Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

1 od 5 miliona

  • VAK-6394

    Nišlije, Vranjanci i Leskovčani ne odustaju od protestnih šetnji

    I ovog petka, 5. aprila, građani nezadovoljni vladajućim sistemom prošetaće ulicama gradova sa juga Srbije. Protesti pod parolom "1 od 5 miliona" održaće se u Nišu, Vranju i Leskovcu.

    (4) detaljnije
  • 15. protest Kuršumlija

    Protest u Kuršumliji: Osloboditi se kabadahija na svim nivoima

    Na večerašnjem skupu "1 od 5 miliona" lider, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, obraćajući se okupljenim građanima Kuršumlije, ukazao je na mnoge probleme i stvaranja negativne atmosfere u društvu, koju kreira režim Aleksandra Vučića, a na kraju svog govora pozvao je Kuršumličane da 13. aprila krenu put Beograda na veliki miting opozicije.

    (14) detaljnije
  • protest kursumlija

    Petnaesti protest nezadovoljnih Kuršumličana

    I ovog četvrtka, 4. aprila ulicama grada prošetaće nezadovoljni građani Kuršumlije. Okupljanje najavljuju za 19 sati, a na protestima će govoriti lider Levice Srbije Borko Stefanović i Milan Veruović, nekadašnji telohranitelj ubijenog premijera Zorana Đinđića.

    (1) detaljnije
  • protest prokuplje

    Protesti na jugu: "U malim sredinama teže je biti slobodan"

    Nezadovoljni građani protestovali su i ove subote u Lebanu, Vlasotincu, Prokuplju, Pirotu i Babušnici. Predsednik Levice Srbije i lider Saveza za Srbiju Borko Stefanović podržao je Lebančane i naveo da je u malim sredinama mnogo teže biti slobodan.

    (13) detaljnije
  • demonstranti

    Na protestu u Nišu Lečić zapalio masu, u Leskovcu Marčelo o lokalnom faraonu

    I ovog petka građani Niša i Leskovca, ali i Vranja i Žitorađe izašli su na ulice, gde su iskazali nezadovoljstvo protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS). Na niškom Trgu kralja Milana glumac i funkcioner DS Branislav Lečić "dodelio" je Vučiću nagradu za glumu, dok je muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo pozvao Leskovčane da se ne dele na "faraone i roblje".

    (35) detaljnije
  • protest

    Ponovo protesti u jablaničkom, topličkom i pirotskom kraju

    U protestne šetenje, pod transparentom “1 od 5 miliona” i ove subote, 30. marta krenuće građani Lebana, Vlasotinca, Prokuplja, Pirota i Babušnice. Svrljižani ove subote "prave pauzu", ali kažu da će nastaviti sa otkrivanjem laži i prevara opštinske vlasti.

    (5) detaljnije
  • kursumlija protest

    Lideri opozicije pozvali Kuršumličane na protest u Beogradu

    Na 14. protestima "1 od 5 miliona" govorili su narodna poslanica Marinika Tepić i narodni poslanik i potpredsednik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić koji su, između ostalog, uputilii poziv Kuršumličanima na, kako su rekli, "Dan D" - da svi krenu na protest koji je 13. aprila zakazan u Beogradu.

    detaljnije
  • poruka sa protesta

    Đilas i Lečić govore na niškom, Marčelo na leskovačkom protestu

    Niški protest "1 od 5 miliona" će i ovog petka, 29. marta početi u 18 sati na Trgu kralja Milana, a Pokret mladih "Za Niš bez straha" najavljuje da će se građanima obratiti lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas i potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić. Leskovčani protest organizuju ispred Leskovačkog kulturnog centra u isto vreme, a govoriće pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo. U Vranju je jubilarni 10. protest.

    (12) detaljnije
  • protest kuršumlija boško obradović

    Novi protest u Kuršumliji, nezadovoljni građani šetaju 14. put

    Građani Kuršumlije i večeras će se od 19 sati okupiti u centru grada kako bi javno iskazali nezadovoljstvo režimom Aleksandra Vučića i lokalnim političarima iz vladajuće Srpske napredne stranke u Kuršumliji. Gosti protesta "1 od 5 miliona" biće narodna poslanica Marinika Tepić i narodni poslanik i potpredsednik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić.

    (1) detaljnije
  • kuršumlija

    Incident na Đilasovom govoru u Kuršumliji izazvali funkcioneri iz Doljevca

    Oni koji su tokom govora Dragana Đilasa na protestu “1 od 5 miliona” u Kuršumliji izazvali incident nisu iz ovog mesta, već je reč o funkcionerima udaljene opštine Doljevac i članovima SNS-a. Predsednik Opštine Doljevac kaže da je to bilo njihovo demokratsko pravo da izraze neslaganje sa politikom koja je tada u Kuršumliji bila predstavljena.

    (6) detaljnije
  • protest prokuplje

    Na protestima na jugu demonstranti ponovili lokalne zahteve

    I ove subote nezadovoljni građani šetali su na protestima “1 od 5 miliona” u Pirotu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Prokuplju i poručili da je “vreme da se ujedine i smene aktuelnu vlast”. Nezavisno od ovih građanskih protesta, drugi put su se okupili i nezadovoljni Svrljižani.

    (14) detaljnije
  • protest svrljig

    Nove protestne šetnje na jugu Srbije

    I ove subote, 23. marta od 18 sati, pod parolom “1 od 5 miliona” okupiće se nezadovoljni građani u Pirotu, Babušnici, Lebanu i Vlasotincu, dok će se od 19 sati okupljati Prokupčani. Nezavisno od ovih građanskih protesta, od 19 sati u protestnu šetnju krenuće i Svrljižani.

    (5) detaljnije
  • protest

    Južnjaci pozvani da smene vlast na protestu u Beogradu

    Rok da vlast ispuni bar neki zahtev onih koji nedeljama protestuju uskoro ističe, pa su demonstranti u Nišu i Leskovcu sugrađanima poručili da dođu u Beograd na masovni protest 13. aprila, na kome će, kažu, smeniti aktuelnu vlast. Nišlije su ovog petka šetale do dopisništva RTS -a i poručile onima koji su prošle nedelje upali na javni servis da nisu sami, a Leskovčani da je šetnja dobra za zdravlje.

    (40) detaljnije
  • protest

    Novi protesti "1 od 5 miliona" u nekoliko gradova na jugu

    Protesti sa porukom "1 od 5 miliona" i ovog petka najavljeni su na jugu Srbije - građani su zakazali okupljanje na gradskim trgovima u Nišu, Leskovcu, Žitorađi, Vranju i Aleksincu. Među govornicima će i ovog petka biti opozicioni političari, ali i advokat, pravnik i studentkinja.

    (25) detaljnije
  • IMG-95cfe138aa8d45dd18fe68ad5b9c9e36-V

    Lutovac u Kuršumliji: Rok koji je dat Vučiću da ispuni zahteve polako ističe

    Ako do 12. aprila predsednik Aleksandar Vučić ne ispuni zahteve građana, demonstranti će ga naterati da to uradi, podsetio je na protestu u Kuršumliji predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac. Svoj primer "besmislenosti institucija koje su se stavile u službu SNS", na protestu je izneo Milan Blagojević iz Žitorađa koji tvrdi da ga je u kabinetu napao predsednik opštine.

    (17) detaljnije
  • protest Niš

    Niški Pokret mladih: Dođite na protest da poručimo saborcima da nisu sami

    Povodom beogradskih protesta, blokade RTS-a i hapšenja, kao i skupova podrške Aleksandru Vučiću koji su usledili, reagovao je niški Pokret mladih "Za Niš bez straha" koji nedeljama organizuje proteste u Nišu, a poručili su da mladi u Srbiji danas leže u zatvoru samo zato što imaju stav i hrabrost da ga iskažu. Zato pozivaju građane da u petak 22. marta dođu na protest i pruže podršku saborcima, uz poruku "Niste sami! Ima nas pet miliona!".

    (3) detaljnije
  • ZITORADJA opstina zitoradja (1) (1)

    Predsednik Opštine i organizator protesta u Žitorađi potukli se u kabinetu

    Dok jedan od organizatora protesta u Žitorađi Milan Blagojević tvrdi za Južne vesti da je danas oko 13 sati pretučen u kabinetu predsednika Opštine Ivana Stanojevića i da je u tome učestvovalo bar 5 njemu poznatih osoba iz Žitorađe za koje kaže da su povezani sa SNS-om i lokalnom vlašću , predsednik Opštine odbacuje optužbe i kaže da je u stvari on dobio batine. Policija zasad ćuti.

    (7) detaljnije
  • IMG-20190316-192251

    Najuporniji južnjaci opet protestovali, Svrljižani prvi put izneli svoje zahteve

    Prokupčani na jubilarnom 10. protestu poručili da žele da vrate državu narodu, a ove subote protestovali su i najuporniji građani u Vlasotincu, Lebanu, Pirotu i Babušnici. Prvi protest održan je u Svrljigu, čiji organizatori su se ogradili od onih koji se održavaju pod parolom "1 od 5 miliona", ali su građani izneli svoje zahteve.

    (4) detaljnije
  • Protest-Leksovac,-januar-2019,-foto-Bojana-Antic

    Nastavljaju se protesti na jugu Srbije, prvi put i u Svrljigu

    Nezadovoljni građani i ove subote, 16. marta nastavljaju sa protestima. U šetnje će krenuti građani Pirota, Babušnice, Prokuplja, Lebana i Vlasotinca, a okupljanje je u svim mestima najavljeno za 18 sati. Prvi put će protestovati i Svrljižani, ali prema rečima organizatora, oni nisu deo protesta “1 od 5 miliona”.

    (10) detaljnije
  • Protest-3-Leskovac-7,-foto-Bojana-Antic

    Na protestima poručili vrhu države: "Imate 30 dana da date ostavke ili će vas narod smeniti"

    Šetali su na protestima "1 od 5 miliona" i ovog petka nezadovoljni građani u Nišu, Vranju, Leskovcu i Aleksincu, koji su poručili da će ukoliko u roku od 30 dana ne podnesu ostavke predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i predsednica Parlamenta Maja Gojković, da će ih narod smeniti na velikom beogradskom protestu.

    (59) detaljnije
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: