Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Plivački klub Niš 2005

  • Tomislav Okičić

    Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu posle 12 godina dobija novog dekana

    Na sednici Nastavno-naučnog veća, održanoj pre nedelju dana, za novog dekana predložen je Tomislav Okičić, koji je na tu funkciju izabran tajnim glasanjem na sednici Saveta fakulteta. Redovni profesor na predmetu Plivanje i zastupnik Plivačkog kluba Niš 2005, kluba od posebnog značaja za Grad, zvanično će preuzeti funkciju 1. oktobra ove godine, a naslediće Milovana Bratića koji je bio na čelu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja 12 godina.

    (11) detaljnije
  • Plivanje

    Sutra u Nišu počinje Prvenstvo Srbije u plivanju

    Na bazenima SC "Čair" od sutra 29. jula do nedelje 1. avgusta biće održano Prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, juniore, a plivači će se takmičiti i u apsolutnoj konkurenciji. Na takmičenju se očekuje 513 najboljih plivača iz 42 kluba.

    (1) detaljnije
  • Webp.net-resizeimage (12)

    Niška plivačica peta na evropskoj listi, sa 13 godina osvojila oko 130 medalja

    Mlada niška plivačica Sara Bogojević sa svojih 13 godina ima oko 130 medalja, a od ove godine nalazi se na petom mestu zvanične evropske liste u kategoriji kadeta. Ističe da su joj državne nagrade najdraže, a novi cilj joj je da naredne godine obori norme za veća takmičenja.

    (3) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • Nina Stanisavljević

    Plivači sa juga uspešni na Letnjem prvenstvu, Leskovčanka sa 11 medalja najubedljivija

    Na Letnjem prvenstvu Srbije za juniore mladi plivači sa juga Srbije, iz tri niška i jednog leskovačkog kluba, osvojili su 36 medalja. Najviše odličja ponela je Leskovčanka Nina Stanisavljević iz Dubočice koja se 11 puta popela na postolje, a čak 9 puta na najviše.

    detaljnije
  • 61932872-2065935720373027-3828199076428513280-n

    Plivači "Svetog Nikole" najuspešniji na mitingu u Nišu

    Sa 19 zlatnih medalja, 17 srebrnih i 22 bronzane takmičari Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša bili su najuspešniji na 16. Međunarodnom mitingu "Trofej cara Konstantina" čiji su bili domaćini. Medalje na ovom turniru osvojili su i takmičari drugih klubova sa juga Srbije - leskovačkih Dubočice i Leskovca, niških Naisusa i Niš 2005 i Svetog Save iz Pirota.

    detaljnije
  • Plivanje

    Nišlije najbolje na plivačkom Kupu Niša

    Sa 54 osvojene medalje takmičari Plivačkog kluba Niš 2005 osvojili su prvo mesto u ekipnom plasmanu na 10. Međunarodnom mitingu Kup Niša, čiji su bili i domaćin na bazenu "Čair". Drugo mesto zauzeli su plivači niškog Svetog Nikole, a treće leskovačke Dubočice.

    detaljnije
  • Plivanje

    "Dubočica" ugostila plivače iz 5 zemalja, južnjaci dominantni

    Skoro 400 plivača iz Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije nadmetalo se na leskovačkom bazenu “Dubočica”. Klubovi sa juga zemlje Sveti Nikola, Niš 2005, Leskovac i Dubočica imali su predstavnike među najboljima u gotovo svakoj od starosnih kategorija.

    detaljnije
  • Plivanje

    Plivačima dva niška kluba 17 medalja u Kragujevcu

    Iz Grčke, Bugarske i sa svih strana Srbije pristigli su plivači u Kragujevac, gde se održao Novogodišnji kup, a među njima takmičari dva niška kluba Svetog Nikole i Niša 2005 izborili su se za 17 medalja. Sa dve zlatne medalje, Bogdan Mitić proglašen je za najboljeg među 8-godišnjacima.

    detaljnije
  • plivanje.jpg

    Mladi plivači Dubočice pokupili medalje u Kragujevcu

    Iz Bosne i Hercegovine i Srbije 680 mladih plivača sjatilo se u Kragujevac, gde su se nadmetali na mitingu “Kup Kragujevca”. Najuspešniji od 39 klubova na ovom takmičenju bio je tim leskovačke Dubočice sa 43 medalje, a odličja su osvojila i ostala tri predstavnika juga Srbije - Leskovac, Niš 2005 i Sveti Nikola.

    detaljnije
  • Plivanje

    Plivačima iz Niša i Leskovca 39 medalja na Prvenstvu Srbije

    Letnje prvenstvo za juniore okupilo je u Kragujevcu najbolje plivače u Srbiji, više od 300 njih, a u tolikoj konkurenciji plivači iz Niša i Leskovca osvojili su pregršt medalja, ali i oborili nekoliko rekorda. Leskovačka Dubočica najbolje je prošla što se tiče južnjaka, pošto je bila ekipno četvrta u Srbiji, sa 26 osvojenih medalja.

    detaljnije
  • Plivanje

    Za niške plivače 9 medalja u Banja Luci

    Fenerbahče, Galatasaraj, te klubovi iz Kanade, Meksika i Kolumbije poslali su svoje plivače za takmičenje u Banja Luku, koje važi za jedno od najjačih u regionu. Među više od 400 plivača iz 11 zemalja našli su se i takmičari niških klubova Sveti Nikola i Niš, koji su se okitili sa 9 medalja.

    detaljnije
  • Plivanje ilustracija bazen

    Leskovčanin oborio državni rekord, Nišlijka najbolja u Kragujevcu

    Na međunarodnom plivačkom mitingu u Kragujevcu, Bratislav Pešić iz Leskovca postavio je novi državni rekord za plivače do 14 godina, dok je Nišlijka Jovana Mitić proglašena za najbolju plivačicu, zbog osvojena 4 zlatna odličja. Sva četiri kluba sa juga Srbije Dubočica, Leskovac, Niš i Sveti Nikola imaju zbog čega da se vrate kućama zadovoljni, s obzirom na to da su doneli pregršt medalja.

    detaljnije
  • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

    Dvojica Nišlija postala državni prvaci u plivanju

    Gotovo 350 plivača iz 45 srpskih klubova želelo je ovog vikenda da se okiti titulom prvaka Srbije, ali je samo nekolicini to i pošlo za rukom. Među njima se nalaze i dvojica Nišlija. Sem šampiona Andrije Petkovića i Luke Vukotića, još petoro plivača vratilo se sa medaljama u Niš.

    detaljnije
  • Plivanje ilustracija

    Preko 90 medalja za niške i leskovačke plivače u Kragujevcu

    Najbolji klub u prvom kolu letnjeg prvenstva Centralne Srbije bila je Dubočica iz Leskovca, dok je 2. mesto osvojio Niš 2005. Takmičenje održano u Kragujevcu bilo je uspešno i za ostale južnjake, pa je tako klub Sveti Nikola osvojio 21 medalju i tako se pozicionirao kao 4. najbolji, dok je Leskovac bio 9.

    detaljnije
  • Andrija Petković i Jovana Mitić osvojili trofeje Car Konstantin na bazenu Čair

    Dvoje Nišlija osvojilo Trofej Cara Konstantina

    Skoro 200 plivača iz Srbije, Bugarske i Makedonije takmičilo se na bazenu “Čair”, a najuspešnije bile su Nišlije Andrija Petković i Jovana Mitić. Što se tiče ekipnog plasmana, ubedljivo najviše medalja odneli su plivači leskovačke Dubočice - njih 43.

    detaljnije
  • Ilustracija plivanje flickr

    Brojne medalje za plivače iz Leskovca i Niša na međunarodnom takmičenju

    U Banjaluci je održan prestižni međunarodni miting, a plivači klubova Niš, Sveti Nikola i Dubočica osvojili su ukupno 48 medalja. Ovaj uspeh još i više dobija na težini, kada se zna da su na takmičenju nastupila velika imena ovog sporta, poput olimpijaca Čabe Silađija i Velimira Stjepanovića.

    (1) detaljnije
  • Leskovac, Dubočica i Niš zauzeli su od 6. do 8. mesta; foto: Dimitrije Didić

    Leskovčani i Nišlije osvojili medalje na međunarodnom plivačkom mitingu

    Oko 450 plivača se ovog vikenda takmičilo na internacionalnom mitingu u Kragujevcu, a među njima i članovi 4 kluba sa juga Srbije: Dubočica i Leskovac iz istoimenog grada, kao i Sveti Nikola i Niš, a osvojili su ukopno 50 medalja.

    (3) detaljnije
  • plivanje.jpg

    Školsko republičko prvenstvo u plivanju u Nišu

    Na bazenima SC Čair u petak 13. maja biće organizovano Prvenstvo Republike Srbije u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele zemlje, sa početkom u 9:30 sati.  

    detaljnije
  • nemanja-tadic.jpg

    Nišlija isplivao B normu za Paraolimpijadu

    Isplivavši 100 metara leđnim stilom za 1:11:09 plivač sa invaliditetom iz Niša Nemanja Tadić ostvario je B normu za Paraolimpijadu u Rio de Žaneiru i A normu za Evropsko prvenstvo u Portugalu.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: