Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Liga Evrope

  • Radnički

    Ajntraht potencijalni rival Radničkom u drugom kolu Lige Evrope

    Veče pre izvlačenja parova za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, Evropska kuća fudbala skratila je spisak potencijalnih rivala, pa će niški Radnički, ako prođe prvo kolo, u drugom igrati protiv nemačkog Ajntrahta, Gabale iz Azerbejdžana, Malatija iz Turske, finskog Inter Turkua, danskog Brondbija, Zete iz Crne Gore ili Fehervara iz Mađarske. Radnički će ipak biti domaćin u prvom meču prvog kola.

    detaljnije
  • Radnički

    Radnički igra protiv Flore iz Talina u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

    Za prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope niški Radnički će se boriti sa klubom Flora iz Talina, odlučio je žreb, a u prvom meču, zakazanom za 11. jul, Nišlije će biti domaćini. Revanš u Estoniji je na programu 18. jula.

    (2) detaljnije
  • Haskić Mrkić Radnički Gzira

    UEFA skratila spisak potencijalnih rivala Radničkog, žreb u utorak

    Da li će niški Radnički, kao na startu prošlosezonskih kvalifikacija za Ligu Evrope, igrati protiv Gzire sa Malte ili će protivnik biti možda OFK Titograd iz Crne Gore, Flora iz Estonije, Torpedo Kutaisi iz Gruzije ili pobednik duela pretkola Sant Đulija-Europa, biće poznato na žrebu koji je u Nionu u utorak 18. juna od 15:30.

    (2) detaljnije
  • Radnički Caki Drinčić Todorovski Ranđelović Nikodijević

    Radnički kreće od prvog kola Lige Evrope, poznati potencijalni rivali

    Trijumf Partizana u Kupu presudio je da fudbaleri niškog Radničkog, vicešampiona Srbije, kao i prošle godine krenu od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Na spisku od 37 poznatih imena su i prošlogodišnji rival Gzira sa Malte, mađarski Debrecin i Honved i bivši šampion Rumunije Univerzitatea Krajova.

    (4) detaljnije
  • kinezis-judo.jpg

    Kinezis peti u Ligi Evrope

    U prvom nastupu u Ligi Evrope, drugom najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, džudisti Kinezisa iz Niša zauzeli su peto mesto. U polufinalu niški tim je poražen od novog osvajača Lige Evrope.

    detaljnije
  • DSC-8385

    Džudisti Kinezisa u subotu biju evropske bitke

    Takmičenje u Ligi Evrope džudisti Kinezisa iz Niša počinju u subotu, 8. decembra kada će u konkurenciji timova iz Francuske, Rusije, Gruzije, Nemačke, Rumunije, Italije i Češke pokušati da ponovi ili nadmaši uspeh iz 2016. godine kada su bili peti u Ligi šampiona.

    (1) detaljnije
  • ivezic-i-nurkic.jpg

    Kinezis pojačan strancima se sprema za Ligu Evrope

    Drugi put u svojoj istoriji takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša nastupiće u evropskom klupskom takmičenju jer će se 8. decembra nadmetati u Ligi Evrope protiv jedanaest ekipa iz Francuske, Rusije, Gruzije, Nemačke, Rumunije, Italije i Češke. Trener niškog kluba Nikola Milošević očekuje vrhunske borbe.

    (3) detaljnije
  • Meraklije Radnički Makabi

    Lalatović: Nismo se obrukali, dogodine zapaženija uloga u Evropi

    Remijem sa Makabijem završio je Radnički učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na “Čairu” je desetak hiljada gledalaca imalo prilike da vidi veliku borbu, a trener Nenad Lalatović rekao je da smatra da se nisu obrukali i da je potrebno zadržati ovaj sastav, dovesti par pojačanja, pa da sledeće sezone niški klub imao zapaženiju ulogu u Evropi.

    (7) detaljnije
  • Radnički Makabi

    Dva gola u mreži Makabija ipak nedovoljna za prolaz Radničkog

    Za četiri minuta primio je Radnički dva gola, što im je "zapečatilo sudbinu" i stalo na put iznenađenju i plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Niški fudbalski klub na stadionu "Čair" prikazao je lep fudbal pred desetak hiljada navijača, postigao dva gola i remizirao sa Makabijem (2:2), ali nije uspeo da ode korak dalje. Zaostatak od 2:0 iz prvog meča ipak je bio nedostižan za niški sastav.

    (23) detaljnije
  • radnicki

    Rajković: Makabiju će biti teško pred punim tribinama "Čaira"

    Večeras od 21 sat na stadionu "Čair" počinje revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između niškog Radničkog i Makabija, a nakon pobede od 2:0 u prvom susretu golman tima iz Izraela Predrag Rajković očekuje pun stadion i da njegov tim prođe dalje.

    detaljnije
  • Radnički Gzira

    Mićić: Garantujemo pobedu nad Makabijem

    Iako svesni toga koliko je Makabi jak rival i da im nikako neće biti lako da u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sustignu zaostatak od dva gola, u Radničkom su veoma optimistični. Tako prvotimac Dušan Mićić prenosi stav svih igrača i kaže da 2. avgusta garantuju pobedu na “Čairu”, dok je oporavljeni trener Nenad Lalatović rekao da veruje u čuda koja se dešavaju ako verujete u njih.

    (6) detaljnije
  • Radnički Gzira

    Termin duela Radničkog i Makabija pomeren za sat vremena kasnije

    Iako je prvobitno trebalo da se revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Radničkog i Makabija igra u četvrtak, 2. avgusta od 20 sati, kažu u Radničkom, ovaj okršaj pomeren je za sat vremena kasnije, pa će se igrati od 21 sat.

    (7) detaljnije
  • Radnički Proleter

    Od sutra počinje prodaja karata za duel Radničkog i Makabija

    Od subote, 28. jula, kažu u Radničkom, na sajtu "Tiketlajn" moći će da se kupe ulaznice za meč koji niški sastav igra protiv Makabija u četvrtak, 2. avgusta od 20 sati. Dan kasnije, karte za okršaj drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope moći će da se nabave i na biletarnici hale “Čair”.

    (3) detaljnije
  • fk-radnicki-stadion-cair,-maj-2018,-foto-vanja-keser-jv

    Radnički se "držao" protiv Makabija, ali izgubio

    Iako je Makabi dosta napadao i pritiskao Radnički tokom prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, NIšlije su odolevale, pogotovu tokom prvog poluvremena, koje se završilo bez golova. Ipak, u nastavku su poklekle i primile dva gola, doduše jedan nakon penala, te će u revanšu na "Čairu" morati da "jure" zaostatak.

    (33) detaljnije
  • fk radnicki

    Radnički protiv Makabija: Za dobar rezultat i nadu u podvig na "Čairu"

    Veruju u Radničkom da mogu do dobrog rezultata danas u Netanji gde će od 19 sati zaigrati protiv Makabija, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Prema najavama iz Izraela, Nišlije očekuje "paklena atmosfera" od strane domaćih navijača.

    (1) detaljnije
  • radnički

    Nišlije krenule za Izrael, u Radničkom optimistični pred Makabi

    Ekipa Radničkog iz Niša, koja se posle 35 godina našla u nekom evropskom takmičenju i uspešno prebrodila prvu prepreku, sada se zaputila u naredni pohod - na meč sa Makabijem u Izraelu. Radnički će svoj prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigrati u četvrtak, 26. jula od 19 sati.

    (4) detaljnije
  • radnički makabi narodne novine

    Duel Makabija i Radničkog kao repriza utakmice od pre 68 godina

    Ostalo je još dva dana do meča Radničkog i Makabija u Izraelu, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, posle nedelju dana sledi i revanš u Nišu. Dosta se u poslednje vreme analizirao tim iz Tel Aviva, ali ono što je malo poznato je da su se ove ekipe već susrele jednom, pre 68 godina. Tada je Makabi, po oceni reportera Narodnih novina, “igrao fudbal bečke škole” i imao igrače koji su bili “dobro građeni, sa dobrom fizičkom kondicijom”.

    (1) detaljnije
  • fk radnicki

    Ako prođe Makabi, Radnički putuje u Jermeniju ili Kazahstan

    Ukoliko savlada Makabi Tel Aviv u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, koje se igra 26. jula i 2. avgusta, Fudbalski klub Radnički će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela između kazahstanskog Tobola ili Pjunika iz Jermenije.

    (5) detaljnije
  • fk radnicki

    Makabi sledeći rival Radničkog u Ligi Evrope

    Izraelski grad Tel Aviv sledeća je stanica Radničkog u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto je Makabi savladao mađarski Ferencvaroš i zakazao duel sa fudbalerima iz Niša. Prvi meč igraće se u Tel Avivu u četvrtak, 26. jula, dok je revanš na “Čairu” zakazan za nedelju dana kasnije.

    (11) detaljnije
  • Haskić Mrkić Radnički Gzira

    Radnički bez primljenog gola prošao u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

    Ukupnim rezultatom 5:0, bez primljenog gola, Radnički se plasirao u drugo kolo Lige Evrope, gde ga očekuje pobednik duela Ferencvaroš - Makabi Tel Aviv. Gzira je Nišlije daleko više namučio na svom stadionu, nego što je to bila situacija na "Čairu", ali daleko od toga da je ugrozio plasman svojih gostiju u narednu fazu, s obzirom na to da se utakmica na Malti završila sa 0:1.

    (16) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: