Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 17. 2. 2017.

| Društvo

Stanari “nastavljaju dalje”, najavljuju protestne šetnje, jer gradska vlast ćuti

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Najavili protestne šetnje koje će se završavati ispred Gradske kuće; foto: JV
Najavili protestne šetnje koje će se završavati ispred Gradske kuće; foto: JV

Zbog toga što niko nije reagovao na njihove zahteve, ali i "zato što razloga za nezadovoljstvo ima na pretek", Udruženi pokret slobodnih stanara najavljuje nove proteste. Ovoga puta šetaće niškim ulicama i prolaziti pored većine javno-komunalnih preduzeća. Počinju u petak 24. februara.

Protestne šetnje, kako najavljuju, nastaviće i u ponedeljak 27. februara. Na ulicama će biti i u sredu 1. i u petak 3. marta. Mesta okupljanja će biti različita, a vreme polaska objaviće naknadno.

Laž, korupcija, ucena, prazna sela i gradovi, ishrana po kontejnerima, zaplena imovine ne mogu biti naša budućnost. Ovo je naš grad, naša su javna preduzeća - poručili su iz Udruženog pokreta.

"Naduvani decembarski računi za grejanje” koji su slični i u januaru, nepoštovanje nekoliko zakona, nepotpisivanje ugovora sa korisnicimanavodno štelovanje protoka u podstanicama, su stari problemi koji još nisu rešeni.

Pored toga, novi problemi zbog kojih će ponovo biti na ulicama su “uvećani računi za struju i aktivnosti Parking servisa”, ali i ćutanje odgovornih.

Ovoga puta će, dodaju, biti više “performansa” na ulicama, sa kraćim obraćanjem nezadovoljnim Nišlijama na početku i kraju šetnje.

To će uglavnom biti šetnje ulicama grada i prolazak pored javno-komunalnih preduzeća. Razna su mesta okupljanja, ispred Narodnog pozorišta, na Trgu kralja Milana, kod stadiona Čair, u parku Svetog Save, tako da svako sa različitog mesta kreće, a sve se završava pred Gradskom kućom - objašnjavaju iz Udruženog pokreta.

Nastavljaju dalje i ne odustaju jer, kažu, niko nije odgovorio na njihove zahteve i nije bilo reakcije vlasti, iako su nedelju dana protestovali i ukazivali na brojne komunalne probleme i “pljačku građana”.

Kažu da će na novim protestima sigurno biti i ljudi iz drugih gradova, jer poslovanje javnih preduzeća ne muči samo Nišlije, već sve građane Srbije. Za sada su im se najavili Novosađani.

Podsetimo, predstavnici Udruženog pokreta su zbog “bahatosti javnih preduzeća u Nišu” bili na ulicama od 30. januara do 3. februara.

U izražavanju nezadovoljstva im se pridružila i grupa iz Kraljeva, kao i predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”, ukazujući na to da su problemi Nišlija zapravo problemi svih građana Srbije.

Za vreme trajanja protesta na ulicama je svakodnevno bilo između 200 i 400 ljudi, a među njima mnogo mladih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladica Veljkovic

    22:29 // 20. 2. 2017.

    Svi kukaju da im je lose,a sede kuci i cute.Nista mi nije jasno.Izadjimo narode da cuju nas glas.Svi zajedno stanari,radnici propalih preduzeca,gradjani koji medjusobno kukaju.Svi na ulice i da resavamo sve probleme.200 coveka nije nista,ali kad izadju 2000 i vise,bice druge price.

  • MAGDALENA (SPS MEDIJANA)

    18:38 // 18. 2. 2017.

    Olivera je u pravu - NA SKUPŠTINU !

  • Буки Поток

    16:02 // 18. 2. 2017.

    Подршком кандидатури саше јанковића оголили су се до кости и показали своје право лице.Против сам весоких рачуна,јавашлука у јавним предузећима али због саше обдусмана нећу им се придружити и радићу ,јавно, против њих.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: