Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 28. 11. 2013.

| Društvo

Srđan Aleksić u sukobu interesa

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Srđan Aleksić
U sukobu interesa; Srđan Aleksić

Agencija za borbu protiv korupcije zaključila je da je niški gradski većnik, koji je zastupao radnike u sporu protiv Direkcije za izgradnju grada, prekršio zakon.

U dopisu koji je poslat gradonačelniku navodi se da je gradskim većnicima koji nisu u stalnom radnom odnosu u Veću dozvoljeno da se bave i advokaturom, ali da ne bi smeli da se pojavljuju u sporovima u kojima učestvuju preduzeća ili ustanove čiji je osnivač Grad Niš. Dopis Agencije za borbu protiv korupcije Dopis Agencije za borbu protiv korupcije

S obzirom na to da je pred sudom zastupao radnike Direkcije za izgradnju grada koji su tužili to javno preduzeće tražeći isplatu jubilarnih nagrada, Srđan Aleksić (SNS) je po mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije - u sukobu interesa.

I Aleksić i Perišić odbili su da komentarišu ovakav zaključak Agencije za borbu protiv korupcije.

Kako je preneo Belami, iako je Agencija svoj zaključak poslala još 14. novembra, Gradonačelnik je tvrdio da je za njegovo postojanje čuo iz medija.


Aleksić: "Štitim interes javnosti"

Advokat i gradski većnik Srđan Aleksić pre nepunih mesec dana, pod pritiskom javnosti održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da ne smatra da svojim postupanjem krši zakon.

Aleksić je tada zaključio da zastupanjem radnika u sporu protiv Direkcije za igradnju grada on zapravo štiti interes radnika, a time i interes javnosti.

- Radnici su u pravu i ja kao član Gradskog veća štitim javni interes, a interes je da se štiti Zakon i Ustav ove države i to je osnovna stvar. A to što neko misli, neka misli - rekao je tada Aleksić.

Pitanje sukoba interesa u kom se nalazi Aleksić prvi je u javnosti postavio izvršni direktor Direkcije i lider URS-a u Nišu Branislav Jovanović, koji je o tome obavestio gradonačelnika Zorana Perišića.

Agencija za borbu protiv korupcije reagovala je upravo na dopis Zorana Perišića, koji je zatražio stav te institucije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zorica kostic

    11:29 // 1. 12. 2013.

    Kadija te tuzi kadija te sudi.ZatoAleksic ne bi smeo da zastupa tuzioce.Sa druge strane svi direktori koji nisu isplatili jubilarne ili druge obaveze neka daju iz svog dzepa.Kad nisu sposobni neka idu

  • kultura na pijaci...

    23:32 // 30. 11. 2013.

    U poljoprivredu se ne razumem, oni neka odluce da li jedan advokat treba da im uzme i poslednju paru.....ma ljudi ko je taj covek, ocigledno mu je tek Perisic omogucio da pokaze svoju moc i advokaturu

  • Kultura na pijaci....

    23:27 // 30. 11. 2013.

    Ja kao radnik u kulturi sa znacajnim doprinosima u ovoj oblasti, trazim da se oduzme da je ovaj covek Vecnik za kulturu. Ukoliko se to uskoro ne desi izlazimo svi na ulice....ma ko je on?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: