Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ministarstvo omladine i sporta

  • sportska hala Kuršumlija

    Završena adaptacija sportske hale u Kuršumliji, vrednost radova 14 miliona dinara

    Premazivanjem nosača specijalnom protivpožarnom smesom, kao i asfaltiranjem platoa i protivpožarnog puta, završeni su radovi na uređenju i adaptaciji Sportske hale u Kuršumliji. Projekat su finansirali Ministarstvo omladine i sporta sa 11,5 i Opština Kuršumlija sa 2,5 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • plato Kuršumlija

    Letnji bioskop na otvorenom od avgusta u Kuršumliji

    Kuršumlijska Kanacelarija za mlade će tokom leta realizovati projekat u kome će zainteresovani građani moći besplatno da prisustvuju filmskim projekcijama na otvorenom, u gradskom parku u centru Kuršumlije. Projekcije će biti u večernjim satima, a u sklopu projekta kojeg je sa 780.000 dinara podržalo Ministarstvo omladine i sporta, planirana je i nabavka tehničke opreme koja će ostati mladima u ovom gradu na trajno korišćenje.

    detaljnije
  • mladi

    NKD traži fer uslove na konkursima za mlade, jer su opet diskriminisani oni van Beograda

    Zbog favorizovanja udruženja mladih iz Beograda, koja su i ove godine dobila većinu miliona od Ministarstva omladine i sporta, ali i drugih neregularnosti na konkursima, Nacionalna koalicija za decentralizaciju uputila je Vladi zahteve za obezbeđivanje fer uslova. Traže nova pravila i kriterijume kako bi se obezbedila primena antikorupcijskih mera, a sa zahtevima će upoznati i međunarodnu donatorsku i diplomatsku zajednicu.

    (2) detaljnije
  • sajam 1-foto-Dostignuća-srbije

    KOMS: Milioni iz ministarstva samo za mlade u Beogradu, ostali zaboravljeni

    Ministarstvo omladine i sporta je na 2 konkursa za projekte za mlade podeilio ukupno 153 miliona dinara. Od toga je, kažu u Krovnoj organizaciji mladih, više od 100 miliona otišlo organizacijama iz Beograda, a neke od njih su registrovane početkom 2020. godine. Na jugu je podržan samo jedan projekat iz Vranja, a aktivisti kažu da im sve liči na namešten konkurs.

    (8) detaljnije
  • stipendija

    Stipendiju "Dositeja" dobilo 214 studenata Univerziteta u Nišu

    Dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente sa niškog Univerziteta danas su u Rektoratu uručeni ugovori, prema kojima će 10 meseci primati 30.000 dinara. Na konkursu za školsku 2019/20. godinu, dobilo je 214 niških akademaca.

    (10) detaljnije
  • teren bojnik

    U toku rekonstrukcija svlačionica bojničkog fudbalskog kluba

    Fudbaleri bojničkog kluba Pusta Reka uskoro će imati tople i moderne svlačionice, jer je u toku njihova rekonstrukcija. Osim novih sanitarija, nadležni najavljuju postavljanje klupa, stolica i drugog inventara, a sređuje se i mini-pič teren. Radovi ukupno koštaju 6,4 miliona dinara i trebalo bi da budu završeni do sredine februara 2020. godine.

    (1) detaljnije
  • Šta nam teško

    Neradovac kod Vranja dobio mini-park za odmor

    Vođeni idejom da prostor ispred svoje Mesne zajednice pretvore u mesto za druženje i odmor, meštani Neradovca, volonteri i učenici OŠ “Svetozar Marković”, nakon mesec dana čišćenja terena, završili su akciju “Šta nam teško” sadnjom drvoreda ruja i postavljanjem zaštitne ograde oko budućeg mini-parka.

    detaljnije
  • hala partizan leskovac

    Sportska hala u Leskovcu završena, ne zna se kada će građani moći da je koriste

    Iako će sportska hala "Partizan" u Leskovcu prve goste primiti večeras i to na koncertu violiniste Nemanje Radulovića, još je neizvesno kada će građani moći da je koriste za rekreaciju i vežbanje. Nadležni kažu da moraju završiti detalje oko organizacije, rasporeda i rukovođenja objekta.

    detaljnije
  • bazen spasilac foto ALEKSANDAR KOSTIC

    Žitorađa dobija bazen i novi stadion

    Višenamenski objekat sa restoranom, tehničkim blokom, rekreativnim i poluolimpijskim bazenom kapaciteta 500 korisnika, biće izgrađen u Žitorađi tokom ove godine. Bazen se gradi na mestu sadašnjeg stadiona, finansira ga Ministarstvo omladine i sporta, a Opština će sopstvenim sredstvima graditi novi stadion.

    (4) detaljnije
  • hala partizan leskovac

    Otvaranje sportske hale u Leskovcu ipak sledeće godine

    Iako je Leskovac do kraja 2018. godine trebalo da dobije savremenu sportsku halu, sportisti će na otvaranje ipak morati da sačekaju do leta 2019. Prema rečima ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, oni su svoj deo posla odradili i halu “predali” gradu, čije rukovodstvo treba da se pobrine za uvođenje grejanja i parterno uređenje. Do sada je u izgradnju hale “Partizan” uloženo oko 138 miliona dinara, a Leskovac će za uvođenje grejanja, asfaltiranje prilaza i kupovinu klupa i opreme izdvojiti još oko 20 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • volonteri

    "Nišvil" ukida stejdž za mlade i smanjuje broj volontera jer Ministarstvo nije dalo pare

    Zbog toga što Ministarstvo sporta i omladine drugu godinu zaredom ne dodeljuje pare sadržaju za mlade Nišvila , kako kažu organizatori ovog džez festivala, ukinuće binu na kojoj nastupaju mladi muzičari i smanjiće broj volontera.

    (9) detaljnije
  • Dodela stipendija

    Najbolji niški studenti dobili stipendije

    Kao nagradu za trud i zlaganje, 196 studenata Univerziteta u Nišu dobilo je stipendije, koje iznose 30.000 dinara, kažu u Ministarstvu omladine i sporta, a dodeljuju se na period od 10 meseci.

    (11) detaljnije
  • Perica Krstic sudija Masinac

    Još jedna neodigrana, a zakazana utakmica Mašinca

    Utakmica poslednjeg kola Superlige za žene između Mašinca i Rada nije odigrana na inicijativu Beograđanki. One tvrde da je razlog zabrana odigravanja utakmice, koju je Ministarstvo omladine i sporta dostavilo, a ne to što za njih taj meč ne bi imao nikakav rezultatski značaj, kako je to dan pre odigravanja utakmice naveo trener fudbalerki iz Niša Perica Krstić.

    detaljnije
  • Staza zdravlja u Vranjskoj Banji i.m. foto

    Obnovljena "Staza zdravlja" u Vranjskoj Banji

    Iako je bila na meti vandaa i gotovo je uništena, staza duga 500 metara od Sahat kule do železničkog odmarališta obnovljena je uz pomoć volontera, a pored 4 info-table, postavljena su i ograda, klupe i rekreativni mobilijar.

    detaljnije
  • Mladi aktivizam ilustracija

    Otvoren 8. konkurs za omladinske projekte na jugu Srbije

    Formalne i neformalne organizacije mladih, koje imaju kreativnu ideju o tome kako mogu da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, mogu se do 18. jula prijaviti na konkurs za finansiranje i pomoć u njihovom sprovođenju.

    detaljnije
  • Reka Toplica Prokuplje foto LJ.M.

    Inicijativa mladih Prokupčana za uređenje keja Toplice

    Prema projektu koji su sami izradili, mladi Prokupčani urediće 600 metara keja zasadima i klupama najkasnije do februara naredne godine, a njihov projekat finansiraće Ministarstvo sporta i omladine i Opština Prokuplje.

    detaljnije
  • Vucic-skola-FOTO-A.K..jpg

    Vlada obnavlja škole u Beloj Palanci

    Vlada Srbije će za rekonstrukciju škola u Beloj Palanci i Crvenoj Reci izdvojiti oko 50 miliona dinara, rekao je premijer Aleksandar Vučić koji je sa ministrima posetio te dve škole.

    detaljnije
  • DSC-0500.JPG

    Vučić: Put do Stare planine nakon završetka auto-puta

    Nakon završetka auto-puta ka Pirotu, nastaviće se radovi na izgradnji puta od Svrljiga ka Staroj planini, rekao je premijer u Svrljigu gde je obišao i osnovnu školu u čiju će rekonstrukciju Vlada uložiti oko 73 miliona dinara.

    (4) detaljnije
  • Nenad Filipović

    Ministar Udovičić obećao pomoć niškom olimpijcu

    Po povratku sa Olimpijskih igara u Riju niški atletičar i profesor fizičke kulture, koji se za takmičenje priprema na neplaćenom odsustvu, možda neće morati da se vrati na proizvodnu traku jer je ministar Vanja Udovičić obećao da će "rešiti ovaj problem".

    (1) detaljnije
  • skolska-olimpijada-vranje.jpg

    Na Školskoj olimpijadi u Vranju 7.000 učesnika

    Tradicionalnim paljenjem olimpijskog plamena na Trgu Staniše Stošića i svečano je otvorena jubilarna 10. Školska olimpijada koja se u Vranju održava od 9. do 15. maja. U 15 disciplina takmičiće se 7.000 učenika iz cele Srbije.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: