Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KK Fer plej Niš

  • Konstantin Fer plej košarka gradski derbi

    Druga košarkaška liga: Lider u Pirotu, drugoplasirani u Nišu

    Samo dve ekipe uspele su u dosadašnjem toku Druge košarkaške lige da pobede kragujevački Radnički, a Pirot će pokušati da bude treći, pošto u hali "Kej", u subotu 14. marta dočekuje lidera tabele. Istog dana igraće se i u dvoranama "Dubočica" i "Čair", pošto će leskovačko Zdravlje ugostiti ekipu Sveti Đorđe iz Žitišta, a Konstantin Beovuk, dok će dan kasnije niški Fer plej igrati protiv drugoplasirane Sloge iz Kraljeva.

    (1) detaljnije
  • Konstantin Fer plej košarka

    Druga košarkaška liga: Pobede Pirota, Zdravlja i Fer pleja

    U 21. kolu Druge košarkaške lige najbolje se pokazalo Zdravlje iz Leskovca, koje je u gostima savladalo "fenjeraša" Beovuk sa dvocifrenom razlikom. Jako važan korak u pohodu na opstanak u ligi napravio je Fer plej, pošto je savladao Železničar u Čačku, dok je drugi niški predstavnik Konstantin napravio korak nazad - izgubio je od Sloge u Kraljevu. Pirot se pobedom nad KK Sveti Đorđe vratio na pobednički kolosek.

    (2) detaljnije
  • Konstantin Fer plej košarka

    Južnjaci gostuju u novom kolu Druge košarkaške lige

    U 21. kolu Druge lige sve ekipe sa juga Srbije igraju u gostima i to u subotu, 7. marta, a prvi na parket će leskovačko Zdravlje koje u Beogradu igra sa ekipom Beovuk 72. Piroćanci igraju u Banatskom Karađorđevu sa ekipom Sveti Đorđe, niški Konstantin sastaje se sa Slogom u Kraljevu, a Fer plej sa Železničarom u Čačku.

    detaljnije
  • kk fer plej

    Druga liga: od južnjaka slavili samo košarkaši niškog Fer pleja

    U mečevima 20. kola Druge košarkaške lige od predstavnika juga Srbije pobedu je zabeležio samo niški Fer plej koji je na svom terenu savladao Proleter iz Zrenjanina rezultatom 89:85 (20:15, 18:18, 20:31, 31:21). Poraze su pretrpeli Konstantin iz Niša, Pirot i leskovačko Zdravlje.

    (3) detaljnije
  • Fer plej košarka

    Druga liga: Subotnja domaćinstva Nišlija, Leskovčana i Piroćanaca

    Sva četiri predstavnika juga Srbije u drugoligaškom karavanu u 20. kolu biće domaćini i svi će igrati u subotu, 29. februara. I dok će Konstantin dočekati čačanski Železničar u hali "Čair", drugi niški klub Fer plej igraće u hali Osnovne škole "Dušan Radović", a rival će mu biti Proleter iz Zrenjanina. KK Pirot će u hali "Kej" ugostiti subotički Spartak, a Zdravlje u leskovačkoj dvorani "Dubočica" Slogu iz Kraljeva.

    detaljnije
  • Fe plej košarka

    Od južnjaka slavili samo Piroćanci u Drugoj košarkaškoj ligi

    Pobedom 84:72 (23:13, 20:24, 25:21, 16:14) nad poslednjeplasiranim Beovukom 72, ekipa Pirota zabeležila je 14. pobedu u Drugoj košarkaškoj ligi i trenutno se nalazi na trećem mestu na tabeli. Poraze u 19. kolu pretrpeli su niški timovi Konstantin i Fer plej, kao i leskovačko Zdravlje.

    detaljnije
  • Konstantin Fer plej košarka

    Južnjaci na gostovanjima ovog vikenda u Drugoj košarkaškoj ligi

    Tokom vikenda na programu je 19. kolo Druge lige, a košarkaši sa juga Srbije igraju u gostima. U subotu, 22. februara niški Konstantin igra u Zrenjaninu, a Fer plej u Smederevskoj Palanci, leskovačko Zdravlje u Čačku, a Piroćanci u nedelju igraju u Beogradu.

    detaljnije
  • Fer plej košarka

    Košarkaši Fer pleja dočekuju lidera Druge lige

    U 18. kolu Druge lige u Nišu u utorak, 18. febuara domaći Fer plej ugostiće lidera na tabeli Radnički iz Kragujevca. Dan kasnije, niški Konstantin dočekuje Mladost iz Smederevske Palanke, leskovačko Zdravlje ekipu Proletera iz Zrenjanina, dok je Pirot svoj meč već odigrao.

    (1) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • kk konstantin kk fer plej

    Druga liga: Ubedljivi porazi sva četiri tima sa juga Srbije

    Minulo, 17. kolo Druge košarkaške lige proteklo je veoma loše po sve timove sa juga Srbije, jer su svi izgubili u gostima i to svi odreda sa dvocifrenim razlikama. KK Pirot je bio na korak od trijumfa protiv Sloge, ali je u očajnoj poslednjoj deonici ubacio svega šest poena i tako izgubio, a najgore je prošao niški Konstantin, koji u Kragujevcu nije imao nikakvu šansu.

    (3) detaljnije
  • Fe plej košarka

    Svi košarkaški južnjaci iz Druge lige u subotu na gostovanjima

    Svi mečevi 17. kola Druge košarkaške lige na programu su u subotu, 8. februara, a prvi će na teren niški Fer plej koji igra u Subotici sa Spartakom. Leskovačko Zdravlje igra sa ekipom Mladosti u Smederevskoj Palanci, niški Konstantin sa Radničkim u Kragujevcu, a Pirot protiv Sloge u Kraljevu.

    detaljnije
  • Konstantin Fer plej košarka gradski derbi

    Druga košarkaška liga: Piroćanci ubedljivi protiv učesnika Kupa Koraća

    Od četiri južnjaka u Drugoj košarkaškoj ligi Pirot i niški Konstantin su upisali pobede, a leskovačko Zdravlje i Fer plej iz Niša pretrpeli poraze. Najubedljivi je bio Pirot koji je rezultatom 108:95 (26:25, 22:24, 33:19, 27:27) savladao ekipu BKK Radničkog, četvrtfinalistu Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu.

    (1) detaljnije
  • Konstantin Fer plej košarka gradski derbi

    U Drugoj košarkaškoj ligi od južnjaka slavio samo Konstantin

    U 15. kolu Druge košarkaške lige od četiri predstavnika juga Srbije pobedio je samo niški Konstantin koji je bio bolji od Zemuna rezultatom 92:80. Poraze su pretrpeli leskovačko Zdravlje, Pirot i Fer plej iz Niša.

    detaljnije
  • kosarka

    Druga liga: Svi južnjaci gostuju, najveći izazov pred Konstantinom

    U subotu, 25. januara, svi predstavnici juga Srbije u Drugoj košarkaškoj ligi će gostovati a najteži posao, sudeći po dosad prikazanom, očekuje niški Konstantin koji igra sa drugoplasiranim Zemunom . I drugi niški klub Fer plej gostovaće u Beogradu, pošto igra protiv Radničkog sa Crvenog krsta. Piroćanci će igrati protiv Železničara u Čačaku, a leskovačko Zdravlje putuje na drugi kraj države - u Suboticu, gde će gostovati Spartaku .

    detaljnije
  • košarka Fer plej Druga liga

    Druga liga: Triler u "Čairu" pripao gostima, Pirot bolji u duelu južnjaka

    U 14. kolu Druge košarkaške lige u mečevima koje su igrali timovi sa juga najuzbudljivije je bilo u "Čairu", gde je Konstantin izgubio od beogradskog Radničkog sa 71:73. I leskovačko Zdravlje je odigralo dobar meč protiv favorizovanog Zemuna, ali je i ono poraženo rezultatom 73:64, dok je u južnjačkom duelu Pirot savladao niški Fer plej gotovo rutinski, sa 89:74.

    detaljnije
  • Konstantin Fer plej košarka

    Druga liga: Južnjački duel Pirotu, Konstantin i Zdravlje domaćini

    Gotova je kratka zimska pauza u Drugoj košarkaškoj ligi, pa će u subotu, 18. januara, ponovo na parket. U pirotskoj hali "Kej" domaći tim dočekaće niški Fer plej, Konstantin će u hali "Čair" biti domaćin trenutno petoplasiranom timu Radnički iz Beograda, a verovatno najteži zadatak imaće leskovačko Zdravlje, koje će u hali "Dubočica" ugostiti drugoplasirani Zemun.

    detaljnije
  • rdnicki

    Završena godina jubileja, pred niškim sportom godina izazova

    Većina niških klubova u kolektivnim sportovima pamtiće 2019. godinu kao utakmicu sa dva različita poluvremena. FK Radnički je u prvom delu bio vicešampion, pa su rezultati postali slabiji, RK Železničar je na jesen podsetio na dobro poznatu rukometnu priču, odbojkaši Niša počeli su u drugom rangu, sada su na drugom mestu Superlige. Sportisti u pojedinačnim sportovima i ove godine donosili su medalje i priznanja, a u olimpijskoj godine sve njih čekaju još veća iskušenja.

    detaljnije
  • Konstantin Fer plej košarka gradski derbi

    Dramatični niški derbi, Konstantin slavio košem u poslednjim sekundama

    Fer plej, koji je gubio tokom celog meča, onda furioznom poslednjom deonicom poveo i Konstantin, koji je 6 sekundi pre kraja postavio konačnih 72:71, viđeni su u niškom derbiju Druge košarkaške lige, odigranom u hali "Čair". Ostala dva predstavnika juga Srbije izgubila su u 13. kolu Druge lige, Zdravlje u Leskovcu od beogradskog Radničkog sa 76:81, a Pirot u Zrenjaninu od Proletera, rezultatom 76:70.

    (1) detaljnije
  • košarka Fer plej

    Druga liga: Zdravlje dočekuje učesnika Kupa Koraća, niški derbi u "Čairu"

    Plasmanom na završni turinir Kupa beogradski Radnički postao je najprijatnije iznenađenje najmasovnijeg takmičenja, a nakon ovog uspeha mora da se vrati ligaškim obavezama pošto u petak, 27. decembra gostuje Zdravlju u leskovačkoj hali "Dubočica". U 13. kolu Druge lige igraće se i niški derbi u subotu, 28. decembra u hali "Čair", a istog dana će zaigrati i četvrti predstavnik juga Pirot, u zrenjaninskog "Kristalnoj dvorani", protiv tamošnjeg Proletera.

    (2) detaljnije
  • Turniri u Beloj Palanci i Babušnici neće se preklapati

    U južnjačkim okršajima pobedili niški Fer plej i Pirot

    U 12. kolu Druge košarkaške lige ekipe sa juga igrale su međusobno, a u oba okršaja slavili su domaćini. U Nišu je Fer plej savladao leskovačko Zdravlje rezultatom 86:81, a Pirot je slavio nad niškim Konstantinom (77:76).

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: