Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 13. 4. 2016.

| Politika

SPS: Isključuju struju našim pristalicama

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
490x370-kosta-strujomer.jpg
Socijalisti tvrde da se samo njihovim pristalicama isključuje struja i to neosnovano; Ilustracija; foto: A.K.

Kako se zahuktava predizborna kampanja, u Surdulici se vodi pravi rat saopštenjima na relaciji SPS - SNS. Ovoga puta socijalisti su u saopštenju izneli niz optužbi na račun Elektrodistribucije na čijem čelu se nalazi Igor Kostić, potpredsednik Opštinskog odbora SNS-a.

Socijalisti tvrde da u selima Surdulice u kojima živi pretežno romska populacija - Zagužanje, Jelašnica, Binovce i Masurica, radnici surduličke Elektrodistribucije ovih dana rade punom parom i da svim politički "neopredeljenim" domaćinstvima, a naročito članovima SPS-a koji imaju bilo kakva dugovanja prema njima, isključuju struju.

Zbog ove, kako kažu, političke diskriminacije od strane “Elektrodistribucije u Surdulici koja je pod kontrolom SNS-a” oni će podneti krivičnu prijavu.

Nakon isključenja aktivisti SNS-a obilaze domaćinstva, uslovljavajući ih da glasaju za SNS kako bi im uključili napajanje električnom energijom i oprostili dug. To se naročito dešava u selu Binovce, gde ima više članova SNS-a koji imaju dugovanja od preko 50.000 dinara, a nisu isključena sa mreže, dok je predsedniku Mesnog odbora SPS Binovce Zoranu Mladenoviću i mnogim drugim političkim neistomišljenicima električna energija isključena zbog duga od 14.000 dinara, iako su podaci iz računa netačni – tvrde socijalisti.

Isključenja se, kako dodaju iz SPS, vrše bez opomena i ponude reprograma duga, a za ponovna uključenja traži im se dodatnih 5.000 dinara.

I predsednik Mesnog odbora SPS-a u Binovcu Zoran Mladenović potvrđuje ove navode i naglašava da mu je struja isključena u trenutku kada niko od članova porodice nije bio kod kuće.

Nalog je došao da se svim lokalnim pristalicama SPS-a isključi struja. Ćerkica mi je bila operisana, nikog nije bilo kod kuće, a isekli su nam struju – kaže Mladenović.

On tvrdi da su ovim postupkom naprednjaci hteli da uplaše one koji nisu njihove pristalice, a zbog stresa koji je doživela nakon isključenja struje, njegova supruga je završila u bolnici. I za dug zbog kojeg mu je isključena struja kaže da je nastao greškom.

Jedan mesec su mi stavili na računu da sam potrošio 1.200 kilovata, što nije logično da jedno domaćinstvo toliko potroši, a drugog meseca, pošto imam dvotarifno brojilo, ubačena je samo skupa, a jeftine struje na računu uopšte nema - tvrdi Mladenović.

Direktor Elektrodistribucije u Surdulici i potpredsednik Opštinskog odbora SNS nije želeo da komentariše političku konotaciju cele priče, već je u saopštenju govorio o dobrim rezultatima, obraćajući se predsedniku surduličkih socijalista Novici Tončevu.

Insinuacije Novice Tončeva su toliko besmislene da zaista nemam nameru da se valjam po blatu koje isti mesecima i danima pokušava da napravi u Surdulici i Srbiji. Surdulička Elektrodistribucija radi punom parom i to je jedino tačno - tvrdi Kostić.

Kaže da bi Novici Tončevu "bilo najbolje da vodi računa sa kim se druži", tvrdeći da su ekipe surduličke Elektrodistribucije u proteklom periodu utvrdile krađu struje kod njegovih "bliskih saradnika i ličnih prijatelja".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Zika

    21:41 // 13. 4. 2016.

    Struja se iskljucuje neredovnim platisama.Dakle gosn Toncevu mi zivimo u zemlji Srbiji gde se struja mora placati.Sem te ako vi gosn Toncevu ne propagirate nesto drugo!

  • Milivoje

    18:11 // 13. 4. 2016.

    Surdulicki socijalisti su se dokazali ispred arene...

  • Opa

    18:04 // 13. 4. 2016.

    Само немој неко да ми каже да је дистрибуција независна. Зато руке и ноге поломише да дођу на места директора, директорчића, шефова и шефића. Необразована маса.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: