Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:42, 16. 2. 2011.

| Sport

Naisa u četvrtfinalu Kupa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: europamester.dk

NIŠ – U osmini finala Kupa Srbije rukometašice Naise pobedile Maks sport rezultatom 36:18. Crveni Krst izgubio od Radničkog sa 41:23.

Naisa – Maks sport 36:18 (21:13)

Naisa: Jovanović 5 odbrana, Tatalović 10 odbrana (1 sedmerac), Ćosić 2, Turanjanin 2, Tošković 6, Lapajne 2, Stankovski 2, Stefanović, Petrović 1, Filipović J, Stoiljković 10 (3), Filipović M. 7, Tasić 4, Marković.

Sedmerci: 3/4
Isključenja: -

Maks sport: Misailović 2 odbrane (1), Đilas 7 odbrana, Bogdanović 1 (1), Vranjevac 6 (1), Petrović 1, Milić 1, Jovanović 5, Vujković 3 (1), Vojvodić, Bursać, Miličić 1, Obradović, Miletić, Gudurić.

Sedmerci: 3/5
Isključenja: 14 minuta

Rukometašice Naise nisu dozvolile da se ponovi iznenađenje iz prvenstva i dosta lako pobedile ekipu Maks sporta. Naisa je dobro ušla u susret i povela sa 3:1 u 4. minutu. Gošće su uspele da izjednače u 8. minutu na 4:4, pa još jednom u 11. minutu na 5:5 i to je bilo sve što su pružile u sali OŠ „Dušan Radović“. Niška ekipa je najviše napadala preko Jovane Stroiljković, manje je grešila i bolje koristila kontre i tako se plasirale u četvrfinale Kupa.

- Prvenstveni meč smo igrali bez Tatalovićeve i Ćosićeve, pa smo bili oslabljeni. Maks sport sada nije došao u najjačem sastavu, pa smo znali kako da rutinski završimo utakmicu. U žrebu nemamo sreće, pa ćemo najverovatnije u četvrtfinalu igrati ponovo protiv Knjaza. Treba da se spremimo i za to i da obezbedimo polufinale – rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

U četvrtfinalu će se sastati sa Knjaz Milošem.



Crveni Krst – Radnički 23:41 (12:18)

Crveni Krst: Stanić M 13 odbrana, Stanić S, Jovanović 5, Mitrović, Stanojević 1, Pejčić S, Vuksanović, Pejčić D. 5 (2), Jevtić, Đorđević 2, Stoičkov, Kričak 2, Cvetković 2, Đorđević 6.

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 2 min.

Radnički: Živković 11 odbrana, Kolundžić N. 8 odbrana, Milovanović 7, Petrović, Pajić 4, Božović 6, Savić 2, Jokanović, Kolundžić T. 3, Čović 6, Kostić 9, Varda 3, Jović 1.

Sedmerci: -
Isključenja: 4 minuta

Drugi niški tim u osmini finala Kupa za rukometašice Crveni Krst nije uspeo da se plasira među osam najboljih ekipa. Ekipa iz Druge lige poražena je na svom terenu od superligaša i višestrukog prvaka Radničkog iz Beograda. Gošće su od starta susreta imale vođstvo, a Crveni Krst je u 15. minutu došao na gol zaostatka (7:8), ali je do 24. minuta Radnički napravio seriju od 6:0. Ni u drugom poluvremenu domaćin nije imao šansi jer je Radnički samo uvećavao prednost. U 51. minutu Beograđanke su vodile sa 30:20, a Crveni Krst do kraja nije imao priliku ni da se približi rivalu.

- Poraz je bio očekivan, ali ne baš velikom razlikom. Pokazalo se da smo tek na početku priprema. Radnički je imao više snage, bio je i spremniji. Nismo razočarani, ali mogli smo i bolje – rekao je Nebojša Veljković, sekretar kluba.

Radnički će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom meča Vrnjačka Banja – Bačka Palanka Nopal, koji se igra 23. februara.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dortmund

    20:55 // 16. 2. 2011.

    bravo za expresno brze vesti na sajtu.to je profi novinarstvo,svaka cast!!!

    A sada na Knjaz za polufinale!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: