Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 10. 10. 2016.

| Sport

“Studentkinje” ubedljive na startu prvenstva

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Student
Pobednik rešen već na poluvremenu; foto: Stefan Komadinić

Košarkašice niškog Studenta počele su novu sezonu ubedljivom pobedom protiv prošlosezonskog polufinaliste plej-ofa ekipe Vrbasa 83:65 kontrolišući igru i rezultat svih 40 minuta.

Odličnu partiju u redovima domaćina pružila je Maja Živković sa dabl-dabl učinkom - 17 poena i 15 skokova, a odličnu podršku imala je u Jovani Jeremić i Dragani Nikolić, koje su postigle 20, odnosno 18 poena. Kod gošći najbolja je bila Miljana Džombeta sa 24 ubačenih poena.

U prvoj četvrtini vodila se ravnopravna borba, sve do pred kraj uvodne deonice, kada je preko raspoložene Živković, Student stekao 8 poena prednosti (23:15) i već tada moglo se naslutiti u kom smeru će ići nastavak duela.

I u drugom kvartalu sličan razvoj događaja na parketu hale Osnovne škole “Dušan Radović”. Nišlijke su održavale prednost stečenu u prvih 10 minuta, da bi pred kraj poluvremena “dodale gas” i stekle velikih 18 poena viška (47:29), pre svega zahvaljujući dobrom šutu i velikom broju raspoloženih igračica. Živkovićevoj su se priključile Stošić i Jeremić, pa je niški sastav već posle 20 minuta košarke u novoj sezoni bio nadomak prve pobede.

Student-2016-2017---Stefan-Komadinic.jpg Šuterski izuzetno raspoložene na startu šampionata; foto: Stefan Komadinić

Veći deo drugog poluvremena bilo je čisto odrađivanje posla, jer rezultatske neizvesnosti nije bilo, osim sredinom trećeg perioda. Tada su gostujuće košarkašice u jednom trenutku skoro prepolovile zaostak (62:50), ali su niške košarkašice odgovorile serijom 9:2 i u poslednji period igre ušle sa rezultatom 71:52.

Poslednja četvrtina bila je rezultatski najneefikasnija i jedina koju su košarkašice Vrbasa rešile u svoju korist (13:12), pa je razlika na kraju meča bila identična onoj na poluvremenu (+18) - 83:65.

Šef stručnog štaba Studenta Dimitrije Stojiljković bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranica na startu sezone.

Odigrali smo baš onako kako smo planirali i ispunili smo sve ono što smo planirali. Devojke su pokazale veliku borbenost i pre svega veliku zrelost iako su jako mlade, i uz odlične procente šuta došle do prve pobede - rekao je on.

U 2. kolu Nišlijke će u četvrtak 13. oktobra gostovati Vojvodini u Novom Sadu, koja je u 1. kolu u gradskom derbiju poražena od ekipe Novosadske ŽKA rezultatom 94:57.

STUDENT - VRBAS  83:65 (23:15, 24:14, 24:23, 12:13)

Hala: Osnovne škole “Dušan Radović”, Niš

Sudije: Nikola Radosavljević (Kragujevac) i Jovan Milićević (Kruševac)

Student: Nikolić 18, Jeremić 20 (7sk), Stojčić 2, Dimitrijević 4, Živanović, Zlatković, E. Đorđević, Točaković 4, M. Đorđević 2, Stošić 16, Živković 17 (15sk), Vukićević

Vrbas: Džombeta 24, Repček, Tomić, Živkucin, Brkić, Stapanović 15 (5sk), Nikpaljević 9, Janković 6, Dušanić 11 (8sk), Čejović 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    13:23 // 10. 10. 2016.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: