Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 15. 11. 2011.

| Istražujemo

Simonović opet neobavešten

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Miloš Simonović
Južne vesti

Posle nedelju dana javnost je uspela delimično da sazna zbog čega gradonačelnik Niša i ostali gradski funkcioneri nisu prijavili poklone koje su dobili u 2010. godini.

U vrlo šturom pisanom saopštenju iz Simonovićevog kabineta, pisanom pravničkim jezikom, nigde se eksplicitno ne kaže da evidencije o primljenim poklonima u 2010. godini nije bilo, već se navodi da je Agencija za borbu protiv korupcije Pravilnik o tome usvojila tek novembra te godine a da je Gradonačelnik 6. januara imenovao lice koje bi trebalo time da se bavi.

- Na osnovu člana 12. Pravilnika o poklonima funkcionera Gradonačelnik je Rešenjem, broj 16/2011-01 od 06.01.2011. godine, odredio lice odgovorno za vođenje evidencije poklona, koje je dužno da na osnovu stava 2. ovog člana kopiju evidencije poklona dostavi Agenciji za borbu protiv korupcije do 01. marta za prethodnu godinu - piše u saopštenju i najavljuju da će spisak primljenih poklona u 2011. godini biti dostavljen Agenciji za borbu protiv korupcije najkasnije do 1. marta 2012. godine.

Međutim, u antikorupcijskoj agenciji odbacuju tvrdnje gradonačelnikovih saradnika i podsećaju da je Pravnilnik samo detaljnije propisao način vođenja spiska i dostave podataka, ali da je zakonska obaveza postojala od 2008. godine.

- Obaveza vođenja evidencije o poklonima postojala je i ranije, kroz Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, ali i Zakon o imovini, pa pre toga i kroz Zakon o knjigovodstvu - kaže naš izvor u Agenciji.

Sa druge strane, kako nam je zvanično pojasnila Aleksandra Kostić, PR Agencije, obuke zaposlenih u državnim organima za vođenje evidencije o poklonima počele su još maja 2010. godine.

- Još tada smo im rekli da moraju da vode evidenciju a da će krajem godine dobiti uputstva kako da nam to dostave - kaže Kostić.

Kako se može videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, predstavnici gradske uprave Niša prisustvovali su obuci koja je 4. juna 2010. godine održana u upravo u zgradi gradonačelnika.

Informaciju o tome zbog čega gradonačelnik i ostali gradski funkcioneri Niša nisu prijavili poklone koje su primili u 2010. godini Južne vesti zatražile su još u ponedeljak 7. novembra.


Reakcija nakon intervencije "iz Krunske"

Vredi pomenuti i da je saopštenje iz kabineta gradonačelnika Miloša Simonovića, inače predsednika Gradskog odbora DS, dostavljeno tek nakon intervencije iz centrale Demokratske stranke iz Beograda.

Inače, ovo nije prvi put da centrale partija intervenišu kada njihove kolege iz Niša zabrljaju. To se već dešavalo sa Demokratskom strankom i G17 plus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • baka Dubravka

    16:04 // 16. 11. 2011.

    Bolje bi bilo da su od Boga na poklon dobili: moral, radnu naviku, pamet (u pozitivne svrhe) i sl.

  • dragoljub stamenkovic

    16:23 // 15. 11. 2011.

    E, kad Boško podvikne !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: