Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 15. 8. 2021.

Stanari u Čarnojevićevoj protestovali zbog ivičnjaka koji blokira prilaz do ulaza zgrade

234864398_520547532550847_2043474603416892685_n Stanari protestovali zbog podignutog ivičnjaka; foto: T. T.

Stanari zgrade u Čarnojevićevoj ulici u Nišu, koja je uveliko u rekonstrukciji, zatekli su ispred ulaza podignut ivičnjak, koji vozilima u hitnim slučajevima onemogućava prilaz ulazu zgrade, što ih je navelo da svoje nezadovoljstvo iskažu protestom ispred zgrade. Ovim potezom su naveli da su im uskraćena osnovna ljudska prava.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Pera

    12:33 // 15. 8. 2021.

    Boli njih uvo za vatrogasce i hitnu pomoc nego je muka sto svoja kola ne mogu vise da parkiraju ispred zgrade sto su do sada radili. Izgubili su svoja visedecenijska parking mesta i to ih boli a zaklanjaju se brigom za hitnu pomoci i vatrogasce da bi navodno zahtevi bili opravdani.

    • Marko Jovanovic

      14:09 // 15. 8. 2021.

      Da te pitam, jel ti vidis da ovde nema mesta za više od 3 automobila da se parkiraju a zgrada ima 300 stanara???

    • Vlada

      15:04 // 15. 8. 2021.

      Upravo je to u pitanju.
      Naviklo je to da pritera auto do pred sam ulaz!

    • Alex

      16:58 // 15. 8. 2021.

      Zašto dopustiti da izgube parking mesta? Zašto ne izgraditi višespratni parking i dati povlašćene cene stanarima?

  • Nislija

    11:58 // 15. 8. 2021.

    Ne protestuju oni zbog vatrogasaca i hitna pomoci nego zato sto nece moci svoja vozila kao nekada da parkiraju ispred zgrade. Pacijenta ce bez bilo kakvih problama izneti na nosilima tih 10-tak metara i nece tu biti nikakav problem a vatrogasci su dovoljno danas opremljeni da pridju mnogo,mnogo nedostupnijem objektu. Ovde je problem sto ne mogu svojim kolima da udju u zgradu po staroj navici.

    • Marko Jovanovic

      14:05 // 15. 8. 2021.

      Nas troje je nosilo devojku koja je pod napadom dobila sedativ, vrat ne sme da joj se pomera, mora oprezno da se nosi, sad ti kažeš nije problem, problem je, zašto da ne bude prilaz hitne pomoci sve do ulaza, oni nece da ulaze u nesigurne situacije vozilom. Treba i parking u čemu je problem?
      Napravi, to je posao grada koji treba da bude pravljen po potrebama gradjana. Nisu komsije krive nego SNS.

  • Goran

    10:22 // 15. 8. 2021.

    Ajde da se učini ljudima i da se namesti manji ivičnjak da mogu vozila za hitne slučajeve da pridju zgradi. E, onda ajde kad se to sve završi na zadovoljstvo gradjana dodjemo da vidimo koja i koliko privatnih vozila je tu!

    • Marko Jovanovic

      12:28 // 15. 8. 2021.

      Propuštaš poentu. Ovde su u toku neplanirani radovi gde nisu uzete potrebe stanovništva.

      Parking jeste problem jer je u toku izgradnja 3-4 novih zgrada u blizini, pre 10-12 godina su mnoge zgrade nadogradjivane, pre 5 je fakultet zaštite na radu zatvorio parking.. Pa čekaj, jel neko brine o matematici u ovom gradu, gde će svi ti ljudi da prođu, jel mogu cevi da podnesu ovaj broj ljudi..

  • Siky67

    10:40 // 15. 8. 2021.

    Treba im staviti ivičnjake od 1m, da ni veći automobili nebi mogli da se parkiraju ispred ulaza i zakrče trotoar. Vratite trotoare pešacima i obezbedite parkinge za vozila. Crveni soliter u Filipa Kljajića je odličan primer i nažalost jedina ispravna stvar koju su gradske vlasti uradile.

    • Alex

      16:56 // 15. 8. 2021.

      Nije Crveni soliter korzo. Mesta da se prođe - uvek bilo. Ali stanarima nije rešen problem parkinga. Nisu ni upozoreni. Parking servis šikanira narod.

  • Markoni

    11:27 // 15. 8. 2021.

    Ako ako samo gledajte kako nas vode sposobni i skolovani, ranije se trazila strucnost, znanje, pa neka testiranja pa test zrelosti i inteligencije..
    A sad se trazi da cutis i radis kako ti kaze neki nepismen sa clanskom kartom..
    Hocete i bankinu da vam udare tu ako kaze neki strucnjak iz stranku? Zato cutite i idete kuci.. moze im se i bahate se..

  • komšija

    12:07 // 15. 8. 2021.

    Nemojte da im "zamerite"ne znaju ništa. Logika, stručnost, predanost jednaka nuli. Ne mogu da znaju ni da su takvi ivičnjaci nepotrebni.

  • Torpedo

    18:26 // 15. 8. 2021.

    Jel to onaj upravnik, sto je bakljasima otkljucavao terasu ?

  • Dragan

    12:06 // 15. 8. 2021.

    Ulica Duska Radovića, ivičnjak je na početku ulice jer ne neko, pre pola veka, nacrtao da je ulaz sa suprotne strane gde je pruga, pričali, žalili se

  • Filozof

    13:24 // 15. 8. 2021.

    ... uglavnom izvodjaci radova, radove izvode na osnovu nekog projekta te odgovornost izvodjaca je u nizu odgovornih uvek minimalna. Treba krivca traziti na drugoj strani pocev od projektanta, preko onog koji je odobrio projekat, investitora, do nadzornog organa. I gde cuda iza sve njih stoji Direkcija za izgradnju grada, Opstina, grad, clanska karta, ...

  • Čarnojevića 10

    17:56 // 15. 8. 2021.

    Uuu jak vam protest od ni 10 stanara! Sta se bunite kad ste i pre parkirali ispred nase zgrade a ne svoje!!!

  • Gordana

    16:52 // 15. 8. 2021.

    Stabari su u pravu tu ima mesta i za pesake i za parking mesta.Jer trotoar od zgrade do ivicnjaka je mozda i preko tri metara sirini koliko ja znam po propisima tu ima mesta i za prolaz pesaka i za parking.Zasto nisu sklonili kiosk koji je izgradjen ispred zgrade Carnojevica 6i 8 nego je ostao i ne napadajte stanare oni su u pravu.Pisem iz razloga sto ja tu stanujem i znam pravo cinjenicno stanje.

  • Kuka i motika

    17:18 // 15. 8. 2021.

    Kukaju da se zakrpe rupe, daju im nov asfalt od para svih Nišlija, i to baš njima, kad ono, sad im visoki ivičnjaci?!
    Tražiće sutra i cveće i travu da im posade, da im hrane ptičice i hlade ih palminim listom kad izadju na klupicu ispred zgrade. Ako je nemaju i to će da traže pošto im i uredjenje parkinga fali.
    Nema nama pomoći

  • Dejan Nejic

    18:37 // 15. 8. 2021.

    E pa nisu dozvolili da se baklje pale za predsednika,sada sledi kazna....

  • Ytongy

    19:20 // 15. 8. 2021.

    Koliko ih je.......pa jel to zgrada ili kuca

  • pera

    22:07 // 15. 8. 2021.

    Pa valjda će da ide i asfalt do ivice trotoara. Inače, ulicu su trebali da prošire jer je tu zbog samousluga stalno parkirana gomila vozila a prolazi i autobus. Nego valjda nije moglo zbog onog čira na du.etu tj. trafike koja je napravljena na parkingu po ko zna čijoj dozvoli, kako li se samo uključuju iz pravca fakulteta kad ona totalno zaklanja preglednost.

  • Zoraan

    20:59 // 15. 8. 2021.

    Protesti, blokada i cavrljanje dok ne dodje neko ko je pozvan. A nikad ne dodje. Lepo su trebali sami skloniti ivicnjake i gotovo, taj neko bi se onda pojavio. Alki treba zavrnuti rukave pa nesto raditi fizicki, e tu je vec problem. Isprljacu ruke, bicu oznojan itd zato smo tu gde smo, niko nista na svoju ruku nece vec ajde drugi to za nas da urade.

  • Ivan

    09:24 // 16. 8. 2021.

    Samo što višlje ivičnjake da postave i onda će samo vlasnici đžip a moći da se parkiraju!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: