Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 10. 8. 2014.

| Sport

“Bronzani” košarkaši stigli u Niš

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-1136.JPG
Deo ekipe koja je u Roterdamu osvojila bronzanu medalju sa predstavnicima Univerziteta u Nišu

Košarkaška ekipa Univerziteta u Nišu vratila se sa drugih Evropskih univerzitetskih igara sa osvojenim trećim mestom.

Posle više od trideset sati puta košarkaši su se vratili u Niš gde su ih sačekali predstavnici Univerziteta u Nišu.

Oko vrata bronzane medalje, umorni od takmičenja i puta igrači ističu da su prezadovoljni postignutim uspehom.

- Pre nego što smo krenuli skupili smo ekipu sa namerom da osvojimo medalju. Imali smo sreće pri žrebu. Onda je došla je polufinalna utakmica sa Turskom gde smo dozvolili protivniku da se brzo odvoji velikom razlikom. Na kraju nismo uspeli da stignemo razliku i da se plasiramo u finale. Ostaje žal za tim finalom jer mislim da smo kvalitetom zaslužili da igramo za zlato. Veliki uspeh za sve nas, niški Univerzitet i nišku košarku je ova bronzana medalja - kaže Vladimir Veličković, igrač “bronzane” selekcije.

Ekipu su predvodili selektor Miodrag Kocić i trener Marko Cvetković.

- Jako takmičenje sa velikim brojem kvalitetnih ekipa i igrača. Posebnu zahvalnost dugujem svojim igračima na fer i korektnoj borbi i kolektivnom duhu. Zahvalio bih se i treneru Marku Cvetkoviću koji je prihvatio poziv da bude deo stručnog štaba. Ova medalja je za Univerzitet u Nišu i celu Srbiju. Predstoji nam da u narednoj godini ponovo izvršimo pravilnu selekciju kvalitetnih igrača sa niškog Univerziteta i oformimo kvalitetan tim koji će kroz takmičenje u srpskom prvenstvu probati da izbori mesto na narednom evropskom takmičenju - ističe Kocić.

sa psotolja Niški košarkaši na postolju

U grupnoj fazi takmičenja Nišlije su pobedile ekipu Univerziteta u Bolonji, a zatim bili bolje od Univerziteta u Rigi. U četvrtfinalu niški tim savladao je protivnika iz Rumunije, pa je u polufinalu poražen od ekipe iz Turske. U borbi za bronzanu medalju Niš je bio bolji od Splita.

- Imali smo jaku grupu sa Italijanima i Letoncima o kojima skoro ništa nismo znali. Nismo bili ni uigrani pred start prvenstva, ali se dobro poznajemo. Iz te dve utakmice smo našli pravu formu i pravi recept kako i šta da radimo. U četvrtfinalu smo išli na Rumune. Po rezultatu ne tako teška utakmica, ali su četvrtfinale i prva utakmica u grupi najteže. Tu smo napadački dobro odigrali. U polufinalu se desio pad forme i platili smo danak što nismo bili uigrani. Od starta utakmice Turci su nam nametnuli svoj ritam. Ova ekipa ima i kvalitet da uzme i zlato - smatra Vladimir Đorđević, igrač niškog Univerziteta.

Košarkaši Univerziteta u Nišu su pre dve godine, na prvim Univerzitetskim evropskim igrama, bili peti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: