Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:43, 21. 6. 2010.

| Društvo

Uskoro bolja javna rasveta u Nišu

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

Prema najavama nadležnih, Niš više neće biti u mraku.

Po nalogu gradske Uprave za komunalne delatnosti, za petnaestak dana bi trebalo da krene akcija zamene nekoliko stotina mlečnih sijalica u svim ulicama gde nema javne rasvete.

Akciju će voditi Direkcija za izgradnu grada i određen je i telefon na koji građani mogu da prijave kvarove na uličnoj rasveti. Na broj telefona 018/520-790 do sada su se javili meštani iz više od 30 ulica, koje posle zalaska sunca ostaju avetinjski mračne, a u ovom javnom preduzeću kažu da očekuju još poziva građana.

U Nišu ima malo ulica u kojima sve sijalice rade jer se mesecima nisu menjale, pa su jedna po jedna dotrajale. Tako je sada situacija “najmračnija” u Čemerničkoj ulici, parku iza Tržnog centra “Zona 2” i drugim lokacijama gde ne radi ni jedna sijalica.

Dragan Videnović, portparol Direkcije, kaže da je tenderska komisija završila posao sa izborom najisplativijeg proizvođača i distributera mlečnih svetiljki.

- Narednih sedam dana traje rok za žalbe tenderskoj komisiji za najboljeg ponuđača. Ako sve bude u redu, zamena dotrajalih sijalica počeće krajem ovog ili početkom sledećeg meseca. Tu zamenu obavljaće radnici Elektrodistribucije, a planira se da se svakodnevno postavi od 50 do 100 sijalica. Na postavljanju novih svetiljki radiće četiri ekipe sa dve platforme što znači da će se menjati prepodne i popodne. Nekada će se raditi samo u jednoj smeni, jer te platvorme sa kamionima koriste se i u intervencijama kada se dogode kvarovi na mreži koji su prioritet - kaže Videnović.

Velike probleme sa rasvetom imaju građani u Brestovačkoj ulici u Novom selu, Kovanlučkoj gde osam svetiljki ne radi pa je stotinak metara kolovoza u mraku, svetla nema ni u naselju “Knjaževačka jug” kod Osnove škole “Mika Antić".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: