Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rukometni klub Naisa

  • Olivera Nikolić, Naisa

    Rukometašice Naise osvojile bod protiv favorita

    U prvom zvaničnom meču u 2023. godini rukometašice Naise iz Niša odigrale su nerešeno (20:20) sa trenutno drugoplasiranim Bekamentom u Arađelovcu. Meč 12. kola ARKUS lige pokazao je veliku borbu obe ekipe, a domaćin je u proseku na svakih 5 minuta imao i sedmerac. Nišlijke za dva dana očekuje takmičenje u Kupu.

    (1) detaljnije
  • zrk naisa, nis, foto jv jelena misic

    Rukometašice Naise spremaju se za nastavak sezone sa novim trenerom

    Do nastavka sezone u ARKUS ligi rukometašice Naise iz Niša vredno rade pod budnim okom novog trenera Slavka Krnjajca koji je preuzeo ekipu nakon odlaska Đorđa Teodorovića u leskovačku Dubočicu. Igračice, kako kaže Krnjajac, vredno rade, a kakve su na terenu videće se u četvrtak, 19. januara kada je prva kontrolna utakmica.

    (4) detaljnije
  • rk topličanin

    Poznati rivali timova sa juga u pretkolu Kupa Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji

    Poznati su rivali klubova su juga Srbije u pretkolu rukometnog Kupa Srbije, pa je žrebom odlučeno da se RK Topličanin iz Prokuplja sastane sa RK Šamot 65 iz Aranđelovca, dok će leskovačka Dubočica odmeriti snage sa ekipom RK Ub, liderom na tabeli Super B lige sever. U ženskoj konkurenciji komšiski derbi, rukometašice Topličanina igraju sa niškom Naisom.

    (1) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 2

    Rukometaši Dubočice pobedom u Kikindi završili 2022. godinu, porazi Topličanina i Naise

    Uspeli su rukometaši Dubočice 54 da prvi deo sezone završe pobedom, jer su u 13. kolu Arkus lige na gostovanju u Kikindi slavili rezultatom 29:24 (16:9). Za razliku od Leskovčana, ekipa Topličanina je sa 35:22 (16:8) ubedljivo poražena od zrenjaninskog Proletera, a neuspeh su doživele i rukometašice Naise, od kojih je u Kragujevcu bio uspešniji Radnički (30:28).

    detaljnije
  • Olivera Nikolić, Naisa

    Naisa pobedila Vojvodinu uz zvuk sirene

    U meču koji je mogao da donese dno tabele ili nastavak nade da ima mesta za nišku ekipu u plej-ofu, Naisa je pobedila Vojvodinu rezultatom 27:26 (13:15). Na kraju meča, gol koji je krilo Vojvodine Mila Čaušević postigla nije priznat jer je isteklo vreme, pa je ekipa iz Niša u 10. kolu ARKUS lige upisala treću pobedu. Naredni rival je Radnički u Kragujevcu.

    detaljnije
  • ŽRK Naisa Niš

    Rukometašice Naise u Boru doživele četvrti uzastopni poraz

    Seriju utakmica bez pobede u Arkus ligi nastavile su rukometašice niške Naise koje su na gostovanju poražene od ekipe Bora rezultatom 29:24 (15:12). Izabranicama Đorđa Teodorovića to je bio ukupno peti poraz ove sezone, a uz samo 5 osvojenih bodova trenutno se nalaze na mestu koje vodi u niži rang.

    (2) detaljnije
  • Naisa

    Naisa povela pa stala, dva boda ostala u Kikindi

    Iako je ekipa ”Naise” bila favorit na gostovanju u Kikindi, izabranice Đorđa Teodorovića i pored vođstva do 45. minuta poražene su u meču 6. kola ARKUS lige rezultatom 26:24 (9:13). Tim iz Niša je ostao na svega 5 osvojenih bodova.

    (1) detaljnije
  • djordje teodorovic, naisa, foto arkus liga

    Naisa takmičenje u ARKUS ligi nastavlja gostovanjem u Kikindi

    Nakon ispadanja od španskog "Elčea" u drugom kolu EHF Kupa, rukometašice "Naise" u četvrtak, 20. oktobra od 20 sati takmičenje u ARKUS Superligi nastavljaju u Kikindi. Trener ekipe iz Niša Đorđe Teodorović nada se pobedi koja će njegov tim vratiti u gornji deo tabele.

    (1) detaljnije
  • zrk naisa, bekament, foto arkus liga

    Dvostruki poraz Naise za oproštaj od Evrope

    Nisu uspele rukometašice Naise iz Niša da naprave iznenađenje u drugom kolu EHF kupa pošto su na oba meča u Španiji poražene od Elčea. Nišlijke su izgubile ukupnom razlikom 61:47, nijednom nisu vodile i tako se oprostile od evropskog takmičenja u koje su ušle odustajanjem Medicinara iz Šapca.

    detaljnije
  • ŽRK Naisa Niš

    Naisa dočekuje neporaženu Mladost

    Derbi petog kola ARKUS lige igra se danas u Nišu kada od 19 sati Naisa dočekuje Mladost iz Nove Pazove, ekipu koja ima sve tri pobede u dosadašnjem toku šampionata.

    detaljnije
  • Olivera Nikolić

    Rukometašice Naise bolje od šampiona Srbije

    Posle neizvesne borbe u prvom poluvremenu, bolje završnice i sigurnije igre rukometašice Naise iz Niša pobedile su rezultatom 25:23 (14:14) aktuelnog šampiona Železničar u Inđiji. Nišlijke posle četiri kola imaju dve pobede, remi i poraz, a u ponedeljak, 10. oktobra dočekuju Mladost iz Nove Pazove.

    detaljnije
  • ŽRK Naisa Niš

    Naisa u Inđiji traži novu pobedu u sezoni

    Posle pobede nad Medicinarom u Nišu rukometašice Naise pokušaće da upišu novi trijumf u ARKUS ligi pošto u četvrtom kolu igraju sa Železničarom u Inđiji, ekipom koja je dosad upisala jedan remi i pretrpela jedan poraz. Utakmica je u utorak, 4. oktobra.

    detaljnije
  • zrk naisa, nis, foto jv jelena misic

    Naisa upisala prvi trijumf u sezoni

    Posle poraza i remija na startu ARKUS lige, rukometašice Naise iz Niša savladale su ekipu Medicinara iz Šapca rezultatom 26:20 (12:10). Nišlijke su vodile većim tokom meča, a ovaj trijumf im je doneo četvrtu poziciju.

    detaljnije
  • zrk naisa, bekament, foto arkus liga

    Naisa spremna za prvu pobedu u sezoni

    Meč trećeg kola ARKUS lige rukometašice Naise iz Niša odigraće u sredu, 28. septembra u hali "Čair" kada dočekuju Medicinar iz Šapca, a trener Đorđe Teodorović zadovoljan je što se u tim vraćaju pivoti Sanja Stamenković i Milica Mihajlović. Posle poraza i remija Nišlijke imaju priliku da upišu prvi trijumf u novoj sezoni.

    detaljnije
  • Jovana Veljković Naisa

    Naisa u Pančevu osvojila samo bod

    Ni u drugom kolu ARKUS lige rukometašice Naise iz Niša nisu uspele da ostvare pobedu pošto su u Pančevu sa istoimenom ekipom odigrale nerešeno (26:26). Imale su Nišlijke, koje su bile bez tri bitne igračice, priliku za pobedu, ali nisu iskoristile poslednji napad.

    (1) detaljnije
  • Naisa

    Rukometašice Naise porazom počele novu sezonu

    Tokom celog meča rukometašice Naise su pokušavale da stignu prednost Bekamenta, u poslednjim sekundama imale šut za remi, ali je stativa to sprečila. Na kraju, prvo kolo ARKUS lige u Nišu je zavreno pobedom ekipe iz Aranđelovca rezultatom 26:25 (18:13).

    (1) detaljnije
  • Naisa

    Naisa, predvođena novim trenerom, počinje novu sezonu uz TV prenos

    Nova sezona u ženskoj ARKUS ligi počinje velikim derbijem - duelom Naise iz Niša i Bekamenta iz Aranđelovca, dve ekipe koje su prethodnih godina i decenija vodile veliku borbu za vrh. Nišlijke, koje sa klupe vodi selektor juniora koji su osvojili evropsku bronzu Đorđe Teodorović, dočekuju Bekament u ponedeljak, 12. septembra u hali "Čair", a prenos će biti na Areni sport.

    detaljnije
  • Naisa

    Naisa sa "bronzanim" selektorom počela pripreme

    Pripreme za novu sezonu, u kojoj će nastupati u EHF Evrokupu, Superligi i Kupu, rukometašice Naise iz Niša počele su u hali "Čair", a prozivku je izvršio novi trener Đorđe Teodorović, selektor muške juniorske reprezentacije koja je nedavno na Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

    (1) detaljnije
  • Đorđe Teodrović

    Đorđe Teodorović dolazi u Niš, ali ne u "Želju"

    Umesto u Železničar, sa kojim je zimus dogovorio dolazak, selektor juniorske reprezentacije Srbije koji je osvojio bronzanu medalju na nedavnom Evropskom prvenstvu Đorđe Teodorović stiže u Niš, ali u Naisu. Kako prenose Narodne novine, Teodorović je želeo da radi u Nišu, ali se nije dalo da to bude u "Želji", pa će se vratiti ženskom rukometu dolaskom u jedini niški kolektiv u dvoranskim sportovima koji će naredne sezone igrati najviši rang.

    detaljnije
  • naisa

    Rukometašice Naise protiv španskog Elčea u Evrokupu

    Nakon odustajanja ekipe "Medicinara" od evropskih takmičenja, prilika da opet Niš prezentuje u Evropi ukazala se rukometašicama "Naise", koje su danas u Beču saznale i ime prvog protivnika u EHF Evrokupu. Izabranice trenera Živojina 2. kolu trećeg po jačini evropskog takmičenja igraće protiv španskog "Elčea".

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: