Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 4. 7. 2012.

| Politika

SNS i SPS postigli dogovor u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, TANJUG
zajednicka konferencija
Radovanović, Perišić i Novaković

Na zajedničkoj pres konferenciji lider SNS u Nišu Zoran Perišić najavio intenzivne pregovore do kraja sedmice i formiranje gradske vlasti do 14. jula.

Perišić se na pres konferenciji pojavio u društvu predsednika visokih funkcionera niškog SPS-a Igora Novakovića  i Zorana Radovanovića. Novaković je naglasio da je logično da koaliciona većina u gradu bude identična onoj na republičkom nivou.

- U dosadašnjim pregovorima programska pitanja su u većem delu usaglašena sa Srpskom naprednom strankom, a još uvek se razgovara o ekonomskoj i finansijskoj platformi grada – rekao je Igor Novaković.

Prvi čovek niškog SNS očekuje potpisivanje Strateškog sporazuma ove dve stranke za vikend.

- Do kraja ovog vikenda biće potpisan Strateški sporazum između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, a tokom naredne nedelje očekujemo da nam se priključe još dva koaliciona partnera: URS i DSS.Na taj način formiraćemo novu gradsku vlast, koja će u Skupštini grada imati dvotrećinsku većinu – rekao je Zoran Perišić kandidat SNS za gradonačelnika Niša.

Svi su se složili da razgovora o kadrovskim rešenjima još uvek nije bilo, ali da će doći i ona na dnevni red. Ono što sledi je uključivanje u pregovore URS-a I DSS-a, a i socijalisti i naprednjaci izrazili su uverenje da će gradska vlast biti formirana do 14. jula kada je i zakonski rok.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prigradski

    14:19 // 5. 7. 2012.

    Perišiću pa ajde pregovaraj i sa LDP-om, taman ćeš imati tanku većinu. Svi znamo da te u odborničkoj grupi niko ne podržava.

  • Branislav Petrović

    09:12 // 5. 7. 2012.

    Demokrate su pre četiri godine napravili šok koaliciju sa bivšim komunjarama(SPS) samo da bi bili na vlasti.Vidimo ovih dana ti isti su kao najgore kurve okrenule ledja DS.
    Ista sudbina čeka i ofarbane radikale(SNS) koji prave koaliciju sa političkom sektom(URS)+ljigavi SPS.

  • Sonic_Youth

    08:38 // 5. 7. 2012.

    Koja ekipa. Ima ona stara dobra: "J... vas onaj ko vas sastavi"
    Povratak u '90 - e nam ne gine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: