Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 15. 5. 2016.

| Sport

Naisa na bod od vicešampionske titule

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
HristinaNedeljkovic.jpg
Nedeljkovićeva je odigrala maestralno u finišu utakmice; foto: Vanja Keser

Rukometašice Naise savladale su u pretposlednjem kolu plej-ofa Superlige novog šampiona zemlje ekipu Izvora rezultatom 35:34 (18:17), pa će im u poslednjem kolu biti dovoljan remi protiv Železničara u Inđiji kako bi sezonu završile na 2. mestu.

Drugi put u poslednjih mesec dana Nišlijke su savladale favorizovanu ekipu iz Aranđelovca, doduše oba meča bila su bez rezultatskog značaja, ali to ne umanjuje mnogo uspeh mlade niške ekipe, jer je Izvor sastavljen od iskusnih i prekaljenih rukometašica i potpuno dominantan čitave sezone.


Dobar start Naise

Nakon početnog odmeravanja snaga u kome su se ekipe smenjivale u vođstvu, domaći sastav je serijom od 5:0 stekao odličnih 9:4 u 13. minutu. Čitava napadačka postava bila je izuzetno nadahnuta, pa gošće nisu znale sa koje pozicije im preti veća opasnost.

490x370-800x600-Naisa3103 Sezona iznad svih mogućnosti; foto: Vanja Keser

Celo prvo poluvreme obe ekipe demonstrirale su brz i moderan rukomet, sa mnoštvo golova, a u takvom tempu domaće su čuvale rezultatski suficit na svom kontu do pred odlazak na desetominutni odmor.

Tada se na golu Izvora razbranila bivša članica Naise Ana Kačarević, a u napadu su nezaustavljive bile Danilović, Rabata i Tomković, pa su rukometašice iz Aranđelovca do poluvremena istopile prednost Naise, koja je na poluvremenu bila +1 - 18:17.


Projektil Nedeljkovićeve za pobedu

Čitavo drugo poluvreme obilovalo je neizvesnošću - izabranice Svetislava Jovanovića konstantno su bile u minimalnom vođstvu, ali je gostujući tim uporno disao za vratom, pa je pobednik bukvalno odlučen u poslednjem napadu.

Prednost Naise kretala se od jednog do tri gola viška, a treba istaći da je u završnici briljirala i u stilu pravog kapitena svoju ekipu vodila Hristina Nedeljković. Sa 4 pogotka u poslednja 10 minuta 21-godišnja rukometašica niškog kluba bilja je ključni faktor u pobedi svoje ekipe, ali ne treba umanjiti učinak Đoković, Radović i Stefanović, koje su čitav meč iznele najveći teret pre svega u napadu.

Pri rezultatu 34:32 za niški tim, Izvor je preko Danilovićeve i Tomkovićeve poravnao rezultat, a u odlučujućem napadu je posle izrađene akcije Nedeljkovićeva naskočila sa 9 metara i preko 2 igračice ispalila projektil, koji Kačarevićeva nije bila ni blizu da odbrani.

U poslednjem napadu aranđelovačke rukometašice su se spetljale, domaće im ukrale loptu, nakon čega je usledilo veliko slavlje niških igračica - 35:34.


Jovanović: Dva velika boda

SvetislavJovanovic Njegove igračice više želele pobedu; foto: Vanja Keser

Strateg niškog tima Svetislav Jovanović istakao je da je njegova ekipa ostvarila veliku i jako bitnu pobedu nad aranđelovačkim timom.

Možda smo mogli utakmicu da rešimo ranije, kada smo vodili sa 3 gola prednosti, ali Izvor je ekipa koja se očas posla vrati u meč. Pobedile smo jaču ekipu, koja ima izuzetno kvalitetne igračice, ali mislim da smo zaslužili pobedu - istakao je on.

Hristina Nedeljković bila je, takođe, prezadovoljna pobedom.

Mislim da je ova pobeda kruna onog što smo uradili cele sezone. Hvala saigračima što su ostavile srce na teren - kratko je prokomentarisala veliku pobedu svog tima.

U poslednjem kolu Nišlijke gostuju u Inđiji ekipi Železničara, dok će Izvor na svom terenu dočekati kragujevački Radnički.

NAISA - IZVOR 35:34 (18:17)

HALA: Čair, Niš

SUDIJE: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin)

SEDMERCI: Naisa 2 (2), Izvor 6 (4)

ISKLjUČENjA: Naisa 6, Izvor 8 minuta

NAISA: Popović 6 odbrana, Petković 4 odbrane, Nikolić, Veljković 2, Karalić, Pešić 1, Stefanović 6, Đoković 7, Radović 7, Nedeljković 8 (2), Zdravković, Mitrović, Jevtović, Milojević 4, Tanasković

IZVOR: Karić 2 odbrane, Kačarević 12 odbrana, Kojić 1, Preković, Radoičić 1, Anić 2 (1), Ilić 3, Rabata 5, Mrlješ, Tomković 8, Rajović 4, Grbić, Đoković, Danilović 7 (3), Stefanović, Petrović 3

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: