Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 31. 5. 2018.

| Kultura

Radovi inspirisani džezom izlažu se u Oficirskom domu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
izlozba izgoreli ateljei
Na ostacima zidova izgorelih ateljea u Tvrđavi tokom kolonije izlagali radove; foto: JV

Inspirisani niškim džez festivalom Nišvil, umetnici su prošle godine slikali kod izgorelih ateljea u Tvrđavi, a njihovi radovi biće izloženi od petka 1. juna u Oficirskom domu u Nišu. Osim radova 24 umetnika, na otvaranju izložbe publika će moći da čuje džez sastav Fam trio, koji predvodi mladi saksofonista Filip Stipsić.

Izložba pedesetak slika i skulptura, koje su nastale na međunarodnoj umetničkoj koloniji "Art to go jazzy", biće svečano otvorena od 19 sati, u sali broj 2 u niškom Oficirskom domu. Publika će moći da vidi šta su naslikali mladi umetnici iz Srbije, Makedonije i Bugarske u Tvrđavi na prošlom Nišvilu.

Umetnici koji će se predstaviti svojim radovima su: Novak Novaković, Stanković Mladen, Mitrovska Jana, Vinkić Vladimir, Paskaleva Plamena, Veljković Marko Krapa, Ilijevska Valentina, Vračar Milan, Balović Milenko Zike, Jevtić Marija, Tošić Marko, Stanisavljević Milena, Bogić Silvija, Rakić Jovan, Milićević Julija, Spasić Jovan, Konstantinov Konstantin, Jovanović Nemanja, ali i tim ARTEF-a: Stefanović Nevena, Živković Jelena, Krsić Milena, Stevanović Đorđe, Ćirić Dunja - navode u ARTEF-u.

Njihove radove poštovaoci umetnosti mogu da posete do 7. juna.

Izložbu "Art to go jazzy" organizuju Nišvil i ARTEF, uz podršku Kancelarije za mlade Grada Niša.

Podsetimo, projekat "Art to go jazzy" je osmišljen kao internacionalna likovna kolonija na kojoj mladi umetnici "slikaju džez" u prirodi, inspirisani muzikom i izvođačima koji te godine učestvuju na niškom džez festivalu.


Na izložbi i koncert kao uvertira za Nišvil showcase

Osim njihove izložbe, kako najavljuju organizatori niškog džez festivala, u Oficirskom domu će mini-koncert imati džez sastav Fam trio, kao uvertiru pred Nišvil showcase - novi prateći program festivala, koji će biti održan od 9. do 12. avgusta.

Prvi Nišvile showcase predstavljaće prezentaciju domaćeg stvaralaštva džez sastava iz Srbije direktorima džez festivala iz Kine, Francuske, Litvanije, Bugarske, Albanije, Poljske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, kao i džez promoterima i izdavačima iz više zemalja koji će biti gosti predstojećeg Nišvil džez festivala - kažu organizatori.

Inače, Fam trio je na Svetski dan džeza nastupao u Tirani i predstavio nišku i srpsku džez scenu, dodaju, a njihov frontmen Filip Stipsić je prošle jeseni bio član internacionalnog big benda, sa kojim je nastupio u Kini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: