Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Košarkaški savez Srbije

  • Crvena zvezda Kup Radivoja Koraća

    "Žućkova levica" u rukama košarkaša Crvene zvezde - završen Kup Koraća u Nišu

    Četvrti put zaredom, treći put zaredom u Nišu, košarkaši Crvene zvezde osvojili su trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su u finalnoj utakmici u punoj hali "Čair" u Nišu savladali "večitog" rivala Partizan rezultatom 85:79 (15:18, 18:27, 25:19, 17:16).

    (1) detaljnije
  • Crvena zvezda, Partizan

    Crvena zvezda i Partizan večeras u Nišu odlučuju o pobedniku Kupa Radivoja Koraća

    Osmi put Niš će videti "večiti derbi" u finalu Kupa Radivoja Koraća, nacionalnog Kupa koji se 19. put održava u hali "Čair". Kome će pripasti trofej "Žućkova levica" biće poznato kasno večeras jer u 21 sat počinje finale Kupa u kom igraju Crvena zvezda i Partizan. Ulaznica odavno nema, ali ima velikog interesovanja i očekuje se da hala bude puna.

    (1) detaljnije
  • partizan, vojvodina, kup koraca, foto jelena misic 1

    "Večiti derbi" u finalu Kupa Koraća u Nišu - Partizan drugi finalista

    U drugom polufinalu ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu košarkaši Partizana pobedili su novosadsku Vojvodinu rezultatom 80:67. Crno-beli će za trofej "Žućkove levice" igrati protiv Crvene zvezde u subotu, 17. februara.

    (1) detaljnije
  • JLM_5710

    Partizan opravdao ulogu favorita i pobedio Hercegovac na Kupu u Nišu

    Pružio je Hercegovac iz Gajdobre dobar otpor u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ali je Partizan opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19). Crno-beli će u petak, 16. februara igrati polufinale protiv Vojvodine iz Novog Sada.

    detaljnije
  • CRVENA ZVEZDA - RADNICKI  KUP KORACA-10

    Niš - prestonica srpske košarke na četiri dana

    Niš će od srede, 14. februara do subote, 17. februara 19. put u svojoj istoriji biti domaćin završnice nacionalnog Kupa, a za trofej "Žućkove levice" u hali "Čair" boriće se Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP, čačanski Borac, Vojvodina iz Novog Sada, Čačak 94 i Hercegovac iz Gajdobre. Kompleti karata za četvorodnevno košarkaško takmičenje rasprodati su brzo nakon početka prodaje.

    (5) detaljnije
  • Kup Koraća

    Prodaja kompleta za Kup Radivoja Koraća počinje u 13 sati

    Danas od 13 sati počinje onlajn prodaja karata za Kup Radivoja Koraća na sajtu "tickets.rs", objavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj Fejsbuk stranici. Još se ne znaju tačne cene kompleta, osim da će najniža cena biti 5.000 dinara.

    (5) detaljnije
  • Kup Radivoja Koraća

    Sotirovski: Karte za Kup Koraća verovatno od ponedeljka

    Za 10 dana počinje Kup Radivoja Koraća, nacionalni Kup koji će 19. put biti održan u Nišu, a zvaničnih informacija o početku prodaje kompleta karata još nema. Gostujući u jutarnjem programu Belamija gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da misli da će prodaja početi od ponedeljka, 5. februara, a ono što je od ranije poznato - isključivo onlajn.

    (22) detaljnije
  • Kup Koraća, košarka

    Karte za Kup najverovatnije desetak dana pred početak takmičenja

    Još nema zvaničnih informacija o početku prodaje kompleta ulazanica i cenama za Kup Radivoja Koraća, koji će od 14. do 17. februara 19. put biti održan u Nišu, ali kako Južne vesti saznaju, očekuje se da to bude preko sajta Tickets.rs desetak dana pred početak takmičenja.

    (2) detaljnije
  • KUP KOraća

    Kup Koraća u Nišu otvaraju čačanski klubovi, "večiti derbi" moguć u finalu

    Završnicu nacionalnog Kupa za košarkaše, koja će 19. put biti održana u Nišu, otvoriće četvrtfinalni duel između čačanskog Borca i Čačka 94. Taj meč je 14. febuara od 17 sati, a u ostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Crvena zvezda - FMP, Mega - Vojvodina i Partizan - Hercegovac. Informacija o cenama ulaznica i početku prodaje još nema.

    (4) detaljnije
  • Pehar, Kup Radivoja Koraća

    U utorak žreb za Kup Koraća koji se 19. put organizuje u Nišu

    Koje ekipe će se sastati u četvrtfinalnim mečevima završnice nacionalnog kupa za košarkaše, koje će 19. put biti održano u Nišu, odlučiće žreb koji će biti održan u utorak, 23. januara u Beogradu. Još nema informacija o cenama kompleta ulaznica i početku prodaje, ali poznato je da vlada veliko interesovanje za ovaj sportski događaj u Nišu.

    (1) detaljnije
  • Kup Koraća, hala Čair, Niš

    Kup Radivoja Koraća 19. put u Nišu - termin od 14. do 17. februara

    Deveti put od poslednjih 10 izdanja Niš će biti domaćin Kupa Radivoja Koraća koji će biti održan od srede, 14. do subote, 17. februara u hali "Čair". Poznato je šest učesnika od 8, a ekipe sa juga Srbije nemaju šansu da budu među njima. Niš će ove godine 19. put biti domaćin završnice nacionalnog Kupa za košarkaše.

    (11) detaljnije
  • KSS

    Košarkaši Srbije večeras protiv Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva

    Nakon što su u četvrfinalu ubedljivo savladali Izrael, košarkaši Srbije do 18 godina večeras se u polufinalu Evropskog prvenstva sastaju sa reprezentacijom Nemačke. Utakmica se igra u halu Čair u Nišu, a početak je zakazan za 20:30.

    (1) detaljnije
  • Košarka, koš, lopta

    Igrače i članove 6 reprezentacija na EP u Nišu "pokosio" virus, jedan u KC zbog trovanja hranom, ostali čekaju analize

    Nakon problema sa prokišnjavanjem hale "Čair" i neklimatizovanim uslovima u sali Osnovne škole "Mika Antić", novi problemi na košarkaškom Evropskom prvenstvu za juniore koje se održava u Nišu. Brojni igrači i članovi delegacija Finske, Grčke, Litvanije, Slovenije, Španije i Turske imaju simptome virusne infekcije, objavila je Svetska kuća košarke (FIBA). Iz Košarkaškog saveza Srbije kažu da će se zvanično oglasiti nakon lekarskih analiza i rezultata. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš kažu da se jedan igrač javio zbog trovanja hranom, a ostali igrači su bili pod nadzorom lekara reprezentacija.

    (35) detaljnije
  • OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde

    Grad uveo izvođača radova u školu "Mika Antić"

    Na početku konferencije za medije, čiji je poziv objavljen na zvaničnom sajtu Grada manje od četiri sata od događaja, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da smatra da je važno da obavesti novinare da su juče uveli izvođača radova u školu "Mika Antić", čija rekonstrukcija košta oko 300.000 evra, ali i da će deo od prodatih ulaznica ići u humanitarne svrhe.

    detaljnije
  • Kup Koraća

    Novac od košarkaških kupova i za Rovče, klubove, Sportski savez, RKSIS, lopte za škole

    Od 27,8 miliona dinara koliko je odvojeno za organizaciju dva košarkaška kupa "Radivoj Korać" i "Milan Ciga Vasojević", od čega 12 miliona dinara iz budžeta Niša, nakon svih rashoda ostalo je oko 13,7 miliona dinara, prema podacima koje su predstavili gradonačelnica Dragana Sotirovski i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović. Taj novac će, prema rečima Sotirovski, biti odvojen za rekonstrukciju Rovčeta, organizaciju Evropskog prvenstva za juniore, izgradnju terena, Sportski savez Niša (1,6), košarkaške klubove, Regionalni košarkaški savez istočne Srbije (300.000) i sportsku opremu za škole.

    (7) detaljnije
  • crvena zvezda, kraljevo, kup milan ciga vasojevic, foto jelena misic 3

    Repriza prošlogodišnjeg finala u borbi za trofej Kupa "Milan Ciga Vasojević"

    Košarkašice Art Basketa i Crvene zvezde, kao i prošle godine na istom mestu, boriće se za trofej pobednika Kupa "Milan Ciga Vasojević" koji se održava u hali "Čair" u Nišu. Art Basket je bio bolji od Partizana rezultatom 92:76 (17:17, 19:18, 32:17, 24:24), dok je Crvena zvezda savladala Kraljevo rezultatom 64:57 (20:11, 18:16, 14:16, 12:14). Finale je večeras od 20 sati u niškoj hali.

    detaljnije
  • Kup Milan Ciga Vasojevic, zreb, foto KSS 1

    Održan žreb za košarkaški Kup za žene, Niš ima predstavnika na Mini-kupu

    U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu održan je žreb za završni turnir ženskog Kupa "Milan Ciga Vasojević", koji će 19. i 20. marta biti održan u hali "Čair" u Nišu. U prvom polufinalu igraju Art Basket i Partizan, a u drugom Crvena zvezda i Kraljevo. Na Mini-kupu, gde će igrati pionirke, učestvuje i Student iz Niša.

    (7) detaljnije
  • 20230218_130734

    Svetislav Pešić: Popularnost košarke u Srbiji ne prati potencijal, mladi igrači nemaju adekvatnu ligu za razvoj

    Kao uvod u večerašnje finale Kupa Radivoja Koraća u kome će se od 21 sat u hali ”Čair” sastati Crvena zvezda i Mega bila je i diskusija selektora košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića koji kaže da je košarka u Srbiji izuzetno popularna, ali da i pored toga ima sve manje mladih i talentovanih igrača. Kao jedan od razloga za to popularni Kari istakao je činjenicu da Srbija nema jaku košarkašku ligu u kojoj bi mladi igrači i treneri mogli da se ravijaju.

    (12) detaljnije
  • Kup Koraća 2018 hala Čair

    Grad Niš obećao glamuroznu organizaciju Kupa Koraća

    Značajan novac iz budžeta Grada kako bi organizacija bila glamurozna, kotizacija veća od propisane, koktel kod gradonačelnice, boravak predstavnika KSS-a, dodatni i specijalni program tokom i nakon utakmica, uključivanje gradskih službi, VIP saloni sa osveženjem, ogroman broj ljudi u stafu, hostese, pokloni, nagrade za igrače, dodatni treninzi u drugim halama, angažovanje vojnog orkestra, poznatih umetnika i izvođača, samo su deo ponude koju je Grad, preko gradonačelnice Dragane Sotirovski, dostavio Košarkaškom savezu Srbije kako bi organizaovao Kup Koraća naredne dve godine.

    (10) detaljnije
  • KUP KOraća

    Niš želi organizaciju Kupa Koraća i 2023, ali se čeka KSS

    Grad koji je rekorder po organizaciji nacionalnog Kupa možda i naredne godine bude domaćin završnog turnira Kupa Radivoja Koraća. Niš je aplicirao da bude 18. put domaćin, rekla je na sednici Skupštine gradonačelnica Dragana Sotirovski, a odluku o organizaciji doneće Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije.

    (20) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: