak veruje "da će ovo biti rešeno u korist roditelja odnosno njihovih zahteva”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan bajic

    17:18 // 6. 9. 2016.

    Svi vi koji ste se navodno pobunili,setite se samo kako ste popunjavali ceduljice koje ste davali trecim licima da vam ubace decu preko vezee.Tada ste ga i kumili i molili i nudili svasta..

  • Ivan

    12:49 // 6. 9. 2016.

    Razlog zbog kojih se vaspitacice premestaju je taj sto su neke vaspitacice tuzile Pcelicu zbog neisplacivanja jubilarnih nagrada kao i nadoknade za prevoz za koje imaju pravo ali im je uprava to precutala i sada imaju gomilu tuzbi. Direktor Jonic se sveti na taj nacin i premesta u najudaljenija obdanista. To je mobing ali on je na vlasti i moze mu se.

    • Majka

      15:11 // 6. 9. 2016.

      Ocigledno jedini pravi komentar!

    • me myself I

      14:50 // 7. 9. 2016.

      Isti taj Jonić je takođe tužio Pčelicu, tj. samoga sebe zbog neisplaćene jubilarne nagrade i dobio spor SA KAMATAMA oko 200.000 dinara! Nema dalje!

  • baka

    10:52 // 6. 9. 2016.

    Sredite jednom tu Pcelicu ! Ovde se prepucavaju preko ledja neduzne dece.Niko ne pominje da vrtici treba da rade i posle podne,mozda i da neki dezura za vikend,jer mnogi roditelji rade tokom cele nedelje.Muka je kad nema ko da vam cuva dete.Ja sam baka i moje unuce cuvam,ali nisu sve porodice u istoj situaciji.Znate li koliko roditelja radi smenski rad,gde nema praznika,vikenda?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: