Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:51, 25. 11. 2013.

| Sport

Novaković ostao predsednik Železničara

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
prokic-martinovic-novakovic-zeleznicar.jpg
Siniša Prokić, potpredsednik kluba, Zoran Martinović, predsednik Skupštine i Igor Novaković, predsednik Železničara na sednici Skupštine

Na večerašnjoj sednici Skupštine Rukometnog kluba Železničar jednoglasno je odbijena ostavka predsednika Igora Novakovića, tako da on ostaje na čelnoj funkciji „Želje“.

Istovremeno, Skupština je usvojila zaključak kojim se sugeriše Upravnom odboru kluba da ne prihvati ni ostavku potpredsednika Siniše Prokića, budući da je to u nadležnosti Upravnog odbora.

Prethodno, predsednik Skupštine Železničara Zoran Martinović pročitao je pisane ostavke Novakovića i Prokića, koje su oni, neočekivano, podneli pre nekoliko nedelja, ali i stav sa sastanka Upravnog odbora, održanog 18. novembra, kojim se traži od delegata Skupštine da te odluke ne prihvate.

Uz prezauzetost, koju je naveo kao glavni razlog u svojoj pisanoj ostavci, Novaković je rekao i ovo:

- Ne bih da detaljišem, ali bilo je određenih političkih pritisaka da iz Upravnog odbora izbacim Sinišu Prokića. Ja se svojih prijatelja ne odričem, svoje saradnike ne puštam niz vodu, posebno kada se radi o Prokiću, jer svi uspesi koje je klub postigao ove godine mnogo su više njegovi i direktora Slobodana Milosavljevića, nego moji. Ne verujem da će do toga doći, ali upozoravam vas da postoji mala opasnost da se jedan deo finansijskih sredstava ne prebacuje klubu ako uprava ostane u ovom sastavu. Zato dobro razmislite o svemu, ali ja bez Proke dalje ne idem - poručio je Igor Novaković, nakon čega je dobio nepodeljenu podršku delegata Skupštine.

U prvom delu sednice usvojen je finansijski i tamčarski izveštaj za period između dve Skupštine. Novaković je izvestio delegate da je klub u periodu od 1. januara do 4. novembra 2013. godine prihodovao 21.150.159 dinara, a da su rashodi iznosili 20.661.307 dinara.

- Pozitivno smo finansijski poslovali, ali detaljan finansijski izveštaj koji je urađen prilično je obeshrabrujući, jer stalno pristižu neka zaostala dugovanja iz prošlosti i najcrnja procena kaže da bi ukupni dugovi kluba mogli da iznose i do 20 miliona dinara - dodao je Novaković.

O takmičarskim rezultatima govorili su Slobodan Milosavljević, Siniša Prokić i sam Novaković. Konstatovano je da je klub od minus dva boda sa polusezone prethodnog prvenstva stigao do titule jesenjeg prvaka u aktuelnoj Superligi, da je na pragu plasmana u plej-of, gde će se boriti za plasman u evro-kupove i regionalnu SEHA ligu, ali da za to mora da se pojača najmanje dvojicom igrača.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zelja

    01:39 // 28. 11. 2013.

    naprednjaci, nista valjda pomislili da ce vam ostaviti titulu dase kitite njom. kad napravite rezultat, javite se

  • Boban

    22:30 // 27. 11. 2013.

    Mnogo je providan ovaj Novakovic.Nedavno je kao bio neinformisan,sada podnosi ostavku a dogovorio da mu je kao ne prihvate itd.Pa ako si resio da ides idi ko moze da ti zabrani.Ovo su gluposti za decu

  • milan

    13:44 // 27. 11. 2013.

    Novakovic,dobar sportista ,vidi se odmah.Posten,zna se,.Da li u Zelji postoji kontrola DOPINGA,videcemo.Objasni nam to kod Lore na ntv,tu si najbolji. Naravno jos jedna laz kadra SPS i burazera im.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: